Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Copa del Rey optakt: Hvem er UD Ibiza?

Copa del Rey: Af Sahel Nawzadi - 22. januar 2020Copa del Rey optakt: Hvem er UD Ibiza?

© FC Barcelona


Så er det i aften, at Quique Setién debuterer i den spanske turnering, Copa del Rey, og på trods af at FC Barcelona skal møde et relativt svagt hold fra Spaniens tredjebedste række, har Setién udtaget en stærk trup. Dog er Messi, Pique og Wague sparet, mens Busquets som bekendt sidder ude med karantæne. Suárez og Dembélé er heller ikke en del af truppen grundet skader.

Hvem er UD Ibiza?
Klubben skal som skrevet møde UD Ibiza i morgen, og navnet Ibiza vil for mange lyde meget bekendt. Ibiza-øen er kendt verdenover. Øens population på blot 143.856, får årligt besøg af tre millioner turister og festglade mennesker. Men Ibiza er meget mere end nattelivet.

UD Ibiza er en af de nyere klubber, som blev stiftet i 2015, men har adskillige forfædre, som den første Ibiza-fodboldklub blev stiftet i 1956. Men de mange klubber, som blev grundlagt senere hen, har været nødsaget til at lukke grundet økonomiske problemer. Dog har festøens klubber aldrig i historien formået at rykke højere op end den tredjebedste række i Spanien.

Aftenens Copa del Rey-værter lægger hus til i Estadio Can Misses, som åbnede i 1991, og er det anden største stadion på De Baleariske Øer - kun overgået af Mallorcas stadion, San Moix.

Estadio Can Misses kan gæste op til 4500 tilskuere, men i anledning af aftenens kamp, er der opstillet yderligere 2000 midlertidige pladser. Der vil være fuldt hus i aften - billeterne blev udsolgt blot fire timer efter åbningen af billetsalg.

På nuværende tidspunkt er UD Ibiza nummer tre i deres egen række, hvor de er to point bag henholdsvis anden- og førstepladsen, Atlético Baleares og Atlético Madrid B.
Klubben er nået så langt i Copa del Rey ved at vinde 2-0 over Pontevedra og en uafgjort mod Albacete, som de senere hen slog i en straffesparkskonkurrence.

Det er første gang i historien, at disse to klubber mødes. Dog har FC Barcelona B mødt dem i ligaen. Sidste gang i 2015, hvor Barca B vandt 3-2 på Can Misses.

Spillerne
Klubbens spillere er stort set spaniere, men blandt dem er der også tre argentinere, Mariano Gómez, Gianluca Simeone og Diego Mendoza. Derudover er der også to brasilianere, Lucas Anacker og Raí Nascimento, samt en ghanesisk spiller, Kwasi Sibo.

Nogle af spillerne har tidligere i deres karriere spillet i større klubber, heriblandt Sibo, som tidligere spillede for Watford, og Alejandro Machuca spillede for Leeds United.
I indeværende sæson er klubbens topscorer Ángel Rodado med ti mål i ligaen.

Træneren
UD Ibizas cheftræner, Pablo Alfaro, er en gammel kending. Han har tidligere spillet i FC Barcelona, da han blev signet tilbage i 1992. Dog formåede han ikke at spille sig til Johan Cruyffs Barca-hold, og måtte derfor året efter forlade Barca til fordel for Racing Santander.

Her spillede han sammen med FC Barcelonas nye træner, Quique Setién, hvor de formåede at slå FC Barcelona i en 5-0-sejr.

Forsvarsspilleren drog senere videre til Sevilla, hvor han opnåede over 400 La Liga kampe. Han blev senere erstattet med det daværende unge talent, Sergio Ramos.

De Baleariske Øer og FC Barcelona
FC Barcelona har tidligere haft spillere, som har ophav fra De Baleariske Øer:
Pere Caldentey (målmand, 1952 til 1954)
Esteve Corró (forsvar, 1943 til 1945; og 1949 til 1950), Joan Mas (angreb, 1972 til 1973) og
Miquel Àngel Nadal (forsvar, 1991 til 1999)


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder