Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Barca runder skarpt hjørne på YouTube

Nyheder - 9. september 2020Barca runder skarpt hjørne på YouTube

© FC Barcelona


Barca er den første sportsklub i verden til at runde 10 millioner følgere på YouTube. Det er kun NBA, som har flere følgere end Barca og det fortæller alt om den dominans, som catalanerne har på de sociale medier.

Barca er de første til at runde 10 millioner følgere - eller subscribers, som de hedder - på YouTube og det er specielt i de seneste to år, at det har taget fart og det er både i forhold til følere og videovisninger. NBA har 14,7 millioner følgere og de har derfor modtaget den pris, som Barca nu står til at modtage: Et diamant-trofæ for at runde 10 millioner følgere.

Barca sluttede sæsonen 2018/2019 med 7,2 millioner euro hvilket var 2,6 millioner flere følgere end sæsonen før. Mellem den 1. juli 2019 og 30. juni 2020 øgede man til 9,7 millioner følgere og siden da har man altså vokset til over 10 millioner følgere. I alt 65 millioner timers videovisninger er det blevet til.

Barca er løbet fra de øvrige konkurrenter, som slet ikke kan følge med. Andenpladsen sidder Real Madrid på med 5,9 millioner følgere mens Flamengo har 5,5 og Liverpool 4,9. Manhester United og Juventus følger efter med henholdsvis 3,2 og 2,8 så der er tale om en magtdemonstration fra catalanerne.

Barca oprettede sin YouTube-kanal februar 2006 og i takt med at YouTube blev mere udbredt steg interessen også for kanalen. I 2017 rundede man tre millioner følgere og september 2018 blev det til fem millioner følgere. Man knoklede sig således op på 5 millioner følgere på 12 år, men rundede samme antal følgere på to år, da YouTube er blevet langt mere populær - naturligvis også i takt med at videoernes kvalitet bliver bedre.

Barca runder skarpt hjørne på YouTube


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder