Sidste træningskamp: Napoli 0-4 FC Barcelona

Nyheder - 11. august 2019

For få dage siden mødte de hinanden i Miami, hvor Barca vandt 2-1. I dag mødtes de i Michigan, og her skulle Napoli forsøge at revanchere sig. Valverde stillede stærkt op og kunne da også se en rigtig flot kamp af sine spillere, som virkede friske og oplagte fra første fløjt. Specielt De Jong spillede en flot kamp inde på midtbanen - men der var gode præstationer over hele linjen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Roberto, De Jong, Aleña, Griezmann, Suárez og Dembélé

Ind-/udskiftninger
67' Piqué Umtiti
67' Griezmann Coutinho
67' Semedo Vidal
67' Aleña Arthur
67' Suárez Rafinha
75' Dembélé A. Ruiz

- 0-1 48' - Suárez
- 0-2 56' - Griezmann
- 0-3 58' - Suárez
- 0-4 63' - Dembélé

For anden gang på ganske få dage mødtes Barca og Napoli. Italienerne havde noget at revanchere fra nederlaget i første kamp, men det var Barca, som kom bedst ud i Michigan. Bolden blev kørt flot rundt, Dembélé var i spillehumør og der blev taget en masse dybdeløb fra midtbanen inden for bare et kvarter. Suárez tog et løb efter 13 minutters spil og bremsede op i feltet og fandt Griezmann, som sendte bolden milimeter forbi kassen. Alle på stadion så den inde, men det første mål skulle han dog have til gode.

Efter et kvarter begyndte Barca at få endnu mere spil, men det var tydeligt, at angrebet ikke var helt koordineret. Der var flere fejlafleveringer og misforståelser hvilket disse kampe netop er til for at få på plads. Napoli fik sin første chance efter 33 minutter, da en dybdeaflevering blev rettet af og strøg lige ned i kanalen som Mertens var løbet ind i. Han tog bolden med ind i feltet og trykkede af, men Lenglet kom flot tilbage og fik afværget. Aleña og Roberto kæmpede flot på midten af banen mens De Jong stod for balancen og kontrollen og det gjorde han rigtig godt. Han satte også gang i et hæsblæsende angreb, hvor Barca angreb fra alle fronter i feltet inden for ganske få sekunder. Det endte med et skud fra Dembélé, som blev blokeret.

Kort inden pausen begyndte tændingen at stige i kampen. Nærduellerne blev hårdere og stemningen mere hed. Griezmann blev snydt for et klart frispark, Barca-spillerne var frustrerede og bare to minutter efter blev Aleña slagtet midt på banen. Her gav dommeren dog fordel, da Dembélé fik fat om kuglen. Han drev ind mellem to modspillere og sparkede på mål, men keeperen kom flot ned og fik reddet. Dembélé var også med i det næste angreb, da han blev sendt i dybden af Suárez, som selv løb med og fik bolden igen. Suárez skud kunne keeperen kun sende ud til hjørnespark. Det fik Barca ikke meget ud af. Napoli sluttede halvleg af med en gigantisk, dog tilfældig, chance til Ruiz, da han bagerst i feltet pludselig så bolden dumpe ned for fødderne af ham. Han nåede dog ikke at reagere ved at prikke bolden i det tomme mål, og den sprang i stedet op på hans ben ud og til målspark.

Blot tre minutter inde i anden halvleg kom kampens første mål. Griezmann lagde en bold af til Suárez, som straks sendte den ind i feltet til Griezmann. Her havde han en gylden mulighed, men brændte på keeperen. Bolde hoppede dog lige ud til Suárez, som bankede bolden i mål til 1-0 og sammenlagt 3-1. Napoli havde chancen for at udligne bare minuttet efter, da Callejon blot skulle lægge bolden af til Mertens tæt under mål, men den tidligere Real Madrid-spiller fejlbedømte boldens fart og den hoppede ind til Ter Stegen.

Barca fortsatte med at sidde på spillet og tillod slet ikke at Napoli sad på bolden. Det blev således også 2-0 efter 56 minutters spil, da De Jong førte an i angrebet ved at glide forbi to mand. Herefter var der powerplay foran Napolis felt ind til De Jong fandt Aleña, som med en fortryllende aflevering ind i feltet til Alba splittede forsvaret ad. Alba fandt Griezmann tæt under mål og så scorede han endelig sit første mål i Barca-trøjen. Der gik bare to minutter, så blafrede det italienske net igen, da Barca omstillede sig med Dembélé i højre side. Han trak ind i banen og fandt Suárez, som med ét hug sendte kuglen op i krydset til 3-0 og sammenlagt 5-1.

Efter mål fra Suárez og Griezmann dukkede et ønske op om, at Dembélé også kunne krone en flot og energisk kamp med et mål. Og det fik han, da han med en skudfinte skabte sin egen plads foran sin modstander før han med milimeter præcision sendte bolden fladt ned i modsatte hjørne og så stod der pludselig 4-0 og 6-1 samlet. De Jong fik en assist ved målet. Herefter foretog Valverde en håndfuld udskiftninger hvilket betød, at sydamerikanerne fik første spilleminutter ved denne preseason.

Med et kvarter igen var det tæt på 5-0, da en selvtillidsfyldt Coutinho indtog banen og lagde en smuk aflevering til Rafinha, som trak over til venstrebenet og fyrede kanonen af, men keeperen reddede i to omgange. Barca fortsatte med at trykke hårdt på og tillod slet ingen muligheder til Napoli, som forsøgte at kæmpe sig igennem kampen, men som gang på gang måtte se en stærk catalansk midtbane binde spillet sammen. Der skete ikke mere i kampen og dermed vandt FC Barcelona med 4-0 i den sidste testkamp. Om under en uge indleder de La Liga ude mod Athletic Bilbao. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder