Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Portræt: Hvem er Quique Setién?

Nyheder: Af Rasmus Nielsen - 14. januar 2020Portræt: Hvem er Quique Setién?

© CV


FC Barcelona ansatte i aftes Quique Setién som cheftræner. Man har valgt at give Setién en kontrakt, som løber frem til den 30. juni 2022. Den nye cheftræner vil blive præsenteret tirsdag, men der er nok mange som er betaget af hvem Quique Setién egentlig er og hvorfor valget faldt på ham. Det kan du blive lidt klogere på her i artiklen.

Quique Setién er født den 27. september 1958 i den spanske by Santander. Samme by som han senere skulle tørne ud for i hans profesionelle karriere. Setién var midtbanespiller og debuterede i 1977 for Racing Santander, hvor han scorede 43 mål i 204 kampe. Herefter han skiftede til Atlético Madrid og var med til at vinde Super Cuppen. Inden Setién vendte hjem til hjemby klubben, Racing Santander, for at afslutte karrieren, skiftede han til Logroñes, hvor han spillede 114 kampe.

Quique Setién indstillede karrieren i 1996, og nåede i alt 518 kampe, hvor han scorede 95 mål. Barcelonas nye cheftræner har også nogle få kampe på CV'et, for det spanske landshold.

Fem år senere tog Setíen hul på jobbet som træner - og hvor ellers end i hjemby klubben, Racing Santander. Selvom Setién blot var der fra 2001 til 2002, formåede han at sikre oprykning til den bedste spanske række. Efterfølgende trænede Setién Poli Ejido, inden han blev landstræner for Ækvatorialguinea. Det var korte perioder begge steder. Herefter stod Setién i spidsen for, Logroñés og Lugo, inden han i 2015 blev træner for Las Palmas.

Setién leverede nogle flotte resultater i Las Palmas, hvor han formåede at redde klubben fra nedrykning i første sæson og sikrede en 11. plads i ligaen. I den efterfølgende sæson var der et spinkelt håb for at Las Palmas kunne nå de europæriske pladser i ligaen, men de fejlede i sæsonens afslutning. Setíen havde dog sat sit præg - en offensiv tilgang, fokus på at have bolden og genpres når man mistede den. Det havde Real Betis lagt mærke til, hvilket sikrede et skifte til den større klub.

Real Betis var sæsonen inden endt som nummer 15 i ligaen, men Setíen sendte dem direkte i Europa League med en imponerende 6. plads. Han var med til at udvikle spillere som Fabian Ruiz og Junior Firpo, som senere skiftede til henholdsvis Napoli og Barcelona.

I den efterfølgende sæson formåede Real Betis at nå semifinalen i Copa del Rey, mens man led et smertefuldt nederlag til Rennes i 1/16-finalerne i Europa League. De kæmpede med om Champions League-pladserne i den spanske liga, men mistede pludseligt momentum og sluttede midt i tabellen. Derfor måtte Setién forlade klubben og har siden været uden klub.

Som spiller og træner har Quique Setién været farverig og offensiv i sin tankegang. Det boldbesiddende og offensive fodbold har altid været et af kendetegnene ved Setiéns hold - og den tankegang kommer fra ingen anden end Johan Cruyff. I 2019 udtalte Setién følgende:

- Jeg kan huske når vi skulle møde Johan Cruyffs Barcelona. Du spillede mod dem og du brugte hele kampen på at løbe efter bolden. Det fik mig til at indse at jeg var vild med den spillestil. Jeg ville elske at være på sådan et hold og have kontrol over hvad der skete.

- Hvordan kan du få et hold til at have bolden hele tiden, så modstanderen bare løber efter bolden? Det fik mig til at indse hvad jeg havde følt hele mit liv. Hele min karriere. Jeg begyndte for alvor at se fodbold. At analysere det. At forstå hvad jeg følte, og hvad jeg ville praktisere når jeg blev træner.

Lige netop det Setién talte om i interviewet, afspejler sig i hans spillestil. Han har aldrig haft det bedste materiale, men har altid kompromisløst forsøgt at have bolden - og lige netop dér, passer han perfekt ind i Barcelona.

FC Barcelona kommer til at få en passioneret træner, som har 40 års erfaring i spansk fodbold. Han har taget Johan Cruyff filosofien til sig og leveret flot fodbold i de klubber han har trænet. Til gengæld er Setién trofæløs som træner, men har heller ikke stået i spidsen for en klub, der har for vane at vinde trofæer. Det kommer han til nu, samtidig med at han har et fantastisk spillermateriale og det bliver spændende at se hvad Quique Setién kan få ud af det.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 29%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Børn

579,- DKK

409,- DKK

Spar 29%

Barcelona Udebanetrøje 2019/20 Børn

579,- DKK

409,- DKK

Spar 40%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Vapor Kvinde

1149,- DKK

689,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder