CL: Napoli 1-1 FC Barcelona

Champions League - 25. februar 2020

Hvis man var på vej mod Sao Paolo tirsdag aften og ikke kunne nå ind til kampen til kick off, så gik man bestemt ikke glip af noget. Napoli spillede ekstremt defensivt til mens Barca ikke havde taktikken til at dirigere dem op i de første 45. Napoli udnyttede dog en fejl fra Barca, mens catalanerne fik scoret i anden halvleg. Vidal så rødt kort før slut.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Junior, Rakitic, Busquets, De Jong, Vidal, Messi og Griezmann

56' Rakitic Arthur
88' Griezmann Fati
90' Piqué Lenglet

- 1-0 30' - Mertens
- 1-1 57' - Griezmann

Der var lagt op til en kæmpe kamp på Sao Paolo tirsdag aften, da Napoli tog imod Barca, men kampens indledning gav lynhurtigt et fingerpege af hvad der var i vente. Napoli lagde sig langt, langt tilbage på banen og spillede ekstremt defensivt i håbet om, at man kunne sende Mertens, Insigne eller Callejon afsted. Barca spillede bolden rundt med korte afleveringer og sad på 70% af spillet i de første 20 minutter - men uden at komme frem til noget. Der var ikke meget action i nogen af felterne og generelt set var kampens start yderst kedeligt med en masse boldflytteri fordi, at Napoli stod så langt tilbage i banen.

Messi forsøgte at skifte position flere gange; han indledte mellem angreb - som nærmest bestod af Vidal, Griezmann, Junior og Semedo på grund af Napolis vildt defensive tilgang. Argentineren forsøgte også at liste ud på højrekanten, men her var han alt for langt fra de farlige situationer og det varede ikke længe før han listede tilbage i position. Barca virkede oplagte, men havde tydeligvis ikke taktikken til at dirigere et så defensivt hold op - og som sædvanlig må man betale for det. Junior Firpo fejlede i en tackling lige efter at Piqué kom for sent i en tackling så bolden blev sendt videre til Piotr Zielinski. Han løb mod mål men spillede på tværs af feltet, hvor ingen gad at dække Dries Mertens, som med en følt afslutning smækkede kuglen op i hjørnet til 1-0. Ufortjent kan man ikke sige - Napoli spillede deres plan til perfektion mens Barca ledte og ledte uden at komme nogen vegne.

Barca sad fuldstændig på bolden, men de kom aldrig nogensinde tæt på keeper Ospina i første halvleg. Man kom faktisk slet ikke ind i feltet, hvor man havde kontrol over kuglen. Det var konstant boldflytteri rundt om Napolis felt i jagten på en enkelt bevægelse, som ville slippe en Napoli-mand således man kunne komme i en farlig position. Men italienerne spillede stærkt i defensiven, de løb konstant og holdt hele tiden øje med deres direkte modstander. Første halvleg sluttede 1-0 med 30-70% i boldbesiddelse og 2-0 i skud på mål.

10 minutter inde i anden halvleg reagerede Quique Setién, da Ivan Rakitic blev - ja nærmest flået ud - til fordel for Arthur. Kroaten havde absolut ikke bidraget med særlig meget og det var kun en logisk udskiftning i håbet om mere kreativitet fra midtbanen så Messi ikke hele tiden skulle falde ned. Men argentineren stod ikke bag Barcas svar på tiltale. En god aflevering fra Busquets i dybden til Semedo åbnede op for plads og fra sin position i højre side af feltet kunne Semedo se, at Griezmann havde fundet plads i feltet og med en let aflevering og et hug op i krogen, sendte Griezmann Barca tilbage i kampen med et vigtigt udebanemål.

Men det varede ikke længe før Piqué igen viste, at han overhovedet ikke er på toppen af sin karriere. Insigne, med de lynhurtige fødder, satte Piqué på plads og da han kom ind i feltet trykkede han til, men Ter Stegen stod klar til at redde. Den tysker keeper måtte igen redde sit skrøbelige forsvar, da Milik to minutter senere fandt Callejon, som fik en fri skudmulighed, men Ter Stegen var lynhurtig ude og gøre sit mål lille, og så havde Callejon ingen vinkler at skyde mod end direkte på Ter Stegen. To minutter senere driblede Messi forbi to mand på kanten af Napolis felt og fandt med en genial aflevering Vidal, som forsøgte at finde Messi igen, men argentineren endte i et sammenstød med Ospina, da begge gik efter bolden, men dommeren valgte at give Messi et gult kort for farligt spil.

De to mandskaber forsøgte at vinde kampen ved at presse i perioder. Det var mere Napoli, som kom ud af buret og forsøgte at skabe sensationen mens Barcas pludselig spillede på omstillinger. Drama nåede der dog at komme, da Vidal gik ned i en tackling på Rui. Herefter kom Vidal meget tæt på Ruiz og pressede sit hoved frem i Ruiz - det var ikke en skalle, men i den retning. Dommeren takserede episoden til to gule kort på én og samme tid og så fik Vidal rødt kort. Sekunder senere landede Piqué forkert på sin ene fod og han måtte derfor forlade banen bare få dage før El Clásico i en tid, hvor Barcas skandaløse transfervindue kombineret med et skadeshelvede har gjort truppen ekstremt tynd. Piqué lod sig udskifte til fordelt for Lenglet.

Der skete ikke mere i de døende minutter og således sluttede det 1-1, som Barca bedst er tjent med i en kamp, hvor det ikke lige frem var taktikken og kreativiteten, som sprang i øjnene. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder