Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Barcelonas problemer på banen denne sæson

Nyheder - 22. november 2019Barcelonas problemer på banen denne sæson

På trods af at Barcelona har indtaget førstepladsen i La Liga, er det ikke med det solide forspring, som catalanerne nok havde håbet på. Tre tabte kampe og en uafgjort i 12 kampe er ikke tilfredsstillende, når man gerne vil være et suverænt tophold. 

Godt nok kan Barcelona prale af, at de har vundet de seneste mange mesterskaber, men det betyder ikke, at man kan hvile på laurbærrene. Særligt ikke når man ligger á point med ærkerivalerne fra Real Madrid og Atletico Madrid, Sevilla og Real Sociedad ligger lige i hælene. Men hvad har været problemerne for Barcelona indtil videre i denne sæson? Manglende flow i angrebet og et forsvar man ikke kan regne med er nogle af problemerne, men hvad er de dybereliggende årsager?

Er træner Ernesto Valverde problemet?
Når resultaterne eller spillet ikke flasker sig, er det ofte træneren, kritikerne retter deres skyts med som det første. Særligt Barcelonas 3-1-nederlag til Levante, der ligger i midten af ligaen, og som bestemt ikke er blandt bookmakernes favoritter til at vinde La Liga i 2019/20, fik mange til at kræve Ernesto Valverdes afgang. Problemerne stikker dog dybere end en trænerfyring kan løse. En af Barcelonas udfordringer ligger i en svag defensiv. Barcelona har spillet med stort set samme formation i midterforsvaret, hvilket gør holdet forudsigeligt.

Trods det har Barcelona dog stadig favorit status hos bookmakerne men det kan ændre sig hvis der ikke kommer styr på problemerne. For eksempel, oplev vores online fodbold betting hos Betfair, her er Barca nemlig lige nu stadigvæk favoritter til at vinde La Liga med odds 1.4, de har Messi som er favorit til at blive topscorer med odds 1.40 og hvis de kan overkomme problemerne, så er der jo også muligheden for at vinde både Champions League, Copa del Rey og La liga i denne sæson, hvilket giver odds 21.00 hvis de vinder alt. Der er derfor meget på spil og høje forventninger, men det kræver at Barca er i topform. Spørgsmålet er så bare om problemet ligger hos Valverde eller man skal kigge på spillerne og deres indstilling?

Barcelonas problemer på banen denne sæson
af Save The Dream

En træt midtbane og et isoleret angreb
Man kan med rette spørge, om nogle af Barcelonas spillere er ved at være brugte? Midtbanespillereen Busquets har kun færdigspillet fem ud af 11 kampe i La Liga og ikke en af de fire kampe i europæisk fodbold. Vidal skal arbejde hårdere i forsvaret, Rakitic er færdig i Barcelona fra januar 2020 og Aleñá har ikke gjort meget væsen af sig, efter han blev skiftet ud ved halvleg i åbningskampen mod Athletic Club. Heller ikke Barcelonas angreb bestående af Dembélé og Griezmann, som har kostet klubben mange millioner tilsammen, har rigtigt fundet melodien sammen. Coutinho er udlånt til Bayern München, Dembele har været skadet to gange, mens Griezmann ikke er fast mand endnu. Alt afhænger af Lionel Messi, og hvis han har en offdag, kan holdet ikke score. 

Dårlig spillerindstilling?
Den catalanske presse er altid hurtige til at kaste sig over deres klub i svære tider, og Edu Polo fra sportsavisen Mundo Deportivo udtalte efter nederlaget mod Levante, at ”du kan spille bedre eller værre, men når spørgsmålet handler om holdets attitude, er problemet alvorligt (…) for meget dovenskab eller apati gjorde udfaldet for Barca mod Levante”. Noget som Griezmann efterfølgende konkluderede kunne være medvirkende. 
 
Barcelona har vundet det spanske mesterskab de seneste mange sæsoner, og derfor kan det ikke udelukkes, at metaltrætheden er ved at sætte ind. Men kun de næste kampe kan vise, om det blot er begyndervanskeligheder, eller om problemerne har dybere rødder.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder