Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Profil: Braithwaites karriere indtil videre

Transfermarked: Af Simon Olesen - 18. februar 2020Profil: Braithwaites karriere indtil videre

©


Mange rapporter tyder i disse timer på, at Barcelonas nye angriber har dansk pas. Martin Braithwaite, som i øjeblikket spiller i Leganes, bliver af nærmest samtlige spanske medier rapporteret som værende tæt på et skifte. Men hvad har Barcas mulige nye 9’er egentlig præsteret indtil videre i sin karriere?

Braithwaite startede karrieren i Esbjerg, hvor han bortset fra et kort ophold på Midtjyllands akademi, spillede hele sin ungdomskarriere. Det var også på Esbjergs superligahold, at danskeren fik sit gennembrud fra årene 2009 til 2013. I sæsonen 2012-2013 var han en vigtig del af det hold, der vandt Esbjerg pokalturneringen, og det var også på bagkant af denne sæson, at Braithwaite fik landsholdsdebut i en testkamp mod Georgien.

Flere internationale klubber var efter danskeren efter 2012-2013 sæsonen, men det endte med at blive Toulouse, som blev den næste station for den hurtige angriber. Her blev han en fast bestanddel af holdet, og fik over tid en vigtigere rolle på holdet. I 2016-2017 sæsonen, som var hans bedste for klubben, blev han topscorer for klubben med 11 ligamål samtidig med, at han var anfører for holdet.

Det var også efter denne sæson at Braithwaite ytrede ønske om at søge nye græsgange, og det næste skridt i karrieren var en tur til Championship og Middlesbrough for omkring 9 millioner pund. Middlesbrough var sæsonen forinden rykket ned fra Premier League. Tiden i det engelske blev kort, da han efter kun et halvt år i klubben blev lejet ud til Bordeaux for resten af sæsonen. Sæsonen efter vendte han tilbage igen til Middlesbrough, men igen kun for en 6 måneders periode, før han tog til Leganés i La Liga på en lejekontrakt.

I Leganes startede han som lyn og torden, da han i sin blot anden kamp for klubben scorede det eneste mål i en sejr over Real Madrid i Copa del Rey. Fire dage efter det scorede han sit første ligamål mod ingen andre end FC Barcelona. Braithwaite scorede i alt 4 mål i ligaen, og før denne sæson gjorde Leganés så handlen permanent ved at købe danskeren for omkring 5 millioner euro, som gjorde angriberen til den andendyreste spiller i klubbens historie.

Braithwaite fik som skrevet debut for landsholdet i juni 2013 og indtil videre er det blevet til 7 mål i 39 landskampe, bl.a. det meget vigtige mål i kampen mod Irland der sendte Danmark til EM.

Om Martin Braithwaite
Fulde navn: Martin Christensen Braithwaite
Alder: 28 år (5. juni 1991)
Født i Esbjerg
Kampe for Danmarks U- 17, 19 og 21-landshold
39 landskampe for Danmark


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder