Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Athletic Bilbao 1-0 FC Barcelona

La Liga - 16. august 2019La Liga: Athletic Bilbao 1-0 FC Barcelona

FC Barcelona var på banen fredag aften ude mod Athletic Bilbao i den første kamp i La Liga. Catalanerne manglede Messi, men stillede stærkt op med Griezmann, Suárez og Dembélé. Suárez gik dog i stykker i første halvleg i takt med at Dembélé forsvandt mere og mere ud af kampen og ikke fik skabt noget. På toppen var Griezmann alt for ofte alene. Så det blev ikke til den kamp, som man på forhånd havde håbet - og med et mål til Bilbao kort før slut, tabte Barca altså premieren efter en skammelig indsats.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Roberto, De Jong, Aleña, Griezmann, Suárez og Dembélé

38' Suárez Rafinha
45' Aleña Rakitic
76' Roberto Perez

Mål
- 1-0 89' - Aduriz
Kampen bar præg af, at Coutinho var blevet siet totalt fra, selvom han egentlig blev udtaget. Det hænger sammen med, at en lejeaftale med Bayern München er kommet i hus og derfor var han ikke på bænken. Barca startede noget rystet fra start i bagkæderne da kampen blev sparket i gang, da Inaki Williams inden for et kvarter kom frem til to gode muligheder. Chance nummer to blev kun stoppet af en god redning fra Ter Stegen, som intet hjælp fik fra sit forsvar.

Barca viste tænder efter en halv time, men det var udelukkende baseret på en Bilbao-fejl, da bolden blev afleveret tilbage ind i feltet til en helt fri Suárez, men angriberens forsøg gik af på stolpen. Herefter måtte han ud på sidelinjen for at blive tilset af lægerne. Han stod netop i feltet fordi, at han havde ondt. Det varede blot et par minutter før lægerne konkluderede, at Suárez ikke kunne spille videre. Han blev skiftet ud og ind kom Rafinha. Det betød, at Griezmann rykkede fra sin venstre kant op på toppen som spidsangriber, hvor Suárez hidtil havde spillet.

Minuttet før pausen var Barca igen tæt på at komme foran 1-0, da Rafinha pludselig trak ind i banen i ren Robben-stil og svingede venstrebenet. Bolden blev lige præcis puffet et par centimeter op i luften af keeperen så den ramte overliggeren. En flot redning og igen tæt på fra Barca. Straks fra anden halvlegs start blev Ivan Rakitic sendt på banen i stedet for Carles Aleña, som spillede en lidt uvant rolle i venstre side af midtbanen. Han havde ikke fundet fodfæstet og havde svært ved at deltage offensivt og defensivt.

Barca trykkede på fra første sekund af anden halvleg og havde en god hovedstødsmulighed til Rakitic, som dog gik over mål. Kort efter var Rafinha løs i feltet og sparkede på mål, men bolden strøg tæt forbi den ene stolpe. Barca forsøgte konstant at skabe den mulighed, som ville give et mål, men gang på gang manglede den afgørende aktion ligesom spillerne også følte sig truet af risikoen ved at fejle en nøgleaflevering. Barca spillede livligt, men lige så snart baskerne kom tilbage i defensiven var det trængt med plads og skarpheden blev begrænset.

Bilbao var med i første halvleg, men Barca fik lukket dem fint ned i anden halvleg. Det hang også sammen med trætheden, som indtraf hos flere spillere som følge af den første kamp i sæsonen efter en lang sommerferie. Med to minutter igen blev Albas side spillet tynd og et indlæg blev smidt bagerst i feltet hvor Semedo ikke passede på Aduriz, som med et halvliggende saksespark sendte kuglen i mål til 1-0. Barca havde intet modsvar - som de ikke havde haft igennem hele kampen, så det blev ved 1-0 og dermed tabte Barca premieren. En decideret ynkelig start af Valverde, som tydeligvis manglede taktiske planer rent offensivt, for her kørte spillet slet ikke for Barca.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 29%

Barcelona 3. Trøje 2019/20 F. DE JONG 21

679,- DKK

479,- DKK

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Børn

579,- DKK

Barcelona 3. Trøje 2019/20

679,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder