Arturo Vidal og Chile videre til kvartfinalen

Landskampe - 22. juni 2019

Arturo Vidal gik skadet fra banen i Chiles første Copa America-kamp mod Japan, men var tilbage i startopstillingen i nat, da Chile mødte Ecuador. Her kæmpede chilenerne for at sikre sig videre deltagelse i turneringen, og den sikrede de sig også med en 2-1-sejr efter drama.

Allerede otte minutter inde i opgøret fik Chile noget at juble over, da Jose Fuenzalida flugtede kuglen i kassen fuldstændig uden chancen for keeper Alexander Dominguez. Kampen bølgede meget frem og tilbage, men Chile virkede til at være det skarpeste hold over midtbanen, men den afgørende aktion var ikke lige så skarp.

Kort før den halve time var runde fik Ecuador en gylden chance, da keeper Gabriel Arias kom for sent i sin jagt på at gribe bolden. I stedet begik han straffespark, som Enner Valencia kanonerede i kassen til 1-1 og så var kampen åben igen. Kampen bar præg af flere hårde frispark, som udmøntede sig intet mindre end ni gule kort og et enkelt rødt kort.

Fem minutters penge efter pausen dukkede Alexis Sánchez helt fri op bagerst i feltet og sparkede til nedfaldsbolden første gang. Den kunne keeper Dominguez ikke nå at reagere på, og så kunne Vidal og co. juble endnu engang. Ecuador skubbede længere op og fik sig et par chancer, men ødelagde det selv ved at være for uskarpe samtidig med at Gabriel Achilier så rødt i kampens afslutning, hvor også Arturo Vidal blev pillet ud.