CL: Inter 1-2 FC Barcelona

Champions League - 10. december 2019

Det var en gratis kamp for FC Barcelona tirsdag aften, da de på udebane mødte Inter, som havde alt at spille om. Italienerne overraskede ved at være afventende og slå til på kontra, men som kampen skred frem, fik Inter en stærk periode før Barca tog over og scorede et mål. Inter fik dog udlignet inden pausen. Italienerne fik undervejs annulleret adskillige mål for offside.

Neto, Wague, Lenglet, Todibo, Umtiti, Junior, Rakitic, Aleña, Vidal, Perez og Griezmann

63' Griezmann Suárez
63' Rakitic De Jong
85' Perez Ansu Fati

- 0-1 23' - Perez
- 1-1 44' - Lukaku
- 1-2 44' - Ansu Fati

Inter var favoritter tirsdag aften, da de havde et resultat at jagte, mens Valverde brugte den gratis kamp til at teste en ny formation og sende spillere i spil, som ikke får meget spilletid. Barca var videre gennem førstepladsen på forhånd og derfor var der rotationer på holdet, men indledningen var ganske fin, da Barca kontrollerede bolden mens Inter lukrerede på kontrastød - noget overraskende, da de normalt ville komme blæsende. De fik dog bolden i nettet efter seks minutter, da Lukaku bragede den i kassen, men korrekt blev målet annulleret for offside. Tre minutter senere var han på spil igen i feltet, da han med en skudfinte skabte enorm plads til at sparke bolden i mål, men hans kiksede bevægelighed fik Barca på plads til at blokere da han endelig fik skudt. Kort forinden havde Carles Perez haft et flot skud, som dog blev reddet af to omgange.

Barcas ellers så fine start begyndte at smuldre, da Inter ændrede indstilling og blev højere oppe i banen hvilket generede catalanernes opspil, som slet ikke fungerede med Aleña, Rakitic og Vidal. Der var simpelthen ikke nok overblik, ro og teknik i fødderne til at spille bolden op i banen. Det betød, at Inter blev farligere hver gang de fik bolden og efter 20 minutter var det tæt på 1-0, da Cristiano Biraghi fik chancen med et kanonhug, men Neto fik flot reddet. Det var vigtigt, for kort efter lå bolden i det andet mål. Stik mod spil og chancer kom FC Barcelona i front, da Carles Perez modtog en løs bold fra Diego Godin inde i det lille felt og herfra bankede han den ind med venstrebenet og så stod der 0-1 på måltavlen. Samtidig var Dortmund foran 1-0 i deres kamp hjemme mod Slavia Prag hvorfor Inter var helt ude på dette tidspunkt.

Efter målet var det pludselig Inter som var helt ved siden af sig selv. De kunne overhovedet ikke få spillet til at fungere mens Barca boltrede sig flot og begyndte at vise flotte takter. Efter 33 minutter skulle Clement Lenglet have øget til 2-0, da han stod klar ved bagerste stolpe på et hjørnespark. Han fik bolden lige ned for sin stærke fod og skulle bare proppe den i kassen, men på utrolig vis bankede han bolden lige ved siden af. Det var en genialitet fra Inters Lautaro Martinez, om noterede sig for næste mulighed, da han på fremragende vis pillede bolden ned fra de højere luftlag før han flugtede mod mål, men igen fik Neto reddet. Inter begyndte at røre på sig, da Valero kort efter også fik trykket af, men her stod Barcas forsvar klar til at blokere. Men målet skulle komme. En høj bold op til Lautaro Martinez burde ikke have givet problemer, men bomstærke Todibo kunne slet ikke komme ind på livet af angriberen, og da bolden pludselig trillede en meter væk kom Lukaku stormende og smadrede bolden fladt i mål til 1-1 uden chance for Neto.

Med en time spillet fik Lukaku en gigantisk chance, da Todibo for anden gang i kampen alt for let blev puffet væk til trods for sin størrelse. Lukaku kom alene igennem med Neto, men valgte at gå efter et hårdt spark, som sad lige på Neto til kæmpe ærgrelse på lægterne, da Dortmund i samme minut kom i front hjemme mod Slavia Prag. Inter forsøgte at presse på og var tæt på igen, da Lautaro Martinez i to omgange nægtede at give op over for Lenglet før han til sidst vippede bolden over franskmanden, tog bolden med og flugtede tæt forbi kassen. To minutter senere fik han så bolden i mål, da han på fremragende vis - og fortjent - lagde bolden til rette i feltet og bankede den i mål, men korrekt fik Inter for anden gang i kampen et mål annulleret.

Med 10 minutter igen fik Inter atter engang bolden i mål, da Lukaku fik prikket den ind fra kort afstand, men for tredje gang i kampen kunne linjedommeren helt korrekt annullere målet for offside. Der stod Inter på alt i anden halvleg og Barca var overhovedet ikke i nærheden af at true italienerne. De kom ofte 10-15 meter over midtbanen, men så forsvandt overblikket og magien totalt. Men når man er ineffektiv foran målet, så scorer modstanderen som regel - og det var også tilfældet denne gang. Indskiftede Ansu Fati scorede få minutter efter sit indhop med et slangeskud fra kanten af feltet via. stolpen og så blev han den yngste målscorer i turneringen.

Der skete ikke mere i kampen og dermed vandt FC Barcelona kampen og da Dortmund vandt deres kamp, blev Inter den store taber og er ude af turneringen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder