La Liga: Eibar 2-2 FC Barcelona

La Liga - 19. maj 2019

FC Barcelona fløj i går til Baskerlandet for at møde Eibar i dag i sidste spillerunde af La Liga. Her handlede det om at pudse formen for sidste gang inden pokalfinalen og samtidig var det en mulighed for at se nogle unge spillere an for Ernesto Valverde, som måske kun har én kamp tilbage som cheftræner for FC Barcelona hvis man skal tro på de talrige rygter der florerer i Spanien i disse dage.

Cillessen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Malcom og Roberto

46' Semedo Wague
65' Busquets Aleña
73' Malcom Perez

- 1-0 20' - Cucurella
- 1-1 31' - Messi
- 1-2 32' - Messi
- 2-2 45' - De Blasis

Eibar viste sig som endnu et hold, der havde fundet nøglen mod FC Barcelona. I hvert fald i indledningen. Som set så ofte før under Valverde, trak Barca sig helt tilbage på egen banehalvdel og satsede på omstillinger som aldrig set før. Midtbanen slog ikke igennem og Eibar havde frit løb gang på gang og skabte chance efter chance - omend de ikke var specielt skarpe i deres afgørende afleveringer. På sidelinjen kunne Valverde således se til, da Barcas udlejede Cucurella samlede en aflevering op inde i feltet og bankede den ind bag Jasper Cillessen til 1-0. Et rystende forsvar, en midtbane uden nogen form for taktisk plan og et angreb der egentlig bare løb rundt i håbet om, at Messi ville skabe noget. Eibar var klart ovenpå mens Barca-spillerne løb efter bolden. 7-2 stod der i skudforøg efter 25 minutters spil - i Eibars favør.

Efter en halv time blev kampen fuldstændig vendt på hovedet. Vidal sendte en genial aflevering ind i feltet til Messi, som rundede keeperen og sparkede bolden køligt i nettet til 1-1. Bare minuttet efter blev Messi sendt i dybden og var alene med keeperen. Her vippede argentineren bolden forbi keeper Dmitrovic og i nettet til 1-2. Dermed scorede han to gange på få sekunder og rundede 36 ligamål. Eibar lagde sig dog ikke ned og i første halvlegs sidste aktion headede Cillessen en løs bolden væk fra feltet, men bolden landede lige hos De Blasis, som med en velkontrolleret flugter bragede bolden i mål til 2-2 uden at Cillessen kunne nå tilbage.

Efter en times spil skulle Barca være kommet i front, da Messi med en smuk aflevering fandt Malcom dybt inde i feltet. Her havde han tre muligheder: Sparke på mål eller spille bolden til Messi eller Piqué, som var helt fri. I stedet sendte han en mellem ting afsted og bolden gik ud til målspark mens Piqué og Messi kiggede forunderligt på brasilianeren.

Barca dominerede slutningen med mest boldbesiddelse, men havde svært ved at bryde Eibar-defensiven op. Der var ingen skarphed, viljen manglede tydeligvis og midtbanen - med undtagelse fra Vidal - havde svært ved at sætte sig igennem og diktere tempoet. Det blev dermed ved 2-2 og Barca slutter således La Liga af med i alt 87 point. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder