La Liga: FC Barcelona 5-2 Mallorca

La Liga - 7. december 2019

Der var fest på Camp Nou lørdag aften, da FC Barcelona tog imod Mallorca. Her blev opgøret indledt ved at Lionel Messi viste sin sjette Ballon d'Or frem for tilhængerne. Man kunne have gjort det langt smukkere ved at hive alle seks ud, men man holdt det roligt til trods for den enorme - og historiske - begivenhed. På banen brillerede han som altid og med sit hattrick bidrog han stort til at Mallorca blev slagtet.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Junior Firpo, Rakitic, Busquets, De Jong, Messi, Suárez og Griezmann

64' De Jong Vidal
72' Rakitic Aleña
86' Griezmann Perez

- 5-2 83' - Messi

FC Barcelona skulle kun bruge syv minutter før der dukkede genialiteter op. Og det kom ikke engang fra Lionel Messi, som inden opgøret viste sin sjette Ballon d'Or frem. Det kom fra Marc-André ter Stegen, som lynhurtigt opfattede, at Griezmann var klar til at løbe i dybden. Tyskeren tog sit målspark lynhurtig og med en milimeter præcis aflevering modtog Griezmann bolden på Mallorcas banehalvdel og havde løb direkte ned mod keeperen. Her vippede franskmanden den over målmanden og i mål til 1-0 og så var der ellers fyldt med smil hos Barca-spillerne, da Ter Stegen fik en assist og Griezmann et mål.

FC Barcelona fortsatte med at dominere og trykke på mens Mallorca slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen. De løb mange forgæves meter og det udnyttede Messi efter et kvarter, da han fra kanten af feltet bankede kuglen op i det ene kryds til 2-0 og så fik han også fejret sin sjette Ballon d'Or med et mål. Kort tid efter var FC Barcelona tæt på at få alle tre angribere på tavlen, men Luis Suárez' forsøg tæt under mål gik på stolpen og sprang ud igen. Barca dominerede klart og kort efter skulle Suárez så have scoret sit mål, da han kom alene igennem med keeperen, men hans løb var akavet, tungt og ukontrolleret således at han i stedet for at sparke på mål skulle forbi keeperen hvorfor han mistede balance og sparkede ned i bolden og dræbte chancen.

Men som det har været med FC Barcelona igennem hele sæsonen, så er forsvaret bare ikke i verdensklasse og det så man igen 10 minutter før pausen, da langsomt spil fra Mallorca alligevel førte til en chance til Budimir, som trykkede af. Han var heldig med at Clement Lenglet rettede skuddet af således bolden snød Ter Stegen og gik i mål til 2-1 og så var Mallorca trods alt inde i opgøret igen. Men det ændrede sig lynhurtigt, da Messi kort efter modtog en stærk bold fra Rakitic, men på vanlig vis var argentineren iskold, da han på et splitsekund satte bolden til rette og hakkede den i kassen til 3-1. Det blev også 4-1 inden pausen, da Luis Suárez åbenbart ikke kunne score på de åbne chancer. I stedet havde han denne gang ryggen til målet og med en fuldstændig vanvittig hælafslutning, skruede han bolden i kassen til gigantisk jubel. Det er uden tvivl et mål blandt de aller bedste af Suárez.

Fodbolden på Camp Nou denne aften var en fornøjelse at følge. Alle tog part, alle kæmpede for sagerne og spillerne virkede i den grad oplagte på at køre Mallorca over. Hele 4-1 stod der ved pausen og så var sejren godt på vej i hus.

En håndfuld minutter inde i anden halvleg var Frenkie de Jong tæt på at få en Messi-agtig assist, da han ud af det blå driblede sig forbi et hav af Mallorca-spillere, før han smart sendte bolden ud til en fri Griezmann, som dog ikke kunne gøre arbejdet færdig med en halvsløvt skud. En forrygende tur af Frenkie de Jong, som havde fortjent den assist. Efter 65 minutter kom Mallorca endelig op på Barcas banehalvdel og som altid er det ligegyldigt hvem modstanderen er: Hvis du presser Barcas forsvar, så får du chancer. Det skete også her, da et indlæg blev sparket højt ind i feltet. Ter Stegen gik fejl af bolden og bag ham stod Budimir klar til at heade bolden ind i det tomme mål.

Med små 20 minutter igen blev Rakitic klappet ud af tilhængerne efter en rigtig fin kamp. Ind kom Carles Aleña 113 dage efter at han blev hevet ud af kampen mod Athletic Bilbao i pausen. Det var sæsonens første ligakamp. Han har siden kæmpet sig tilbage i varmen og høster nu frugten af det hårde arbejde. Det lignede længe et mål til Barca, men skarpheden på de sidste meter var ikke lige så intense som i første halvleg, men alligevel skulle Messi lige have den sidste pind med for at fuldende sit hattrick, da han inde i feltet knaldede læderet op i målet med hjælp fra træværket. Kort efter blev Griezmann klappet ud for at give plads til Carles Perez.

Der var optræk til det sjette mål fra FC Barcelona, men de holdt den på fem og således kom de tre point på kontoen og man bibeholdt førstepladsen. På tirsdag venter en udekamp mod Inter, hvor det kun er æren, der spilles for set med catalanske briller. Gruppens førsteplads i Champions League er nemlig sikret. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder