Liverpool 4-0 FC Barcelona (4-3)

Champions League - 7. maj 2019

FC Barcelona havde et drømmeresultat mod Liverpool inden de gik ind på Anfield tirsdag aften, men det blev vendt fuldstændig på hovedet. Catalanerne var uskarpe foran målet og katastrofalt ringe i forsvaret og så kunne Liverpool plaffe fire kugler ind bag Ter Stegen og snuppe finalepladsen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

60' Coutinho Semedo
75' Vidal Arthur
80' Rakitic Malcom

- 1-0 7' - Origi
- 2-0 54' - Wijnaldum
- 3-0 56' - Wijnaldum
- 4-0 79' - Origi

Allerede efter et minut stormede Lionel Messi ned mod Liverpool-målet, men blev tacklet og mistede bolden i en sandwich. Argentineren ville have frispark, men dommeren afviste og spillet kørte videre. Mens Messi sad i græsset, tog Robertson begge hænder og trykkede Messis hoved ned. Totalt respektløs af venstrebacken, som endda brokkede sig efterfølgende selvom han ikke havde noget som helst at brokke sig over. VAR kom ikke ind i billedet - dommeren tog en snak med begge spillere og satte gang i spillet igen. Liverpool sat totalt på kampen og dominerede catalanerne, som blev presset fuldstændig i bund. Den catalanske midtbane fik aldrig ro på bolden og var tydeligvis ikke gode nok til at trække temperaturen. Derfor blev det også til 1-0 efter syv minutter, da Origi fulgte op på en retur fra Ter Stegen, der ellers reddede fint i første omgang fra Henderson.

Messi var tæt på at kunne svare igen efter et kvarter, da Alba fandt ham med en aflevering tilbage i banen fra baglinjen. Alisson var dog på dupperne og vippede kuglen over kassen til hjørnespark, som FC Barcelona traditionen tro ikke fik noget ud af. Argentineren fik en gylden chance kort efter, da Busquets fandt Alba i bagrummet helt alene. Backen sendte bolden videre til Messi, som i stedet for at skyde mod det frie mål med Alisson på stregen, ville afvikle Van Dijk. Forsvarsspilleren fik foden på bolden og den hoppede ud af feltet. Bare to minutter senere fik FC Barcelona endnu en gylden mulighed, da Messi lagde bolden af til Coutinho, som sparkede første gang på den store mulighed, men skuddet sat slet ikke yderligt nok og Alisson kunne redde.

Liverpool var konstant en trussel, men deres voldsomme pres stilnede af som første halvleg skred frem og Barca fik bedre greb om kampen - dog uden for alvor at sætte sig på kampen og presse Liverpool ned. Der var sporadiske chancer ned mod Alisson, men sigtekornet var ikke indstillet korrekt og selv i overtiden af første halvleg kom Alba alene igennem, men han kunne ikke vippe kuglen over keeperen.

Liverpool åbnede op på samme måde som i første halvleg med et tungt pres og det var tæt på at give pote fem minutter senere efter et hjørnespark, men Ter Stegen stod det rigtige sted. Straks gik det den anden vej og Suárez var helt alene med Alisson, men uruguayaneren var ufattelig uskarp, da han sendte en sløv afslutning afsted. Her havde han chancen for virkelig at lægge en dæmper på kampen. I stedet kogte Anfield over, da Alexander-Arnold sendte et fladt indlæg ind i feltet. Bolden blev rettet af og landede lige for fødderne af en fremstormende Wijnaldum, som bankede bolden i mål til 2-0 og så manglede Liverpool pludselig kun et enkelt mål. Skandaløst ringe i offensiven og defensiven var bestemt ikke bedre i det catalanske.

Endnu værre blev det for de uskarpe catalanere bare tre minutter senere, da et fuldstændigt upresset Liverpool-mandskab bare vadede op mod FC Barcelonas forsvar, som kun stod inde i feltet fremfor at presse boldholderen. Så kunne Shaqiri let sende bolden ind i feltet til Wijnaldum, som scorede to gange inden for 10 minutter efter han blev skiftet ind. 3-0 og pludselig var alt lige - og Liverpool lignede ikke et hold, som var færdige. De pressede straks på i jagten på det fjerde mål. Efter en time tog Valverde konsekvensen af Coutinhos voldsomt elendige kamp og rev ham ud til fordel for Nelson Semedo. Coutinho blev overløbet gang på gang og havde ingen held i sine afleveringer eller den ene store chance, som han fik foræret af Messi.

Med 10 minutter igen kogte det igen over på Anfield. De uskarpe catalanere var slet ikke mødt op til kampen og blev fuldstændig trumlet over. Origi kom på tavlen igen og sørgede for, at Liverpool nu havde det ene ben i finalen, da Liverpool tog et hurtigt hjørnespark mens FC Barcelona-spillerne luntede i position med ryggen til bolden. Ingen var interesseret og ingen var vågne, og så blev hjørnesparket sparket fladt ind i boksen til en helt fri Origi. Straks blev en komplet anonym og udspillet Rakitic pillet ud og ind kom Malcom i et sidste forsøg på at skabe noget offensivt.

FC Barcelona fik mere at se til bolden i slutminutterne, men fuldstændig uden en offensiv plan. Det var som om, at alt skulle komme fra Messi, og da der stod 11 mand foran ham konstant, blev det svært selv for argentineren. FC Barcelona kom ikke tættere på et mål, og de misbrugte chancer blev så dyre, at det endte med at koste billetten videre til finalen og dermed forduftede drømmen om The Treble efter en ny fadæse, som giver anledning til at tænke på den katastrofale aften i Rom, som Ernesto Valverde - i forhold til sin tilgang - ikke lærte meget af. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder