La Liga: FC Barcelona 1-0 Athletic Bilbao

La Liga - 23. juni 2020

Efter at have smidt førstepladsen henover weekenden var Barca pisket til sejr, da baskerne fra Bilbao sent tirsdag aften gæstede Camp Nou. Quique Setién valgte igen at stille stærkt op uden at rotere eller hvile nogle spillere - specielt Messi - men alligevel fik catalanerne nok at se til og fik brugt en masse energi i løbet af kampen. Rakitic' mål i anden halvleg afgjorde slaget.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Vidal, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Griezmann

56' Arthur R. Puig
65' Griezmann Ansu Fati
65' Busquets Rakitic
85' Suárez Braithwaite

- 1-0 71' - Rakitic

Blot få minutter skulle der til før der kom en stor chance i begge ender. Først var det Unai Lopez efter et frisparksindlæg, som Ter Stegen måtte kæmpe for at klare med et yderst vigtigt indgreb. Bare minutter efter bankede Busquets til en returbold direkte mod mål, men Alvarez fik hoved på bolden som kom i så høj fart, at forsvarsspilleren i sit forsvar væltede. Baskerne var tydeligvis ikke bange for at møde Barca på Camp Nou og stod højt og bredt på banen hvilket tvang Barca ud af den typiske komfortzone på Camp Nou.

Efter et kvarters spil skulle Suárez have gjort det langt bedre, da Messi tiltrak sig fire spillere og dermed selv åbnede op for pladsen til at spille Suárez fri. Han bankede dog bolden langt væk fra mål - hans reaktion var da også frustration over at have ramt bolden så dårligt. Bilbao kom igen til en god mulighed, da Yeray hoppede højt og pandede bolden forbi mål - her så Barcas forsvar skidt ud, da man havde fyldt godt op i defensiven men uden at følge manden. Kort efter var baskerne igen på spil, da Inaki Williams fandt Lekue, som med en genial berøring fik Piqué ud af balance og siden snød Piqué med en skudfinte. Mens Piqué lå i græsset blev han rundet og så kunne Lekue smække bolden fladt ind til Williams, som dog blev generet af Busquets i skudøjeblikket.

Mod halvlegens slutning fik Barca mere og mere overtag mens baskerne satsede på omstillinger. De var ikke lige så offensive i udtrykket, men indledte flot anden halvleg ved at gå længere op i banen igen. Barca var dog tæt på føringen, da Messi fandt Griezmann, om forsøgte at føle et vip forbi keeperen, som dog flot reddede. 10 minutter inde i anden halvleg blev Arthur pillet ud og Riqui Puig kom ind. Arthur havde absolut ikke spillet nogen god kamp: Han trak for meget tempo ud af kampen, han havde mange berøringer og hans afleveringer frem i banen var ikke af godkendt kvalitet.

Riqui Puig kom tydeligt ind med fornyet energi, men baskerne var ikke til at slå ud. De fortsatte med et imponerende presspil og Setién mente derfor det var bedst at pille Busquets og Griezmann ud og sende Rakitic og Ansu Fati på banen. Det viste sig at være en god idé, da Rakitic med 20 minutter igen tog et af sine ekstremt sjældne løb ind i feltet. Messi fik lagt bolden ind i Rakitic' bane og med ét træk og ét hug sad bolden i mål til 1-0 hvilket absolut var fortjent. Messi var tæt på at øge med 10 minutter igen, da han løb en bold op, trak ind i banen forbi to mand og trykkede af, men bolden sneg sig lige præcis forbi den ene opstander.

Med få minutter igen var Bilbao tæt på udligningen, da Ter Stegen gik fuldstændig skævt på et indlæg og så var Raul Garcia tæt på at kunne styre kuglen i nettet, men heldigvis for tyskeren gik bolden forbi målet. I samme øjeblik blev Luis Suárez pillet ud og Martin Braithwaite kom ind. Med et enkelt minut tilbage på uret tog Ansu Fati initiativ, da han med nærmest én aktion overstrålede alt, hvad Griezmann havde gjort i kampen. Her trak han kuglen mellem to spillere, stormede afsted og fandt Messi, som i en god position sendte et farligt forsøg tæt forbi mål.

Der skete ikke mere i kampen, udover et farligt forsøg i sidste øjeblik på stolpen af Ansu Fati, og dermed kunne Barca glæde sig over tre vigtige point i en kamp, der virkelig trak tænder; Bilbao var forrygende og spillede en virkelig god kamp på en dag, hvor Barca ikke ramte niveau, men alligevel formåede at holde stand. Ter Stegen er nu oppe på 450 minutters clean sheet. Èt minut mod Celta Vigo på lørdag er nok til at tyskeren slår sin egen personlige rekord i Barca. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder