Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Gerard Piqué - en fodboldspiller med mange talenter

Nyheder - 17. februar 2020Gerard Piqué - en fodboldspiller med mange talenter

© AS


FC Barcelonas centrale forsvarsspiller Gerard Piqué er en fantastisk fodboldspiller, og han har haft stor succes i sin karriere på fodboldbanen. Gerard Piqué har ikke kun gjort sig bemærket på klubniveau, men også på det spanske landshold hvor han debuterede tilbage i 2009. Den tidligere Barcelona-stjerne Carles Puyol kalder Piqué for en af de bedste forsvarsspillere i verden, og det siger ikke så lidt, når man er i konkurrence med spillere som Leonardo Bonucci, Diego Godín, Sergio Ramos og flere andre store forsvarsspillere. Piqué er en ret interessant person, der også trækker overskrifter uden for fodboldbanen - og så har han en superkendt popsangerinde som kæreste, nemlig Shakira.

Gerard Piqué - en fodboldspiller med mange talenter
Foto: Pixabay / jorono

Piqué kan andet end spille fodbold
Gerard Piqué har haft stor succes hos Barca og på det spanske landshold, og eftersigende sniger ugelønnen sig op på knapt 1,5 mill. kroner – altså om ugen. Piqué har dog andre interesser end fodbold, som han bruger en del tid på. Han spiller nemlig poker på et temmelig højt niveau. Senest deltog Gerard Piqué i The European Poker Tour i Barcelona i 2019. Flere andre kendte spillere som f.eks. Muskan Sethi deltog I det prestigefyldte event, og mon ikke der kommer flere store spillere når eventet gentages i 2020. Piqué er faktisk så dygtig en spiller, at eventet indbragte ham ikke mindre end 391.772 dollars, eller noget der svarer til ca. 2.680.000 kroner.

De tidlige år
Gerard Piqué er født den 2. februar 1987 i Barcelona, og da han allerede i en ret ung alder viste et stort talent på fodboldbanen, startede han i 1997 på FC Barcelonas drengehold. I de unge år blev Piqué ved med at imponere, og de følgende år var han med til at vinde flere titler sammen med Barcelonas ungdomshold. En af Piqués ungdomstrænere var Tito Vilanova, der i 2012 overtog posten som cheftræner i FC Barcelona. Vilanova blev desværre ramt af en alvorlig kræftsygdom, og måtte kort efter trækker sig fra jobbet. Tito Vilanova var uden tvivl med til at udvikle Piqué til den store spiller, som han endte med at blive.

Piqués klubhistorie
Efter at have spillet hele sin ungdom i FC Barcelona skrev han i sæsonen 2003-2004 kontrakt med Manchester United. Pique slog dog ikke igennem på den engelske hold, og i 2006–2007 var han lånt ud til Real Zaragoza. Sæsonen efter var Piqué tilbage i United, hvor han viste gode takter. Han scorede både mod Dynamo Kiev på hjemmebanen Old Trafford og i en udekamp mod Roma i 2007. Barcelona var ude med snøren, som købte han for knapt 5 mill. Euro, og den 13. august 2008 debuterede han for FC Barcelona. Piqué blev hurtigt fast mand i startopstillingen, og den 25. august 2019 spillede han kamp nr. 500 i Barca-trøjen. Gerard Pique havde også den store ære at score Barcelonas mål nr. 1000 i international sammenhæng. Kontrakten med FC Barcelona udløber sommeren 2022.

Det spanske landshold
Gerard Piqué har ikke kun haft succes på klubniveau men også på det spanske landshold. Han debuterede på det spanske U16 landshold tilbage i 2002 og spillede på ungdomslandsholdet, indtil han i 2009 spillede den første ”rigtige” landskamp for Spanien. Det blev til en del triumfer på landsholdet, og Piqué var bl.a. med til at vinde VM i 2010 og EM i 2012. Efter VM i Rusland i 2018 valgte Pique dog at takke af fra fodbold i landsholdssammenhæng. Pique har åbenlyst støttet et selvstændigt Katalonien, og det fik mange af de spanske fans til at landsholdsspilleren ryggen. Den manglende opbakning fra de spanske fans var medvirkende til beslutningen om at kvitte landsholdet.

Gerard Piqué - en fodboldspiller med mange talenter
Foto: Pixabay / RiccardoRich

Privatlivet
I privatlivet har Piqué dannet par med sangerinden Shakira siden 2010. Shakira, der er 10 år ældre end Piqué, har en lang række kendte sange bag sig. Særlig kendt er hun for ”Whenever, Wherever”, ”Hips Don’t Lie og ”Waka Waka”, som var den officielle sang fra VM i fodbold i 2010. Skønt der ofte har været rygter om, at parret skulle gå fra hinanden, er de stadig sammen. Parret har to børn, Milan fra 2013 og Sasha fra 2015.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder