Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Langt interview med Bartomeu om coronakrisen

Nyheder - 31. marts 2020Langt interview med Bartomeu om coronakrisen

© Tribuna


Barca-præsident Josep Maria Bartomeu deltog i et interview med avisen Sport i går for at klarlægge hele situationen i klubben her i coronakrisen. De manglende kampe betyder, at spillerne må gå 70% ned i løn og Bartomeu kommer ind på det emne samt en masse andre.

Hvordan var forhandlingerne?
Det startede med et videomøde og derefter telefonopkald. De var klar til det lige fra starten af, men vi havde trumfet igennem med eller uden en aftale.

Men der var bump...
Fra det øjeblik, vi talte med spillerne, viste de deres engagement. Jeg ønskede en gensidig aftale. Jeg er glad for, at vi ikke skulle tvinge noget igennem.

Snakkede du med Messi?
Selvfølgelig. Senest søndag aften. Fra frøste minut slog han fast, at man var nødt til det (lønnedgang og bidrag til at medarbejderne kan beholde deres job).Skåret ud i pap...
Spillerne modtager en 70% reduceret løn hver måned, og derudover to procent og hjælper alle de ikke-sportslige ansatte med at betale deres løn. Barca stod klar til at betale noget af lønnen, men spillerne sørger får at de ansatte modtager hele lønnen. Spillerne mister 5,75 procent af deres årlige indtægt for hver måned dette står på. Klubben sparer 105 millioner kroner udelukkende fra fodbold og yderligere 15 millioner kroner fra de øvrige sportshold. Det er 120 millioner kroner pr. måned mens dette står på.

Hvordan tog du imod spillernes kritik?
Vi har talt sammen siden den 20. marts. Det var 10 dages dialog. Der var meget larm og mange folk inde og ude fra, som snakkede højlydt uden at kende til sagen. Måske var det det, som irriterede spillerne.

Var det rettet mod dig?
Sådan tog jeg det ikke. Det må man spørge dem (spillerne) om. Der er mange mennesker i klubben.

Satte du et pres på spillerne?
- Nej. Det er også en løgn, at jeg skulle have presset basketballspilleren Mirotic. Jeg ringede kun til Niko for at takke ham.

Hvorfor 70%?
Det er det beløb, vi mener, at vi kommer til at mangle. Spillerne arbejder hjemme; 30% derhjemme og 70% for alt, hvad de ikke kan på banen.

Hvor meget kommer Barca til at tabe i coronatiden?
Det afhænger af hvor længe det varer ved. Siden 14. marts har vi ikke tjent penge. Vi sælger ingen billetter, skolerne er lukkede, der er ingen kampe... ingenting. Nu må vi forsøge at kontrollere udgiftene og når vi åbner op igen må vi se på, hvor meget vi kunne have tjent. Der kommr dog til at være yderligere projekter og mere snak om at spare penge.

Er klubben i fare?
- Nej. Slet ikke. Vi er en anderledes klub fra de klubber, som kun tjener på billetter og tv. Vi har skoler, museer... Det rammer måske hårdere, men vi kommer hurtigere tilbage på rette spor. Barca har gjort det samme som mange andre klubber som Bayern, Juventus, Lyon, Atletico... og endnu flere følger snart med.Så alt er godt?
- Vi forventede at omsætte for 1 billion euro og vi var flyvende i februar; foran vores forventning. Barca vil fortsat være klubben der tjener mest. Alle mister penge i disse dage, og derfor må man arbejde hurtigt udfra det.

Hvordan rammer det fremtidig signings?
- Jeg tror, at der vil være færre penge til transfervinduet og at flere klubber må ud i at bytte spillere.

Har budgettet for transfers lidt et knæk?
Måske er der færre penge, men fortvivl ikke. Vi kommer til at hente gode spillere.

Hvordan ser kalenderen ud?
- Jo før vi kan komme i gang jo bedre. Lige nu arbejder vi ud fra det scenarie, at vi spiller i slutningen af juni og afslutter turneringenrne i juli eller august. Det har vi ikke et problem med.

Hvad hvis I bliver tvunget til at spille bag lukkede døre?
Så må de tvinge os. Vi vil spille foran vores fans. EM2020 og Copa America er netop blevet rykket for at gøre plads til turneringerne.

Hvad med spillernes sommerferie?
- Når coronakrisen er forbi, må vi træffe en beslutning. Det kunne være lige med det samme, eller når sæsonen slutter og lige før næste sæson.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Barcelona 3. Trøje 2019/20 MESSI 10

679,- DKK

Spar 30%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Vapor

1049,- DKK

729,- DKK

Spar 29%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Vapor Børn

879,- DKK

619,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder