Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Joan Laporta stiller op til præsidentvalg

Nyheder - 10. september 2020Joan Laporta stiller op til præsidentvalg

©


Den tidligere Barca-præsident Joan Laporta har netop bekræftet overfor La Llotja del Què T'hi Jugues på Cadena SER, at han stiller op til næste præsidentvalg. Dermed er han den femte bekræftede kandidat, der jagter den prestigefyldte toppost, som Josep Maria Bartomeu sidder på i dag.

Bartomeu har siddet som præsident i Barca siden den 23. januar 2014, hvor han tog over for Sandro Rosell, som blev sendt ud af klubben som følge af Neymar-sagen og andre korruptionsanklager. Som vicepræsident i klubben var det naturligt, at Bartomeu tog over som midlertidig præsident - men allerede året efter var der spænding i klubben igen.

Den 18. juli 2015 var der nemlig præsidentvalg, og her valgte Bartomeu at stille op. Han var oppe mod Joan Laporta, Agustí Benedito og Toni Freixa, men der var ingen tvivl om, at Laporta var den store konkurrent, selvom Bartomeu reelt set ikke fik problemer med at vinde. Han snuppede 54% af stemmerne mens Laporta tog sig af 33%.

I dag har piben dog fået en anden lyd, da det umiddelbart menes, at Bartomeu har gravet sig selv ned i et så stort hul, at han ikke længere kan komme op. Der er præsidentvalg til næste år uanset omstændighederne, men lige nu har man søsat et såkaldt mistillidsvotum, hvor man skal indhente mindst 16.250 underskrifter fra klubbens medlemmer for at vælte Bartomeu. Seneste optælling lød på bare 7500 hvilket var skuffende for rigtig mange.

Der er dog tid til glæde for rigtig mange, da Laporta har bekræftet, at han til næste valg stiller op som kandidat til præsidentjobbet i Barca. Det er værd at bemærke, at Bartomeu ikke kan stille op igen og nu er der i alt fem kandidater: Joan Laporta, Lluís Fernández Alà, Agustí Benedito, Víctor Font og Jordi Farré.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder