Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Medie: Barca vil hente Neymar gratis

Nyheder: Af Sajad Koftan - 24. marts 2020Medie: Barca vil hente Neymar gratis

© AS


Ægteskabet mellem Neymar og FC Barcelona kan ende med at blive helt uden omkostningerne for den catalanske storklub, hvis parforholdet bliver en realitet, hvor flere medier beretter om en "hemmelig" paragraf i FIFA´s regulativer, som Barca vil gøre brug af.

Regler er regler - og FC Barcelona er efterhånden verdensmestre i at nærlæse de små bogstaver i de tunge kontrakter, klausuler og love indenfor fodboldens verden.

Mediet ESPN beretter nemlig at den catalanske storklub kan sikre sig PSG´s superstjerne kvit og frit, hvis brasilianeren selv proaktivt søger væk fra den franske hovedstads-klub.

Det eneste det kræver er at spilleren selv, i dette tilfælde Neymar, aktiverer paragraf 17 under det internationale fodboldforbunds transferreguleringer.Paragraffen foreskriver nemlig at en spiller kan ophæve sin kontrakt med sin arbejdsgiver, uden nogen gyldig grund, og skifte videre efter en treårig periode i en klub. Neymar har været i PSG siden 2017 og kan derfor aktivere reglen til sommer.

Barcelona slikker sig sandsynligvis om munden med tanke om at kapre en af verdens bedste fodboldspillere, uden at skulle betale ved kasse et, skriver mediet.

De spanske La Liga-mestre køber som regel deres stjerner på normal vis, men vil dog stadig have paragraf 17 i tankerne, hvis det viser sig at den franske rigmands-klub stritter imod Neymars ønske om at vende tilbage til Camp Nou.

Reglen blev indført i 2001, da man ville gøre det nemmere for fodboldspillere som ønskede mere bevægelsesfrihed og større mulighed for at skifte "arbejde" til et andet land - under samme vilkår som den civile borger i ethvert land som jo kvit og frit kan skifte arbejdsgiver i hele EU.

Det er en uskreven regel i sig sev, at klubberne ikke benytter sig at reglen - men i dette tilfælde ligner det at Barca og Neymar i samarbejde vil udnytte situationen.

Kun én gang tidligere i historien har spillere gjort brug af paragraf 17 - da den skotske spiller, Andy Webster, i 2006 ophævede sin kontrakt med Heart of Midlothian for at skifte til Wigan Athletic, som dengang var i Premier League.

Da han indfriede klausulen i paragraf 17, havde han stadig et år tilbage af sin fireårig kontrakt med den skotske klub.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Barcelona 3. Trøje 2019/20

679,- DKK

Spar 11%

Barcelona Udebanetrøje 2019/20

679,- DKK

599,- DKK

Spar 26%

Barcelona Spillertrøje Senyera 2019/20

679,- DKK

499,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder