La Liga: Alavés 0-5 FC Barcelona

La Liga - 19. juli 2020

Det var en noget atypisk Barca-opstilling søndag, da tre spillere blev hjemme på grund af karantæne mens yderligere tre mand var skadet. Det betød blandt andet at Ronald Araujo, Ansu Fati og Riqui Puig startede inde og de gjorde alle et rigtig fint stykke arbejde - Puig med to to assists. Lionel Messi scorede to gange.

Neto, Roberto, Araujo, Lenglet, Alba, Vidal, Busquets, Puig, Messi, Suárez og Ansu Fati

50' Lenglet Semedo
59' Busquets De Jong
77' Fati Braithwaite

- 0-1 24' - Ansu Fati
- 0-2 34' - Messi
- 0-3 44' - Suárez
- 0-4 58' - Semedo
- 0-5 75' - Messi

Igen indledte Barca en kamp ved at være lige så gode som modstanderen. Bolden skiftede ejermand hele tiden og det var bestemt ikke til Barcas fordel, da spillerne løb rundt fuldstændig uden koncept. Riqui Puig havde et drøn på overliggeren, Vidal havde en flugter på overliggeren og Messi havde et langskud på stolpen inden der var spillet et kvarter, men det var slet ikke fordi, at Alavés var blevet trykket i bund. Baskerne havde selv en stor chance og de appellerede for et straffespark, som helt korrekt ikke blev dømt. Det var en meget lige kamp med en masse indianerbold.

Suárez fik også en god mulighed, da Messi med en fuldstændig umenneskelig aflevering pludselig sendte bolden afsted til Suárez som kom frit igennem. Han virkede dog tung i sit træk frem i banen og han endte med at skyde lige på keeper Roberto. Efter 25 minutters spil kunne Alavés dog intet stille op, da Messi følt vippede bolden ind i boksen i det område, hvor Ansu Fati kom stormende ind og han sparkede bolden i mål til 0-1. Dermed gik Messi op på 21 assists i sæsonen - rekorden før denne sæson lød på 20 assists, så argentineren har dermed udbygget rekorden. Bare tre minutter senere skulle der have stået 0-2, men Suárez viste igen svag karakter, da han blev sendt igennem af en forrygende Puig-aflevering. Suárez havde frit løb ned mod keeper Roberto, men han brændte den enorme chance.

Efter en halv time kom der glæde i Barca, da Messi i sidste spillerunde kæmper for at vinde topscorertitlen. Her lagde han bolden ud til Roberto, som straks smækkede en lang bold over Alavés-forsvaret og ind til Puig. Den unge spiller tog bolden til sig, bremsede op og lagde den af til Messi, som var stormet med ind i feltet. Utrolig kynisk trak han forbi sin modstander inde i feltet og fik keeper Roberto ned på jorden med en sparkefinte før han sikkert lagde den ind i mål til 0-2. Dermed er Messi nu tre mål foran Karim Benzema.

Kort inden pausen var Alavés tæt på at reducere, men Joselu, som ellers var kommet alene igennem med Neto, valgte at forsøge med en aflevering i stedet for at skyde på mål, og så røg chancen ud i sandet. I stedet slog Barca sejren fast, da Messi vippede bolden i dybden til Jordi Alba, som straks lagde den ind i panden på Suárez, der denne gang ikke fik tid til at tænke: Han kunne kun heade bolden i mål og det gjorde han også og således stod den 0-3 til pausetid. Kort inde i anden halvleg gik Lenglet i stykker og indstil Barca fik lov til at skifte ud, gik Arturo Vidal ned og spillede centerforsvarer ved siden af Araujo. Kort tid efter kom Semedo på banen for Lenglet og forsvaret hed dermed Semedo, Araujo, Vidal og Alba.

Indskiftningen af Semedo gav en totalt anderledes dimension i højre siden, og det gav straks pote, da Puig sendte bolden i feltet til Semedo, som ikke tænkte sig om to gange: Han bankede bolden i mål til 0-4. Det var den anden assist fra Riqui Puig i denne kamp og med et kvarter igen fik Messi scoret et uhyre vigtigt mål, da hans jagt på Pichichi-trofæet kom tættere på, da Alba lagde en bold ind i feltet og meget smart valgte Suárez at rykke hele kroppen til den ene side, så bolden kunne gå videre til Messi, der sikkert scorede. 0-5 i Baskerlandet.

Således sluttede Barca ligasæsonen af med at tabe mesterskabet i andensidste spillerunde og banke Alavés 5-0 i sidste spillerunde. Nu får spillerne en håndfuld fridage før træningen kalder igen med fokus rettet 100 procent mod Champions League-kampen mod Napoli den 8. august. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder