Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Atletico Madrid 0-1 FC Barcelona

La Liga - 1. december 2019La Liga: Atletico Madrid 0-1 FC Barcelona

Der var topkamp på Wanda Metropolitano søndag aften, da Atletico Madrid tog imod FC Barcelona. Catalanerne indledte kampen rigtig dårligt og blev presset hårdt i bund af de energiske Atletico-spillere. Der var chancer i begge ender, masser af kort og drama. Lionel Messi løb med titlen som matchvinder kort før slutfløjt.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Junior, Rakitic, De Jong, Arthur, Messi, Suárez og Griezmann

74' Arthur Vidal
83' Piqué Umtiti

Mål
- 0-1 86' - Messi
Atletico Madrid lagde stærkt ud med en aggressiv tilgang og var også tæt på at få belønning for det, da De Jong uheldigt headede bolden ned for fødderne af Hermoso, som forsøgte sig med et indlæg. Men bolden blev rettet af og snød Ter Stegen. Heldigvis for keeperen tog stolpen imod. I modangrebet blev Rakitic nedlagt af Thomas, som fik kampens første gule kort. I minutterne efter fortsatte Atletico Madrid og Valverdes defensive taktiske forståelse stod soleklart: Barca-spillerne forsøgte kun at lukke af, men pressede ikke. Atletico kunne frit spille bolden rundt, og ét ryk, så var Morata pludselig fik midt i feltet. Han fik vendt rundt og trykket af, men Piqué fik afværget til hjørnespark. Der er kæmpe forskel på at lukke af og presse, og i kampens indledning var det Atletico Madrid, som byggede spillet op og kontrollerede kuglen. Barca fik slet ikke et ben til jorden.

Efter 18 minutter, hvor Barca slet ikke havde hilst på Atletico-keeper Oblak, trak Junior sin modstander ned på kanten af feltet og fik sig et gult kort. Frisparket blev sendt ind i boksen, hvor Roberto fik headet væk, men som kampen gik, tog Atletico Madrid sig af alt og bolden blev igen sendt ind i feltet, hvor Hermoso var helt fri bagerst i feltet. Her skulle han blot sætte indersiden på og styre den forbi Ter Stegen, men tyskeren reddede den gigantiske chance. Herefter var der kaos inde i feltet, hvor Barca konstant forsøgte at sparke bolden ud, men Atletico Madrid var aggressive. 6-0 i skudforsøg og 24-1 i farlige angreb lød statistikken efter 21 minutter. En uværdig tilgang til så stor en kamp for FC Barcelona.

Efter 26 minutter skulle der have stået 0-1 på måltavlen. Messi erobrede ihærdigt bolden og satte fart. Han spillede den ind midt for feltet, hvor Suárez smart hoppede over bolden og så var Rakitic fri med Oblak, men kroaten fik sendt et håbløst skud afsted, som Oblak let samlede op. Efter en halv time dummede Piqué sig. Han er netop vendt tilbage fra en karantæne på grund af for mange gule kort, og da han stormede helt op til midten, sendte Felix bolden mellem benene på Piqué, som valgte at holde fat med begge arme i portugiseren. Det udløste et dumt gult kort - der var godt med folk bagude. Dermed fire gule kort på en halv time. Der skulle gå 36 minutter før Atletico Madrid stille og roligt mistede pusten efter den vilde start, og da Griezmann pludselig befandt sig midt på banen, kom det bedste moment fra hans fødder, da han pludselig kunne det hele, da han ikke var limet fast til sidelinjen. Han spillede Suárez op, som kanonerede kuglen mod mål med ydersiden, og selvom Oblak var ude i fuld længde, så sneg bolden sig forbi kassen.

Fem minutter før pausen fik Atletico Madrid endnu en stor chance, da Morata let hoppede op til et hjørnespark og headede mod kassen, men Ter Stegen diskede igen op med en forrygende redning. Returen forsøgte Morata sig på igen, men Rakitic havde hånd på bolden. Til gengæld havde han det på grund af Moratas voldsomme spring. Frispark til Barca og spillet blev sat i gang igen efter hurtig VAR-gennemgang. Straks gik det op i den anden ende og efter et Arthur-hjørnespark var det Piqué, som kom højt og stærkt op. Han headede knaldhårdt ned i jorden, men desværre for ham tog overliggeren imod. Begge mandskaber havde haft nogle store chancer i første halvleg.

10 minutter inde i anden halvleg slog Atletico Madrid kontra. Thomas forsøgte at spille bolden på tværs af feltet til en helt blank Joao Felix, men Lenglet tog chancen og gik ned i en glidende tackling som sidste mand inde i feltet og vandt duellen. Suárez var kort efter tæt på, da Messi fik generet Atletico Madrid i opsamlingsfasen og så kom Roberto stormende og fik bolden med sig. Han fandt en nøgen Suárez 30 meter ovre i den modsatte side. Uruguayaneren sparkede første gang, men bolden sad lige på Oblak. Med 20 minutter igen trak Messi en masse meter på bolden og stormede frem mod Atleticos felt. Han felt - lidt heldigt - Suárez i venstre side, han vippede den over i højre side til en helt fri Griezmann. Han var godt klar over, at hvis han tog bolden ned, så ville han nå at blive overløbet, så han forsøgte sig med en flugter, der gik et par meter over målet. Kort efter gik Piqué ned i en glidende tackling, hvor han godt nok trak sig, men samtlige mand på stadion var oppe i det røde felt lige som dommer Lahoz blev omringet - madrilenerne ville have det andet gule kort til Piqué, men det fik han ikke. Atletico Madrid fik kun frispark.

Atletico Madrid kom ind i en stærk periode og fik pludselig en stor chance efter svagt forsvarsspil af Barca. Angel Correa huggede til bolden og den endte pludselig hos Lenglet inden den gik i mål. Franskmanden ramte bolden, som gik ind på Ter Stegen og ud i spil igen. Trippiers forsøg blev siden blokeret. Med bare få minutter igen kom forløsningen for FC Barcelona, da Messi drev bolden frem i højre side. Roberto stormede frem og skabte dermed plads, som Messi udnyttede. Han løb ind i lommen og spillede bolden til Suárez, som lagde den af til argentineren før han med et velplaceret skud bankede kuglen i mål til 0-1 og så kunne jublen ellers bryde løs hos FC Barcelona.

Atletico Madrid forsøgte at skabe balance i regnskabet i de døende minutter, men Barca holdt stand og kom dermed fra Wanda Metropolitano med tre vigtige point - og Messi fik åbnet sin målkonto på det nye stadion. FC Barcelona generobrer således førstepladsen i La Liga.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder