La Liga: FC Barcelona 2-1 Getafe

La Liga - 15. februar 2020

Selvom det på papiret ikke lignede den helt store kamp, så landede Getafe i Barcelona på en flot tredjeplads og med grund til optimisme. Det kunne man da også se på deres spil, da de først gik på banen. De fik i første halvleg annulleret et mål efter et VAR-tjek og siden kom Barca foran med 2-0.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Arthur, Busquets, De Jong, Mesi, Griezmann og Ansu Fati

23' Alba Junior
75' Arthur Rakitic
84' Ansu Fati Vidal

- 1-0 34' - Griezmann
- 2-0 40' - Roberto
- 2-1 67' - Angel

Getafe har gang i en stærk sæson og derfor blev der ikke taget let på opgaven da madrilenerne gæstede Camp Nou lørdag eftermiddag. Quique Setién stillede stærkt op, men det var tæt på at gå galt, da Getafe lige pludselig fik et stærkt overtag og lykkedes med den ene offensive aflevering efter den anden. I den periode måtte Jordi Alba udgå med en skade og så kom Junior Firpo ind. Han kunne straks se Nyom banke bolden i mål og chokere Camp Nou, men selvom han jublede på livet løs, så er der noget, som hedder VAR. TV-billeder viste, at Nyom nærmest smadrede ind i Umtiti i forbindelse med et hjørnespark hvilket sendte Umtiti i jorden og så fik Nyom fri lejlighed til at banke bolden i mål. Helt korrekt blev målet annulleret og Barca blev tildelt et frispark.

Selvom målet blev annulleret, så var Barca-spillerne stadig i chok og Cucurella var tæt på at score et legalt mål kort tid efter, men skarpheden manglede og bolden strøg forbi den ene opstander. I stedet satte Barca fart og efter 34 minutter blev Griezmann sendt ind i feltet af en genial aflevering mellem benene på en modstander fra Messi, hvor franskmanden med et elegant vip sendte bolden i mål til 1-0. Blot en håndfuld minutter senere mistimede Ansu Fati et indlæg fra Junior Firpo og i stedet gled bolden videre til Sergi Roberto, som med venstrebenet huggede bolden i mål og så stod den pludselig 2-0 til Barca efter en ellers fin start af Getafe.

Lige inden pausen var det tæt på 3-0, da Griezmann forsøgte at give lidt igen, da han med en forrygende aflevering på 30 meter fandt Messi inde i feltet, som fik et godt træf på bolden med hovedet, men keeperen reddede utrolig flot. Tre flotte aktioner, som dog tjente Getafe bedst. Sekunder senere blev der fløjtet til pause. Anden halvleg blev lagt ud i et sløvt tempo, hvor der var for mange boldberøringer og for mange uskarpe afleveringer. Det var helt klart til Getafes fordel, da de stod langt tilbage og tog imod og satsede på omstillinger. Messi spillede en god kamp, men med Firpo på siden, en totalt usynlig Ansu Fati samt en Griezmann, der blev lukket godt nok, havde argentineren svært ved for alvor at binde spillet sammen, selvom han trods alt leverede nogle smukke øjeblikke.

En håndfuld minutter inde i anden halvleg kom Angel på banen for Getafe og det er netop Angel, som Barca menes at være interesseret i, og som de har tænkt sig at hente i den kommende uge. Angriberen viste sig da også fint frem, da han et kvarter senere yderst elegant first-timede et indlæg i kassen uden chance for Ter Stegen. Ingen så forsøget komme: Piqué løb for langt væk fra Angel mens Ter Stegen stod stille inde på stregen. Det var et kynisk mål og således stod der 2-1 og kampen var igen åben.

Getafe var yderst tæt på 2-2 med 20 minutter igen, da et indlæg var tæt på at blive sendt i kassen, men Ter Stegens refleks var nærmest unaturlig, da han pludselig jonglede med bolden med én hånd før han fik bokset den ud af kommunen. Bare et par minutter senere skulle Griezmann have scoret til 3-1, da bolden efter et godt løb af Junior Firpo dumpede ned for fødderne af den franske angriber midt inde i feltet. Han valgte at sparke første gang, men bragede bolden over målet. Spændingen tog til og kort tid efter dummede en arrogant Piqué sig, da Angel snuppede bolden fra ham før Piqué helt klart rev Angel omkuld ved at rive ham ned i trøjen. Det udløste frustrationer ude på Getafes bænk, hvor en af assistenterne blev udvist gennem et direkte rødt kort. Sekunder senere var Mata alene igennem, men Piqué gjorde lidt af skaden god igen, da han forsvarede flot og vandt bolden tilbage på egne fødder. Selvom Barca mand for mand er klart bedre end Getafe på papiret, så var historien en anden på banen. Getafe var klart bedre i denne periode og Barcas spil gik uhørt langsomt - kombineret med endnu en stor chance til Griezmann, som alene igennem sparkede bolden forbi mål.

Messi forsøgte med et velplaceret skud lige inden lukketid, men argentinerens forsøg sneg sig forbi mål, men det gjorde intet, da dommeren kort tid efter kunne fløjte af og dermed vandt Barca tre vigtige point efter en knap så god kamp fra deres fødder. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder