Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Medie: Barca vil tvinge spillerne ned i løn

Nyheder - 26. marts 2020Medie: Barca vil tvinge spillerne ned i løn

© Fox


I løbet af de seneste par dage har der været snak om hvorvidt Barca ville trække sine spillere i løn for at vedligeholde en sund økonomi i klubben her i coronakrisen. Det er ingen hemmelighed, at klubberne verden over ikke tjener de samme penge på grund af mangel på kampe og det koster nu hos spillerne.

Spillerne i Barca var egentlig klar til at gå ned i løn, men da de blev bedt om at gå hele 70% ned i løn, fik piben en anden lyd. Spillerne mener, at der er tale om en alt for stor procentdel, men ifølge reglementet kan Barca som klub faktisk gå ind og kræve spillerne ned i løn - uden at der kan gøres noget ved det, og det erfarer Sport, at de vil gøre.

ERTE er et begreb, som kan holde virksomheder kørende ved at fyre ansatte, og derved frigøre nogle penge, eller ved at trække dem i løn. Barca er naturligvis ikke interesseret i at fyre sine spillere - eller andre, som arbejder i klubberne, så derfor kan de indenfor lovens rammer reducere spillernes løn uden at det får konsekvenser. Skulle det ske, at Barca gør brug af ERTE, så vil lønnen blive reduceret med tilbagevirkende kraft fra første dag, at Spanien gik i lockdown: den 19. marts og frem til tilstanden er normal igen.

Spillerne og klubberne i Spanien er klar over situationen og det er naturligvis ikke kun Barca, som har det økonomiske problem. Fodboldforbunden støtter op om at klubberne tager brug af ERTE, men det kræver dybe overvejelser, da fremtiden bestemt ikke ser lys ud i forhold til at coronakrisen mindskes i Spanien. Det står slemt til i landet og det går hårdt udover alle og klubberne må træffe et valg i forhold til at holde liv i sig selv.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder