La Liga: FC Barcelona 5-0 Eibar

La Liga - 22. februar 2020

Eibar chokerede Camp Nou i de indledende minutter ved at score, men målet blev annulleret for offside og siden tog Messi over. Med et hattrick i første halvleg grundlagde han sejren mod baskerne og det banede samtidig vejen for at Martin Braithwaite kunne komme på banen til sin debut. Her modtog han klapsalver fra publikum og spillede generelt set en rigtig fornuftig kamp med en masse bevægelse og en assist til Messi før han også var involveret i målet til 5-0.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Junior, Rakitic, Busquets, Vidal, Arthur, Messi og Griezmann

59' Busquets De Jong
72' Piqué Umtiti
72' Griezmann Braithwaite

- 1-0 14' - Messi
- 2-0 38' - Messi
- 3-0 40' - Messi
- 4-0 88' - Messi
- 5-0 89' - Arthur

Kun fire minutter skulle der gå før Barca viste svaghedstegn. Et Eibar-angreb blev egentlig afværget, men Barca-defensiven var for svage til at få genoprettet spillet eller sparket bolden væk, og i stedet landede bolden hos Cote, som efter et indlæg kunne se Sergi Enrich pandede bolden flot i kassen, men korrekt blev det annulleret for offside. Chancen opstod i øvrigt efter et flot forsøg fra anfører Escalante, som Ter Stegen på flotteste vis fik pillet. Men det viste blot at den catalanske defensiv er rystende ringe og selv i minutterne efter formåede de slet, slet ikke at få gang i spillet. Tilskuerne begyndte allerede at udviste utilfredshed efter bare seks minutter spil. Ter Stegen stod med bolden på fødderne og havde absolut ingen at spille tid før han blev nødt til at sparke langt og så kunne Eibar samle op.

Barca sad klart mest på bolden og forsøgte at gå offensivt til værks, men Eibar var bestemt ikke skræmt. De stod højt på banen og det var egentlig ikke det, som gjorde at de lukkede mål ind, for de havde nok med forsvarsspillere hjemme. Det var simpelthen bare Messi, som lavede en Messi. Han modtog bolden på kanten af feltet af Rakitic og med et vidunderligt træk kørte han bolden gennem benene på sin modstander, tog ét træk væk fra den næste modstand og chippede siden bolden over i den lange side og i mål til 1-0. Et helt igennem forrygende mål af argentineren. Det var også tæt på 2-0 efter godt 28 minutters spil, da Rakitic og Messi pludselig udspillede hele Eibars defensiv med flotte, korte afleveringer før kroatens sidste træk inden afslutningen blev blokeret. Bolden gik ud til Messi, som hamrede bolden over mål, men han stod da også offside.

Kampen var primært med Barca som ejere af bolden mens Eibar forsøgte at spille frisk til uden at stille sig for langt ned, men Barca fik et bedre tag på kampen og var langt mere ovenpå efter målet til 1-0. Og det udnyttede Barca til at score til 2-0, da Vidal lagde bolden af til Messi, som stormede ind i feltet med den før han med en knivskarp afslutning bankede bolden faldt forbi Dmitrovic og dermed var Messi pludselig dobbeltmålscorer på to flotte, flotte mål. Det blev også pludselig 3-0, da Messi fik en gratis chance alene med keeperen bare to minutter senere, men i stedet for at score sit hattrick, så ville han involvere Griezmann og han spillede derfor bolden til Griezmann, som dog ikke var opmærksom på en forsvarsspiller bagfra. Han fik prikket bolden, så den trillede tilbage til Messi der denne gang bankede bolden i kassen til 3-0 og dermed hattrick.

Sergio Busquets fik en gylden chance til at score inden pausen, men det lykkedes ham ikke at udnytte den enorme chance og de to hold kunne gå til pause med 3-0 på måltavlen på tre mål af Lionel Messi. Efter en times spil troede Eibar igen, at de havde scoret, men igen måtte de tage sig til hovedet. Arbilla var med oppe i Barcas felt i forbindelse med et hjørnespark og fik faktisk prikket bolden i mål, men dommeren annullerede målet, da Arbilla havde sin fod helt oppe ved Piqués ansigt og målet blev derfor annulleret for farligt spil. Eibar var tæt på igen kort tid efter, da indskiftede De Blasis pludselig befandt sig helt fri inde i feltet og klar til at skyde, men Ter Stegen tog flot imod.

Med 20 minutter igen foretog Quique Setién en svær beslutning, da han pillede Piqué ud og satte Samuel Umtiti ind. Piqué så ikke skadet ud, så det var udelukkende for at spare ham frem mod Napoli og El Clásico. Pointen er bare, at både Umtiti og Lenglet er ét gult kort fra karantæne i El Clásico og alle havde dermed set Umtiti erstatte Lenglet. Ikke desto mindre bestod Barcas midterforsvar af to franskmænd på et tidspunkt i kampen, hvor Barcas offensiv var usynlig mens defensiven kæmpede. Derfor kom Martin Braithwaite på banen til sin debut for at sætte lidt gang i offensiven, som ikke fik meget ud af det eftersom midtbanen løb meget mere baglæns end frem.

I kampens slutminutter forsøgte Eibar stadig at få det forløsende mål, mens Barca ikke opgav at udbygge deres føring. Både Umtiti og Vidal fik mål annulleret for offside før der pludselig faldt mål på samlebånd. Braithwaite fik en drømmedebut med en assist til Messi, som scorede til 4-0 før Braithwaite minuttet efter brød igennem og sparkede på mål. Keeperen halvklarede og Arthur sendte bolden i mål til slutresultatet 5-0. Og med slutfløjt kunne Quique Setién glæde sig over, at han fik lige præcis det ud af kampen, som han ønskede: Tre point, ingen skader, ingen karantæner, Messi i hopla og naturligvis at Braithwaite fik spilletid og leverede en god indsats. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder