La Liga: Eibar 0-3 FC Barcelona

La Liga - 19. oktober 2019

Optakten til lørdagens udekamp mod Eibar tog en gigantisk drejning, da Catalonien gik i fritfald efter fængslingen af ni catalanske ledere. Derfor måtte FC Barcelona drage nordpå allerede torsdag og spendere en hel dag i Baskerlandet før de mødte Eibar lørdag formiddag. Men det gjorde ingenting - FC Barcelona leverede en solid præstation og vandt stensikkert opgøret på Ipurua.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Lenglet, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Griezmann

46' Roberto Semedo
71' Arthur Vidal
79' De Jong Rakitic

- 0-1 13' - Griezmann
- 0-2 58' - Messi
- 0-3 58' - Suárez

Barca startede på en ganske sjældent set måde, da de var aggressive i deres løb over hele banen. Det satte hurtigt Eibar under pres og catalanerne fik lukket kanalerne. Allerede efter fem minutter meldte Suárez sig ind i kampen, da han lagde bolden til rette og i sin vending sendte han bolden mellem sin modstanders ben på midtbanen før han forsøgte sig med et skud på mål. Men bolden gik et par forbi forbi. Kort efter var Pedro Leon i spil i Barca-feltet, da han stoppede sit løb og modtog en perfekt aflevering, som han kunne løbe ind i og skyde på, men bolden gik langt over mål. Det var ellers en rigtig stor mulighed, som blev straffet minuttet efter. Lenglet smed en lang aflevering op i banen til Griezmann, som kom foran sin modstander og løb ned til målet, hvor han ved hjælp af stolpen sendte Barca på 1-0.

Lionel Messi begyndte også at røre på sig med finurlige vendinger og frigørelse af plads. Efter en halv time skulle han have øget til 2-0, da han kom alene igennem med keeperen. Men han var ubeslutsom og målmanden fik hånden på og Griezmann kom lige præcis for langt i sit løb til at kunne gøre yderligere skade. Der var optræk til flere gode muligheder for begge hold, men det var tydeligt at begge mandskaber manglede skarphed på de afgørende meter. Barca var i det kontrollerende hjørne hvorfor Ter Stegen i første halvleg havde den bedste afleveringsrate af alle.

Anden halvleg var bare fire minutter gammel før Luis Suárez havde sendt bolden i nettet, men linjedommeren hævede sit flag for offside og efter et VAR-tjek stod det ved - målet blev annulleret. Det var ellers en gylden aflevering fra Messi, som sendte Suárez ind i feltet. Barca fulgte op kort efter, da De Jong først smed en sukkerbold i dybden til Semedo, som dog ikke kunne finde Suárez. De Jong erobrede bolden tilbage og fandt selv Suárez, men uruguayanerens forsøg var svagt og sad lige på keeperen. Fremragende minut af De Jong, som kæmpede helhjertet med teknikken på det rette sted.

Det hårde pres fra Barca i starten af anden halvleg gav pote efter 58 minutter, da de tre angribere alle var involveret i målet. De Jong fandt Suárez, som trådte i bolden og fandt Griezmann. Franskmanden var hurtigtænkende, da han med en lille yderside trillede bolden videre til Messi, der sikkert udplacerede keeperen og scorede til 2-0. Selvom Eibar kæmpede hårdt for at komme ind i kampen igen, så må man bare rose Barcas defensiv anført af Lenglet for at lukke ned for alt. I stedet slog Barca til igen, da Griezmann sendte en god bold i dybden til Messi, som var alene med keeperen, men uselvisk spillede han på tværs til Suárez, som nettede i det tomme mål. 0-3 på Ipurua! Dermed kom alle tre angribere på tavlen og med assist fra både Messi og Griezmann. Lenglet lagde op til det første mål.

Med fire minutter tilbage var Messi endnu engang på spil, da han førte bolden frem og vippede den videre til Suárez, som med et rent skud kanonerede kuglen mod mål. Keeperen nåede slet ikke at reagere og stod frosset på sin position, men bolden gik lige præcis forbi den ene opstander.

Der skete ikke mere i kampen og dermed hentede FC Barcelona endnu en sejr på udebane og nu gælder det om at vende snuden hjem for at forberede sig til Champions League mod Slavia Prag i midtugen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder