Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Barca mangler 1,6 milliarder kr.

Transfermarked - 14. maj 2020
Barca mangler 1,6 milliarder kr.

© Francesc Adelantado


Coronavirussen kan for alvor mærkes i Barca. Til trods for at man er så stor en organisation med en milliard omsætning, så kan det ikke undgås at blive skadet på bunden når en så voldsom pandemi som coronavirussen rammer. Og det har ramt hårdt i Barca.

Den catalanske klub har nærstudere tallene og er kommet frem til, at de har tabt omkring 1,1 milliarder kroner på grund af manglende billetsalg, lukningen af klubbens museum, butikker og ikke mindst al aktivitet verden over, hvor man har fodboldskoler akademier kørende.

Bestyrelsen arbejder hårdt på at minimere slaget af coronavirus og i forhold til spillersalg så mangler man i nærheden af 500 millioner kroner hvorfor man totalt rammer 1,6 milliarder krone. Det er penge, som man havde regnet med at ville have tjent ind, men som man så alligevel ikke har tjent. Blandt andet derfor trådte man hurtigt ind i forhold til spillernes løn, som blev reduceret med 70%.Desuden håber klubben på, at man kan tjene en god skilling ved at sælge spillere som Nelson Semedo, Arturo Vidal og Jean-Clair Todibo. Flere spillere er blevet rygtet væk og der er slet ingen tvivl om, at priserne næppe kommer op i samme leje, som vi har været vant til siden PSG købte Neymar i 2017. Men Barca håber på, at man kan komme godt ud af transfervinduet.

Desuden kommer Barca til at tjene omkring 190 millioner kroner i TV-penge hvis de resterende 11 kampe af La Liga afvikles. Derudover kommer der også penge fra Champions League - men spørgsmålet er om kampene bliver spillet, om man får solgt de nødvendige spillere og hvordan man selv spenderer på transfermarkedet.

De 1,6 milliarder kroner kan altså blive reduceret gevaldigt, men der er bestemt ingen garanti. Hvis de resterende kampe i La Liga og Champions League ikke spilles færdig, så mister Barca - ligesom alle andre klubber i øvrigt - en stor del af deres forventede indtjening. Det kan mærkes på økonomien og netop derfor må man træde langsomt frem i forhold til købet af spillere som Neymar og Lautaro Martinez: Man kan ikke falde ned i et dybt hul og starte en økonomisk krise for at hente to spillere. Bartomeu er en mand med øje for pengene, så det blive nogle spændende måneder man går i møde.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder