Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Overblik: Ansu Fatis 11 vilde rekord

Landskampe - 6. september 2020Overblik: Ansu Fatis 11 vilde rekord

©


Ansu Fati debuterede for få dage siden på Spaniens A-landshold, da han kom på banen straks fra anden halvlegs start i kampen mod Tyskland. Han fik faktisk scoret to gange, men begge gange blev målet annulleret: Det ene for en offside på Carvajal og det andet da Ramos begik frispark kort forinden.

Ansu Fatis alder sætter ham i en perfekt position til at slå rekorder, og det er da heller ingen overraskelse, at han med sin alder kombineret med sit forrygende spil har slået rekorder i stakkevis. Her følger vi op på 11 af slagsen.

1)
Ansu Fati blev den anden yngste spiller til at debutere for Barca i La Liga den 25. august 2019. Vicente Martínez er den yngste nogensinde.

2)
Ansu Fati blev Barcas yngste ligamålscorer nogensinde, da han i en alder af 16 år og 304 dage nettede mod Osasuna.

3)
Den 14. september 2019 startede Ansu Fati på banen mod Valencia. Han er dermed den yngste spiller til at starte en ligakamp for Barca.

4)
I samme kamp - mod Valencia - blev Ansu Fati den yngste spiller nogensinde i La Liga til at score og assistere i samme kamp. Det skete inden for ganske få minutter, da Frenkie de Jong assisterede Fati mens Fati assisterede De Jong.

5)
Målet mod Valencia betød også at Fati blev den yngste målscorer nogensinde på Camp Nou.

6)
Den 17. september 2019 debuterede Ansu Fati i Champions League mod Dortmund. Dermed blev han klubbens yngste debutant i turneringen.

7)
Den 15. oktober 2019 havde han gjort sig fortjent til spilletid ved U21-EM for Spanien mod Montenegro. Dermed blev han den andenyngste til spilletid - den yngste er Bojan Krkic, da han også var i Barca.

8)
Den 10. december 2019 kom forløsningen i Champions League, da Ansu Fati scorede sit første mål i turneringen og blev klubbens yngste målscorer. Målet kom på udebane mod Inter kort før tid. Han blev desuden matchvinder.

9)
Den 2. februar 2020 blev Ansu Fati den yngste spiller nogensinde i La Liga til at score mindst to mål i samme kamp. Det skete mod Levante.

10)
Den 15. august - altså for under en måned siden fra i dag - blev Ansu Fati nomineret til prisen Som Golden Boy 2020, som er en pris der bliver uddelt til den bedste spiller under 20 år. Han fik en sjetteplads og kunne se Joao Felix snuppe trofæet.

11)
I torsdags blev han den andenyngste til at spille for Spanien. Her kom han på banen i anden halvleg af kampen mod Tyskland og det er kun baskeren Zubieta, som har spillet på Spaniens A-landshold i en yngre alder end Fati. Han kunne have været den yngste spiller til at score, men begge mål blev annulleret. I aften får han en ny chance mod Ukraine.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder