Onsdag aften var FC Barcelona taget sydpå for at spille velgørenhedskamp for de berørte af oversvømmelserne i Murcia-regionen. FC Barcelona var uden mange profiler på grund af landskampe, men der var alligevel en håndfuld at finde i både truppen og startopstillingen.

Neto, Morer, Piqué, Araujo, Junior, Riqui Puig, Roberto, Aleña, Dembélé, Saverio og Perez

- 0-1 65' - Perez
- 0-2 88' - Mendez

Velgørenhedskampen mod FC Cartagena blev lagt ud med Barca i boldbesiddelse i et roligt, men frisk tempo. Der var ikke fart over feltet eller voldsomme nærdueller og tacklinger, da der var tale om velgørenhedskamp. Det betød dog ikke at publikum ikke blev underholdt. De to mandskaber gik straks efter at score mål og forsøgte med ihærdigt angrebsfodbold. Specielt fra FC Barcelonas side, da der var nogle, som skulle ud og bevise noget.

Ousmane Dembélé har noget at bevise, da han slet ikke er kommet ind i nogen rytme i denne sæson. Derudover har Carles Perez klart mistet sin chance til Ansu Fati, og han skulle derfor også ud og give Ernesto Valverde yderligere hovedpine ved at levere en solid kamp. Men det var dog en lille magiker på midtbanen, som stjal showet meget tidligt. Riqui Puig var stærk i presset og pasningsspillet og udviste forrygende overblik med nogle gyldne afleveringer om i bagrummet.

De skarpe afleveringer fra Puig blev dog ikke udnyttet godt nok af de catalanske angribere, og selvom der kom en lille håndfuld chancer i første halvleg, så sluttede det målløst. I anden halvleg lagde Barca ud med en god chance, men Roberto missede det afgørende touch. 10 minutter inde i anden halvleg var det så tæt på igen, da Carles Perez' hårde pres gav pote og sendte Riqui Puig ud i en spids vinkel, men ganske fri. Han forsøgte at vippe bolden over keeperen, men bolden gik også over mål. Selvsamme Perez var tæt på at snyde keeperen bare minuttet senere, da et indlæg strøg hele vejen fra venstre til højre side, hvor han skar ind fra sin position og knaldede bolden ned i jorden så den var tæt på at gå over keeperen, men Albons fik lige præcis lappen på.

Efter 65 minutter kom forløsningen så, da Riqui Puig kæmpede hårdt inde i feltet omringet af flere modspillere. Han formåede lige præcis at prikke til bolden da den skulle cleares, og her landede bolden til Carles Perez' farlige venstre ben, og med ét hug klappede han bolden i nettet til 0-1. Med 10 minutter igen var Cartagena tæt på udligningen, da Lima fra frimærket sendte et yderst farligt skud afsted, som sendte Neto på arbejde, men keeperen kom flot ned til stolpen og fik reddet. Det var dog sporadisk hvad Cartagena kom med og det krævede ikke det helt store for Barca at komme frem til chancer, men skarpheden manglede i takt med at intensiteten heller ikke var på sit øverste på grund af kampens omstændigheder.

I kampens slutfase blev det også 0-2 på måltavlen, da Akieme leverede en fremragende assist til Marquez Mendez, som tæt under mål bare skulle sætte indersiden mod Akiemes forrygende forarbejde.

Der skete ikke mere i opgøret og FC Barcelona vandt således 2-0 på et mål af Carles Perez af Marquez Mendez. Næste opgave for catalanerne er ude mod Leganés. Den kamp spilles den 23. november. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder