Annonce


Annonce

Annonce

La Liga: Glem El Clásico den 18. december

El Clasico - 24. oktober 2019




Der er ikke lukketid for børnehaver i Spanien. Krigen mellem La Liga og det spanske fodboldforbund RFEF fortsætter i stor stil og det kommer næppe til at gå stille for sig indtil El Clásico er afviklet senere på sæsonen. Som bekendt skulle El Clásico spilles på lørdag, men på grund af optøjerne i de catalanske gader, har RFEF udsat kampen til den 18. december.

Dette er bekræftet, men La Liga deler ikke samme mening. Spillerforbundet mener, at kampen skal afvikles så hurtigt som muligt og her peger La Liga på den 4. december. Det afviste RFEF, og La Liga har derfor i dag bekræftet, at de appellerer dommen til den spanske sportsdomstol, som herefter skal vurdere hvornår El Clásico skal afvikles.

Selvom det foreligger, at kampen spilles den 18. december, så er det en rigtig dum idé at begynde at opsøge billetter allerede nu. Det er nemlig usikkert og der er en reel mulighed for at La Liga får medhold i deres appel og får rykket kampen til den 4. december.

Grunden til, at La Liga peger på den 4. december skal findes i kampprogrammet. Både FC Barcelona og Real Madrid deltager i La Liga og Champions League samt Copa del Rey senere på sæsonen og onsdag den 4. december er en friuge for begge mandskaber hvorfor La Liga mener, at det er oplagt at afvikle kampen der - jo hurtigere jo bedre, skriver de på deres hjemmeside denne torsdag.

For at vippe RFEF over kanten har La Liga ligeledes kigget RFEF's eget reglement igennem og her skriver forbundet tydeligt, at hvis en kamp skal rykkes, så skal den rykkes til den kommende ledige dato. Her er der altså ingen tvivl om, at La Liga har ret i, at den 4. december er den oplagte dato til El Clásico. Indtil nu har RFEF ikke kommenteret på hvorfor man vælger den 18. december fremfor den 4. december.

La Liga skriver endvidere, at det er ikke er under normale omstændigheder, at man beder de to involverede klubber om at blive enig om en dato. De kunne reelt set begge have peget på den næstsidste eller sidste kamp i La Liga og det ville skabe enorm kaos på den konto. Der er dog ingen tvivl om, at RFEF helt sikkert ville have afvist, hvis FC Barcelona og Real Madrid havde peget på at spille El Clásico som den sidste kamp i sæsonen (ikke fordi, at det ikke er muligt under normale omstændigheder gennem den typiske lodtrækning for kampprogrammet, men fordi, at kampen reelt set skal afvikles allerede i runde 10).

La Liga, som altså opremser alle sine grunde til at føre sagen for sportsdomstolen, skriver endvidere, at de før sæsonen sammen med RFEF havde aftalt, at den 4. december skulle bruges på en udsat eller suspenderet fodboldkamp og derfor er man hos La Liga overrasket over, at RFEF afviser at afvikle El Clásico på netop den dag.

Hvad der kommer ud af sagen får man altså at se straks som sportsdomstolen har kigget dokumenterne igennem. Om El Clásico afvikles den 4. eller 18. december er på nuværende tidspunkt ikke til at vide. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


La Liga: Glem El Clásico den 18. december

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder