La Liga: FC Barcelona 5-1 Valladolid

La Liga - 29. oktober 2019

FC Barcelona tog tirsdag aften imod Valladolid på Camp Nou og det blev til en opvisningskamp selvom Valladolid for en kort stund legede med. Messi brillerede med mål og assist og var igen bindeledet i hele den catalanske offensiv. Valladolid kunne intet stille op over 90 minutter og Barca var således fortjente vindere.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Ansu Fati

60' De Jong Rakitic
63' Fati Griezmann
78' Alba Roberto

- 1-0 2' - Lenglet
- 1-1 15' - Kiko
- 2-1 29' - Vidal
- 3-1 34' - Messi
- 4-1 75' - Messi
- 5-1 77' - Suárez

FC Barcelona skulle kun bruge to minutter før nettet bag den tidligere Barca-keeper Masip blafrede. Messis indlæg blev forsøgt sparket væk, men den havnede for fødderne af Clement Lenglet, som flugtede kuglen på overliggeren og i mål til 1-0. Det var hans første La Liga-mål for FC Barcelona. Men symptomatisk for denne sæson, så varede glæden kort og spillet lige så. Barca fastholdt ikke presset og så kunne Valladolid udnytte et frispark, som blev slået knivskarpt. Ter Stegen reagerede stærkt, da den gik igennem alle mand, men hans retur ramlede lige ud i Kiko, som to meter fra mål fik sendt bolden over stregen til 1-1.

Det lignede bestemt ikke et storhold mod et mindre hold. Valladolid spillede frisk til og udfordrede Barca, som nærmest under hele Valverdes periode har haft problemer når modstanderen presser. Det var dog tæt på 2-1 efter 25 minutters spil, da Frenkie de Jong var tæt på at finde Vidal i feltet, men chileneren var lige præcis få centimeter for lav til at nå op til bolden, som gik ud til målspark. Vidal fik dog lov til at score til 2-1 kort efter, da han fandt Messi og igangsatte et løb ind i feltet. Messi fandt ham med en millimeter præcis aflevering og i flyvende stil satte chileneren foden på og så stod den 2-1.

Bare fem minutter senere fik FC Barcelona tilkendt et frispark godt 30 meter fra mål. Som altid gjorde Messi sig klar, og med et forrygende spark bragede han kuglen i kassen til 3-1 og scorede dermed sit klubmål nummer 607 hvilket er ét mere end Ronaldo, som har spillet 119 kampe flere end argentineren. Desuden var det Messis frisparksmål nummer 50 som professionel fodboldspiller. Dermed lagde han op og scorede selv på bare fem minutter og 3-1 var således pausestillingen.

10 minutter inde i anden halvleg var Ansu Fati tæt på at øge til 4-1, da han blev spillet fri af Messi efter en flot tur med kuglen. Desværre for Fati fik Masip foden på og fik afværget endnu en scoring. Herefter tog Valladolid over og styrede spillet oppe på Barcelonas banehalvdel - i takt med at Valladolid slet ikke var farlige, kunne Barca ikke få bolden på egne fødder. I stedet blev kampen afbrudt af en indskiftning, da Rakitic kom ind for en velspillende Frenkie de Jong, som skulle spare kræfterne til det kommende kampprogram. Også Ansu Fati havde spillet færdig da han blev erstattet af Antoine Griezmann.

Luis Suárez spillede sin måske dårligste kamp i Barca-trøjen. Han var ikke aggressiv, han tog ikke mange løb og fik intet ud af situationen når han fik bolden. Til gengæld fik han scoret med 20 minutter igen, men helt korrekt blev målet annulleret for offside. Messi var dog ikke offside kort efter, da Rakitic fandt ham med en fremragende aflevering. Messi tog bolden ned med låret og kanonerede kuglen i nettet til 4-1 og så var han manden bag to mål og et oplæg i kampen. Det var dog ikke nok for argentineren, som to minutter senere sendte en perfekt stikning i dybden til Suárez, som sendte bolden videre i mål til ydmygende 5-1 og så kom Suárez også på tavlen.

Kampen sluttede således med en klar sejr til FC Barcelona, som erobrer førstepladsen tilbage fra Granada, som for en kort stund sad på tronen i La Liga. Næste kamp er ude mod Levante - den spilles lørdag den 2. november klokken 16.00 og kan ses på TV2 Sport. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder