FC Barcelona lagde fint for land i udekampen mod Levante lørdag eftermiddag, men spillet var langt fra prangende, og igen blev Griezmann lagt ud på venstrekanten, hvor han ikke får noget som helst ud af sine kvaliteter. Selv da Luis Suárez udgik med en skade, blev Griezmann bedt om at blive ude på sin kant i stedet for at blive rykket ind som spidsangriber. Der kom drama for alle pengene i anden halvleg.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Roberto, Arthur, Vidal, De Jong, Messi, Suárez og Griezmann

41' Suárez Perez
65' Vidal Busquets
66' Arthur Ansu Fati

- 0-1 37' - Messi
- 1-1 61' - Campana
- 2-1 63' - Mayoral
- 3-1 68' - Radoja

FC Barcelona var på en svær mission ude mod Levante lørdag eftermiddag. Under normale omstændigheder ville der på papiret ikke være tvivl om udfaldet, men Levante har det med at spille gode kampe hjemme mod FC Barcelona og de lagde da også stærkt fra land denne lørdag, da de hurtigt pressede Barca overalt på banen. De fik ikke skabt de helt store chancer og det gjorde Barca heller ikke før efter en halv time, da Messi sendte Griezmann igennem. Franskmandens forsøg blev dog afværget af keeperen.

Kort efter blev Semedo sendt ind i feltet af Griezmann og portugiseren blev klart nedlagt hvorfor dommeren helt korrekt pegede på pletten. Messi tog bolden til sagde, lagde den til rette på pletten og bragede den utageligt op i hjørnet til 0-1 og dermed fik Barca lagt et lille låg på det ellers så tunge Levante-pres. Det var også tæt på 0-2, da Messi opsamlede bolden i feltet, men hårdt presset fik han ikke skudt hårdt nok til bolden, som trillede under keeperen hvorefter Messi i glidende stil forsøgte at prikke den over stregen, men en forsvarsspiller kom Levante til undsætning og fik sparket bolden ud af kommunen. Få minutter før pausefløjtet udgik Luis Suárez med en skade og ind kom i stedet Carles Perez.

Med et mål oppe og 45 minutter tilbage lignede det en sejr til FC Barcelona, og det tænkte spillerne sikkert også, for Ernesto Valverde bankede ikke én gram motivation ind i sine spillere til anden halvleg. Skandalen ramte som et tog mod det motivationsløse Barca-mandskab, der igen-igen spillede uden at ligne et hold med en plan. Efter 61 minutter udlignede Campana til 1-1 og to minutter senere snorksov Piqué, da han glemte at dække Mayoral og så kunne han score til 2-1. Fem minutter senere kom der endnu et mål, da ingen dækkede Radoja op på kanten af feltet og blev et afrettet skud scorede han til 3-1. Barca-spillerne kiggede på hinanden, ingen tog ansvar alt imens at Valverde stod forstenet på sidelinjen. En pinlig indsats af dimensioner - for det var netop på denne bane, at Barca havde været bagud 5-1 i sidste sæson, så de kendte om nogen konsekvensen af Levantes hårde pres. Men som i Liverpool havde Barca altså igen ikke lært noget. Desuden kunne catalanerne have været bagud med netop 5-1, da Levante brændte to kæmpe chancer i minutterne efterfølgende.

Med et kvarter igen kæmpede Messi sig igennem Levantes forsvar og heldigt fik han bolden med helt ind i det lille felt, hvor han sikkert scorede til 3-2, men i frekvensen for inden var Griezmann i offside position og derfor blev målet annulleret. Barca kæmpede for at få scoret det vigtige mål til 3-2 så kampen igen kunne åbnes op, men Levante bed absolut ikke på. De havde en helt klar og tydelig plan i tilfælde af, at de kom foran: De gik ikke ned foran eget felt og forsvarede. De stod fortsat højt på banen hvilket generede Barcas spil. De energiske Levante-spillere lukkede hullerne af og mens Messi bevægede sig over alt i defensiven, var det mere sporadisk hvad der kom fra de øvrige spillere. Griezmann var totalt lukket ned på grund af Valverde taktiske dispositioner og det er efterhånden kun Valverde selv, som ikke kan se, at Griezmann ikke får noget som helst ud af sit spil fra venstrekanten. Desuden havde Valverde valgt ikke at udtage Dembélé til kampen, så det var kun Ansu Fati, der kunne komme ind med offensive kræfter. Netop Fati fik en gylden mulighed to minutter før tid, da Messi lagde en gylden aflevering ind i feltet til ham, men angriberen headede svagt lige i favnen på keeperen.

Levante fik chancen for at score til 4-1 dybt inde i overtiden, da de var to mod Sergi Roberto, men afslutningen gik forbi mål efter at Roberto var blevet sat af. Det hele sluttede med 3-1 til Levante og det var i og for sig fuldt fortjent, da Barca aldrig spillede nogen stor kamp. Dermed missede Barca tre vigtige point og førstepladsen kan de miste senere i aften, Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder