Borussia Dortmund 0-0 FC Barcelona

Champions League - 17. september 2019

FC Barcelona mødte tirsdag aften Borussia Dortmund i Champions Leagues gruppespil og det var med Messi på bænken. Catalanerne spillede en fin første halvleg, men var uskarpe på de afgørende meter. I anden halvleg kom Messi på banen og Ter Stegen fik ligeledes klemt et reddet straffespark ind.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Arthur, Busquets, De Jong, Griezmann, Suárez og Ansu Fati

40' Alba Roberto
59' Ansu Fati Messi
60' Busquets Rakitic

FC Barcelona havde bragt Ansu Fati med fra start sammen med Suárez og Griezmann og de fik nok at se til, da Dortmund slet ikke kom ud med det pres, som ellers var ventet. Tyskerne lagde sig tilbage i banen og satsede på omstillinger - en plan der fungerede mod Bayern München tidligere på sæsonen, og som i løbet af de første 20 minutter mod Barca også af og til var tæt på at give pote. Catalanerne havde mere fantasi i offensiven end man ellers plejer at se det når Messi ikke er på banen, men også for Valverdes tropper var det lige ved og næste et par gange i kampens indledning.

Efter 25 minutter kom kampens første store mulighed, da Reus fik frit løb ind i feltet og modtog en god aflevering. Alene med Ter Stegen kunne han dog ikke drage fordel af sin position, og den tyske keeper vandt duellen. Kampen gik ind i en stille periode med meget boldomgang fra Barca uden at de dog blev farlige. Til gengæld var de ganske sikre på kuglen lige indtil Piqué forlod sin position og mistimede sin header og så fik Dortmund en kæmpe chance, men Jadon Sancho sendte bolden langt over. Det gav anledning til en udskiftning, da Jordi Alba fem minutter forinden fik bøvl med bentøjet. Ind kom i stedet Sergi Roberto.

Inden der var spillet fem minutter af anden halvleg havde begge mandskaber haft en god mulighed. Først gled Suárez flot forbi sin direkte modstander og kom fri til skud fra en spids vinkel, men keeper Bürki fik en stærk hånd på. Her kunne Suárez også have spillet den ind i det lille felt til Ansu Fati. Bare to minutter efter kom Piqué for sent i en tackling på kanten af feltet og fik et gult kort. Heldigvis for Piqué og co. tog muren imod Paco Alcácers frisparksforsøg. Dortmund fortsatte det tunge pres og det gav pote efter 55 minutter, da Semedo begik et klodset straffespark. Reus gik til bolden og sendte et godt forsøg afsted, men Ter Stegen pillede på fornem vis og sørgede derfor fortsat at kampen stod 0-0. To minutter senere kom Lionel Messi på banen for Ansu Fati mens Busquets forlod banen og gav plads til Ivan Rakitic.

Det var klat Dortmund som kom frem til mest i anden halvleg mens Valverdes taktik slet ikke fungerede. Både Paco og Reus var tæt på, men begge gange sparkede de kilometer over mål på en ellers simpel bold. De kom endnu tættere på med et kvarter igen, da Julian Brandt tog chancen fra distancen og kanonerede kuglen på overliggeren. Straks efter gik det den anden vej ved Messi, men løbene omkring ham var komplet udueligt og det løb ud i sandet. Dortmund var dog ikke færdige, for i deres angreb lige efter kom Reus igen frem til en gylden chance, men igen tog Ter Stegen imod med en verdensklasseredning.

I sidste sekund fik Messi en halvstor chance, da han samlede bolden op bagerst i feltet, men før han kunne nå at flugte, stormede Delaney ind foran og fik blokeret. Der skete ikke mere i kampen og dermed sluttede det hele som det startede: 0-0. I gruppens anden kamp spillede Inter 1-1 med Slavia Prag på hjemmebane og dermed er alt forsat lige efter første kamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder