Copa del Rey: FC Barcelona 5-0 Leganés

Copa del Rey - 30. januar 2020

Efter den pinlige indsats mod Valencia var FC Barcelona tilbage på banen torsdag aften, da det denne gang handlede om Copa del Rey, hvor man skulle forsøge at vaske pletten fra Ibiza af sig. Mod Ibiza kom man videre efter et mål dybt inde i overtiden, men mod Leganés gik det lettere for sig - naturligvis fordi, at kampen blev spillet på hjemmebane. Barca vandt komfortabelt.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Vidal, Busquets, De Jong, Messi, Griezmann og Ansu Fati

61' Vidal Alba
64' Alba Junior
72' Griezmann Arthur

- 1-0 4' - Griezmann
- 2-0 27' - Lenglet
- 3-0 59' - Messi
- 4-0 78' - Arthur
- 5-0 89' - Messi

FC Barcelona lagde stærkt ud i Copa del Rey-kampen hjemme mod Leganés, da de straks fra første fløjt satte sig på kampen. Allerede efter fire minutter blev Nelson Semedo sendt i dybden og fra sin position i feltet hans Griezmann, som lagde bolden til rette før han fladt sendte bolden mellem benene på Awaziem og i mål til 1-0. Camp Nou jublede, og Barca fik en flyvende start på opgøret.

Den gode start blev forbedret inden der var gået 10 minutter, da Messi fandt Alba inde i feltet. Venstrebacken sendte bolden videre til Ansu Fati, som fik sit forsøg reddet, men returen faldt ud til Griezmann, som prikkede bolden i mål til 2-0, men helt korrekt blev målet annulleret for offside på Alba. Det komiske var, at selvom offsiden var så tydeligt, så skulle VAR bruge hele to minutter på at undersøge situationen. Ikke desto mindre blev målet annulleret og 1-0 stod der på måltavlen.

Leganés var overhovedet ikke ude af kampen til trods for den fine Barca-start og de mærkede da også pulsen et par gange omkring Ter Stegens mål. Braithwaite var tæt på, da han smadrede til bolden første gang på et indlæg, men Ter Stegen reddede sikkert. Selvom Barca var bedst, så var de overhovedet ikke dominerende som man kender dem og de angreb ikke Leganés felt så meget, som de kunne have ønsket. De fik dog scoret til 2-0, da Messi sendte et frispark ind i feltet, hvor Lenglet lige præcis gik toppen af hovedet på og så gik bolden ellers i mål til endnu en omgang jubel på Camp Nou. Et vigtigt mål for Barca, som halvlegen igennem generelt var uskarpe på de sidste meter, men som alligevel fik banket to bolde i mål til en føring.

Et kvarter inde i anden halvleg blev kampen lukket, da Lionel Messi - lidt heldigt - fik bolden med sig inde i feltet før han klappede den i mål via. en Leganés-fod. 3-0 på tavlen og så blev Arturo Vidal og Jordi Alba erstattet af Ivan Rakitic og Junior Firpo. Det var helt tydeligt, at man i Barcelona havde snakket om ikke at stoppe med at score mål, men samtidig lægge en stor indsats for dagen for at holde nullet, som man sjældent har gjort i denne sæson. Faktisk har det på det punkt været historisk dårligt. Derfor var der tydeligt mere koncentration i defensiven, som dog af og til svigtede - som da Semedo på en høj bold ville aflevere bolden tilbage til Ter Stegen, men endte med at skyde den direkte udover sin egen baglinje til hjørnespark, som heldigvis ikke blev vekslet til et mål.

Et angreb blev til gengæld vekslet til et mål i den anden ende, da Ansu Fati blev spillet igennem. Men symptomatisk for hans kamp, kunne han ikke få bolden forbi keeperen. Messi sparkede på returen, men bolden blev reddet få meter fra stregen før Arthur på tredje forsøg knaldede kuglen i kassen til 4-0. Det blev også til 5-0, da Rakitic med en god aflevering fandt Messi i dybden. Argentineren tog et skarpt træk forbi keeperen og sparkede bolden højt ind i det tomme mål og så stod han noteret for to mål. Der skete ikke mere i kampen efterfølgende og dermed er FC Barcelona videre til kvartfinalen i Copa del Rey. Der er lodtrækning i morgen mens kampen spilles den 5. februar. Først i semifinalen er der returkampe. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder