Annonce


Annonce

Annonce

Hvorfor Griezmann passer perfekt til Barca

Transfermarked - 31. maj 2019




For anden sæson i træk, er den franske verdensmester rygtet kraftigt til Barça. Denne gang er der dog noget om snakken, idet spilleren i midten af maj meldte ud, at han forlader Atlético Madrid til sommer. Det er stadig uvist hvilken klub han flytter til, men Barcelona ligner hans næste destination. Ifølge flere medier falder Griezmanns frikøbsklausul den 1. juli til 120 millioner euro.
 
Barcelona og Messis drøm om igen at vinde Champions League blev fuldstændigt knust af Liverpool, da catalanerne formåede at smide en 3-0 føring over styr, og tabte med 4-0 i returkampen på Anfield. Holdets skammelige nederlag bringer minderne tilbage til sidste sæsons fadæse i Rom.
 
Catalanerne har ikke vundet Champions League siden 2015, hvor man slog Juventus i finalen, så det står efterhånden rimelig klart, at der skal laves ændringer i truppen, hvis Barça igen skal tilbage på tronen i Europa.

Hvorfor Griezmann passer perfekt til Barca 
Af Ross Dunn

Barcelona har også allerede offentliggjort købet at Frenkie de Jong fra Ajax, og er tilmed i fuld gang med at overtale hans landsmand og holdkammerat Matthijs de Ligt til at tage med. Derudover er klubben på jagt efter en angriber, som kan aflaste Luis Suárez, der efterhånden er blevet 32 år, og ikke ligner den spiller han var tilbage i Luis Enrique-tiden.

Her kommer franskmanden ind i billedet. Atlético Madrid offentliggjorde i maj måned denne video på deres Twitter konto. Her ser man en tydeligt berørt Griezmann, der fortæller at han flytter klub til sommer.
 


 
Griezmann er en angriber med mange talenter, og med 28 år er han i hans bedste alder. Han kan score mål, aflevere, holde på bolden, skyde fra afstand, og så er han god i 1-2-spillet, hvor han også kommer først på indlæg, og så har han en meget stærk placeringsevne.
 
Oprindeligt spillede han på kanten i hans Real Sociedad-dage, men Diego Simeone fik mest ud af franskmanden ved at flytte ham ind centralt, hvor han siden har spillet som 9’er eller som anden-angriber lige bag ved spidsangriberen. Griezmann har været fantastisk i begge roller, men det ligner at han foretrækker, at have en angrebsmakker ved siden af sig.

Tror du at Griezmann skifter til FC Barcelona til sommer, kan du lige nu hente odds 1,07 hos 888 Sport der tilbyder fodbold betting – odds på fodboldkampe fra hele verden. Tror du derimod at Bayern München bliver hans nye klub, får du 7 gange pengene igen mens Manchester United giver odds 10.
 
Det kan måske være svært at se, hvor Griezmann skal passe ind på et Barça-hold, der allerede råder over Messi, Suarez, Dembélé, Coutinho og Malcom på de forreste pladser, men her kommer nogen grunde til, hvorfor verdensmesteren vil passe ind på holdet.
 
Fantastisk i link-up spillet
Den 28-årige superstjerne har en fantastisk evne til at spille 1-2 i meget små rum, og han er altid klar over hvor modstanderen står placeret. Det spil som Griezmann har leveret henover årene for Atlético Madrid og det franske landshold fortæller os, at han er en af de bedste når det kommer til at holde på bolden og til at finde plads til hans medspillere.

Hvorfor Griezmann passer perfekt til Barca 
Af Ross Dunn

Og med Messi, der altid lurer lige uden for feltet, kan der opstå et enestående samarbejde mellem de to. Begge spillere kan også spille i hullet mellem midtbanen og angrebet, og kan finde hinanden med gennemskærende nøgleafleveringer. Griezmann har ligesom Messi også evnen til at levere bolde, der skærer forsvaret fuldstændigt op, hvilket er noget Barcelona har manglet, siden Iniesta tog til Japan.
 
Europæisk erfaring
Det var lidt et sats at hente både Coutinho og Dembele ind i håbet om at bringe Champions League-trofæet tilbage til Camp Nou. Begge spillere har ikke levet op til forventningerne, når det gælder de europæiske aftener. Ved at hente Griezmann ind, vil Barça få en spiller, der ved hvad det kræver på de allerstørste scener. Franskmanden var således afgørende i Atlético Madrids vej til Champions League finalerne i 2013-14 og 2015-16 sæsonerne.

Derudover vandt han også Europa League, da Atlético sidste år slog Marseille med 3-0 i finalen, hvor han i øvrigt vandt prisen som turneringens bedste spiller.
 
Griezmann har i alt scoret 27 gange i 56 europæiske kampe for Atlético Madrid, og Barcelona vil få en erfaren målscorer, hvis de formår at hente verdensmesteren til Camp Nou.
 
Hvilken position skal han spille?
Hvis Griezmann kommer til Barça, så bringer det selvfølgelig spørgsmålet omkring hans position. For hvor skal han spille henne, og i hvilken formation?
Det mest naturlige vil nok være at fortsætte i en 4-3-3 formation med Messi som falsk 9’er. Det vil give plads til Griezmann og Dembélé til at skære ind i banen, og udnytte det rum som Messi skaber. Dette vil også reducere risikoen for, at Griezmann bliver mandsopdækket, da forsvarsspillerne også skal fokusere på Messi og Dembélé.

Det vil dog være en anden position, end den han har haft så meget succes med i Atletico Madrid.
 
En anden mulighed kunne derfor være, at placere Griezmann i angrebet sammen med Suarez og med Messi som 10’er.
Dette vil nok være Griezmanns foretrukne måde at spille på, da han her vil have en angrebsmakker, men det begrænser til gengæld også Barças spil på bredden.
Her vil der blive meget mere brug for Jordi Alba og Nelson Semedo, der vil skulle spille som wingbacks.
 
En tredje mulighed kunne være, at bruge en 4-2-3-1 formation med Messi i 10’er rollen, og med Griezmann som angriber. Her vil Griezmann tage forsvarsspillerens opmærksomhed, hvilket vi give Messi mere plads til at løbe mod målet eller holde på bolden og finde Dembélé i dybden. Dette vil igen give Barça bredde, men til gengæld risikerer de at blive overrumplet på midtbanen.
 
Uanset hvad skal Barcelona bruge en angriber, og med 28 år er Griezmann i højdepunktet af hans karriere, og han kan virke som et oplagt bud for catalanerne. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Hvorfor Griezmann passer perfekt til Barca

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder