Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Neymar vs Lautaro: Hvem har Barca brug for?

Nyheder: Af Rasmus Nielsen - 28. april 2020Neymar vs Lautaro: Hvem har Barca brug for?

©


I mens ligaen står stille, forbereder klubberne sig på et meget specielt transfervindue. Alle lider nød af krisen og Barca er desværre ingen undtagelse. Tværtimod har krisen ramt ekstra hårdt i Spanien og Italien. Dertil har klubben brugt enorme summer på spillere som ikke har slået til, og det afkaster sig i at deres markedsværdi nu er markant lavere.

Med realistiske briller, bør det derfor være et spørgsmål om det skal være Neymar eller Lautaro Martinez, som Barca skal gå efter når transfervinduet åbner. At hente begge to i dette transfervindue, lader ikke til at være økonomisk realistisk - medmindre man får solgt godt ud. Såfremt det overhovedet er realistisk med en af dem, da PSG og Inter ønsker at holde på sine spillere. En eventuelt byttehandel og/eller salg af andre spillere, synes næsten at være en nødvendighed, hvis en af de to pristunge herrer skal komme til klubben. Udover købssummen, så vil de også stå til at kræve en tårnhøj løn.

Derfor kigger vi nu på fordele og ulemper ved hver spiller.

Neymar


Fordele
Første og måske vigtigste argument for Neymar er at han har bevist, at han kan spille i Barca. Historien og især de seneste sæsoner, har vist at det ikke er nemt at komme til Barca - heller ikke hvis man var Liverpools bedste mand eller Dortmunds vidunderdreng. Dertil har Neymar alderen, hvor fodboldspillere som regel når deres højeste niveau. Samtidig vil han bringe tiltrængt hurtighed og er en af de få spillere, som kontinuerligt afdribler modstandere. Neymar har vist at han er en spiller, som afgører kampe - også store kampe. Det kunne Barca i den grad bruge, så den ikke kun hænger på Messi, som den så ofte har gjort.

Ulemper
Som ulempe kan vi ikke komme uden om prisen. Neymar vil koste kassen og grundet hans alder, vil prisen om et par år falde forholdvis hurtigt. Han vil ikke være en økonomisk investering i den forstand, at man kan sælge ham videre dyrere. Neymar skal derimod være afgørende på banen, så Barca opnår sportslig succes og dermed økonomisk fremgang.

Ydermere er der et socialt respekt. Mange i spillertruppen har udtalt at de gerne vil have Neymar tilbage, men fansene er mere splittede. Måden hvorpå Neymar forlod klubben, er ikke glemt og han vil ikke få en hjertevarm velkomst fra alle fans. Køber man Neymar, skal han også være fast starter, hvilket vil være på bekostning af specielt Antoine Griezmann - og værsgo at fortælle ham, at han nu skal starte på bænken.
Siden skiftet til PSG har skader også præget Neymar. Spørgsmålet er om Barca har råd til at løbe den risiko?

Lautaro Martinez


Fordele
Den blot 22-årige argentiner vil kunne blive en del af et generationsskifte, som Barca står overfor. Lautaro har alderen og potentialet til at være en del af fremtidens Barca. Samtidig vil han være billigere og en økonomisk bedre investering end Neymar, hvis han fortsætter med at udvikle sig.

Han vil passe godt ind i angrebet med sin sydamerikanske baggrund. Specielt Messi og Suárez vil også kunne hjælpe Lautaro med at udvikle sig - og på sigt ville han overtage for netop Suárez. I Inter har han vist at han er en målscorer, men han ved også hvordan han skal bevæge sig uden bold, hvilket skaber plads til medspillere. En vigtig egenskab at have, for at spille i Barca - som Suárez blandt andet mestre til perfektion.
Lautaro vil, modsat Neymar, bedre kunne acceptere at starte på bænken i nogle kampe, indtil han har bevist sit værd. På den måde er der bedre plads til både Suárez og Griezmann, mens Lautaro køres stille ind. Det samme var tilfældet da Neymar kom til klubben - her startede han også ofte på bænken og måtte gradvist blive spillet ind på holdet.

Ulemper
Først og fremmest har Lautaro 'kun' bevist sit værd i Inter i én sæson. Selvom den italienske liga er svær at være angriber i, vil La Liga og Barca være noget helt andet. Mange spillere har fejlet i Barca og frygten vil derfor altid være ekstra stor med spillere, som ikke har vist sit værd over længere tid. Endnu engang bør økonomien nævnes, da Lautaro ikke bliver billig at hente, selvom man vil kunne få ham til en bedre pris end Neymar. Det vil være mange penge for en spiller, som formentlig er tiltænkt at stå bagved Suarez - i hvert fald i en sæson. Det ville være svært at forklare fansene, at man har brugt mindst 100 millioner euro på en spiller, som ikke starter fast. Specielt i en tid hvor klubben er presset til det yderste efter fiaskoer i Europa og interne stridigheder på ledelsesgangene.FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder