Efter den noget pinlige indsats på tredjedivisionsmandskabet UD Ibiza onsdag aften, skulle FC Barcelona lørdag eftermiddag forsøge at hente tre point på udebane mod Valencia, hvor man historisk set har haft det svært, men hvor man trods alt ikke har tabt særlig ofte. Til gengæld leverede Setiéns hold endnu en sløset indsats og helt fortjent tabte man. Man lignede langt mere et hold der kæmper for nedrykning end et tophold der kæmpede for førstepladsen. I slutminutterne kom B-holdets Collado ind for at redde Barca, og det fortæller alt om tilstanden i klubben lige nu.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Arthur, Busquets, De Jong, Messi, Griezmann og Fati

85' Fati Collado
85' De Jong Rakitic

- 1-0 48' - Alba (Selvmål)
- 2-0 77' - Gomez

Kun 10 minutter skulle der gå før Gerard Piqué viste sin svage side for FC Barcelona igen. Han har ikke været særlig stærk i halvandet års tid og efter bare 10 minutter mod Valencia fejlede han sit eget indgreb hvilket gav Valencia en fri mulighed, som Roberto også havde skyld i. Piqué nåede dog selv at samle sig op og storme ned i feltet, hvor han begik et totalt klodset straffespark. Havde dette været sket under de gamle regler, så havde han set rødt kort, men da man har afskaffet dobbeltstraffen med rødt kort og straffe, fik han kun gult kort. Maxi Gomez gik til bolden, men han måtte se sit straffespark blive pillet af Ter Stegen og dermed fortsatte det med 0-0.

Valencia var igen tæt på at tage føringen kort efter, da Sergi Roberto headede et indlæg væk. Desværre for ham headede han ikke bolden langt nok væk og i stedet bankede han bolden direkte ind i Piqué, som rettede bolden af således at den var på vej ind i eget mål, men Ter Stegen reagerede lynhurtigt og var nede og stoppe bolden. Barca ledte fortsat efter nøglen til at dirigere Valencia op, som spillede meget defensivt og lukkede alle huller af. Messi havde svært ved at komme ind i kampen mens midtbanespilerne egentlig bare spillede bolden frem og tilbage uden at skabe noget - netop fordi de konstant kiggede på en mur af 11 Valencia-spillere.

Barca fortsatte med at skabe ingenting i front og åbne gaver i defensiven. Efter en halv time brød Valencia et langt og kedeligt Barca-angreb ved at sætte tre afleveringer sammen også bragede Maxi Gomez bolden afsted før den ramte overliggeren og sprang ud til Gameiro, som også forsøgte sig, men Ter Stegen fik skubbet bolden ud til hjørnespark. Mod halvlegens slutning spillede Valencia sig atter engang igennem, men Umtiti valgte at bremse angrebet. Fejlagtigt valgte dommeren at blæse i fløjten for at dømme frispark og gult kort til Umtiti fremfor at lade spillet køre videre, da Valencia var tættere på at få noget ud af fordelen. Barca fik endelig skabt en mindre chance straks inde i anden halvleg, da Fati blev spillet i dybden af Messi, men angriberens spark gik let forbi målet.

Det varede bare to minutter herfra før Valencia helt fortjent kom i front. Godt nok skulle de bruge held til at komme i front, men ikke desto mindre var det fortjent. Et Valencia-angreb løb egentlig ud af sandet, men Barca-defensiven var alt for langsomme til at samle op, og så kunne Valencia samle op og sende et indlæg ind i feltet som egentlig blev afværget. Bolden landede dog bagerst i feltet til Gomez, som sparkede på mål og da bolden blev rettet af på Alba gik den forbi en chanceløs Ter Stegen til 1-0. Der var seks Barca-spillere i feltet mod Valencias tre inden for det lille område. Alligevel var det så passivt, at Gomez fik tid og plads til at pille bolden ned og hugge til den.

Som anden halvleg skred frem havde Barca brug for at risikere spillet noget mere. Hidtil havde det været sløvt, idéforladt og ekstremt langsomt. Derfor krævede det nogle satsninger i pasningsspillet og sine løb, og det gav adskillige muligheder - primært til Messi, som havde et skud tæt under mål samt et hovedstød tæt forbi mål, men skarpheden manglede i begge omgange. Alt i mens var Griezmann ikke nær så farlig som mod Ibiza. I dag arbejdede han for sagen, men det var med sine løb og korte aflevering samt et par indlæg. Han figuerede slet ikke som en spidsangriber, men blot som endnu en mand i pasningsspillet.

Barcas katastrofalt ringe defensiv fortsatte med at give gaver ud og med et kvarter igen lukkede Maxi Gomez kampen, da Barca blev spillet tynde mens Sergi Roberto blev pillet fuldstændig ud af position således at Gomez fik en gratis mulighed og sikkert placerede han den i mål til 2-0. Kort efter fik Valencia endnu engang bolden i mål, men korrekt blev det annulleret, da der blev begået frispark på Busquets kort forinden. Det tog iøvrigt adskillige minutter med VAR før målet blev annulleret.

Barcas ekstremt sløve taktik og indsats for dagen blev straffet af et Valencia-mandskab, som egentlig ikke udspillede Barca rent taktisk, men bare på at være mere vågen og kyniske. Barca forsøgte med deres 1000-afleveringssystem, men det mislykkedes da de aldrig fik scoret et mål til at skabe spænding i opgøret og dermed kan de miste førstepladsen såfremt Real Madrid får bare ét point i deres udekamp mod Valladolid i morgen aften. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder