Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Overblik: Messi slog 11 rekorder denne sæson

Nyheder - 25. juli 2020Overblik: Messi slog 11 rekorder denne sæson

©


I disse dage bliver en middelmådig sæson af Messi sammenlignet med vilde sæsoner af øvrige europæiske fodboldspillere. Selvom Messi og Barca ikke har ramt det højeste niveau, så har Messi på det individuelle plan alligevel formået at slå den ene rekord efter den anden. Vi dykker her ned i de 11 rekorder, som han har slået.

Syvende Pichichi-trofæ
Messi nåede op på 25 mål i La Liga i denne sæson - faktisk hans laveste siden 2009 - men stadig godt nok til at han kunne vinde prisen som topscorer. Athletic Bilbao-bomberen Telmo Zarra vandt Pichichi-trofæet seks gange, men da Messi netop har vundet den for syvende gang, sidder han nu på rekorden.

Flest assists i én sæson
Med sine 21 assists i denne sæson har Lionel Messi slået holdkammeraten Xavi, som sad på rekorden for flest La Liga-assists på én sæson. Rekorden lød på 20 før Messi valgte at snuppe den.Første spiller med 20 mål og 20 assists
Messi er den første spiller nogensinde i spansk historie til at score mindst 20 gange og assistere mindst 20 gange i samme sæson.

Flest 'Man of the Match'-priser
Syv gange blev Messi kåret som Man of the Match - ingen andre har formået samme antal på én sæson.

Første spiller med mindst 20 mål i 12 sæsoner i træk
Siden Pep Guardiola kom til Barca, har Messi ikke set sig tilbage. Han er den eneste til at score mindst 20 mål i 12 sæsoner i træk. I 2011/2012 scorede han vanvittige 50 ligamål på én sæson.

Første spiller nogensinde til at have 1000 mål/assists
Lægger man alle hans mål og assist sammen, så er Messi den første til at være direkte involveret i 1000 mål. 696 mål og 306 assists - i alt 1002 mål.

Første spiller i spansk historie med 500 sejre
Der er spillere som Xavi, Iniesta og Puyol der har vundet hundrede vis af kampe - men ingen i spansk historie har deltaget i flere sejre end Lionel Messi.Flest hattricks i La Liga
Messi og Ronaldo skiftede ofte ejerskab af flest hattricks i La Liga. Ronaldo har scoret 34 hattricks i La Liga - men Messi er i dag på 36 og sidder alene på rekorden. Og det endda på samme tid, hvor han lægger op til uhyre mange mål og dermed ikke altid er spilleren som afslutter.

Flest El Clásicos i Barca-trøjen
Da Messi løb ind på Bernabeu tidligere i sæsonen - den seneste El Clásico - var det gang nummer 43, at han mødte den store rival. Ingen har spillet flere El Clásicos.

Første spiller til at score i 15 Champions League-sæsoner i træk
I 2005 scorede Messi sit første mål i Champions League. Det var mod Panathinaikos. Da han scorede mod Slavia Prag oktober 2019, blev han den første spiller til at score i turneringen i 15 år i træk.

Flest modstandere scoret imod i Champions League
Messi har scoret mod hele 34 forskellige hold i Champions League. Det kan ingen anden prale af. I alt 114 mål står han noteret for.Spar 25% på Barca-trøjer lige nu!


Tilbud lige nuLynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder