Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Medie: Spillerne kan forlade Barca gratis!

Nyheder - 7. oktober 2020
Medie: Spillerne kan forlade Barca gratis!

Økonomien er ikke god i Barca i disse dage. Den største grund er Covid-19. Pandemien betyder, at Barca for nyligt kunne præsentere en gæld på 3,6 milliarder kroner samtidig med et underskud på 721 millioner kroner. Desuden spenderede klubben enorme summer.

Helt præcist 6,3 milliarder kroner brugte klubben i seneste regnskabsår hvilket dog var 1,4 milliarder kroner under det forventede, da man cuttede ned mange steder og blev nødt til at gå i standby mode for ikke at bruge penge, som man egentlig ikke har. Tidligere valgte spillerne at acceptere en lønreduktion for at hjælpe klubben og selvom det helt klart hjalp, så har det ikke været nok.

Covid-19 hænger fast endnu og det betyder stadig at klubben mister penge. Ifølge Marca har man således valgt at søsætte en plan om endnu en lønreduktion, men da 15 spillere er ude af huset, har man bedt dem om at finde en repræsentant, som kan forhandle på deres vegne. Men situationen ser ikke god ud - det kan nemlig komme så langt ud, at man går over i juridiske problemer på grund af den stramme økonomi.

Således melder Marca, som har været i kontakt med retslige kilder, at spillere og medarbejder i Barca kan ophæve sin kontrakt såfremt klubben går ind og justerer kontrakter på baggrund af økonomiske grunde.- Kort sagt har en spiller eller medarbejder retten til at forlade klubben gratis og tage 20 dages løn med sig for hvert år, man har repræsenteret klubben, skriver Marca og følger op:

- Det betyder, at spillere har samme rettigheder som en normal ansat til at kunne rive sin kontrakt i stykker hvis det er det, som de ønsker såfremt en justering af deres kontrakt er nødsaget af økonomiske grunde.

Barca er naturligvis klar over situationen og det er netop derfor, at man har søsat en plan om at reducere spillernes løn med accept fra hver enkelt person. Det er dog en stram tid, for klubben kan ikke kommunikere face to face med spillerne, som lige nu er på landsholdsjob. Derfor bliver det en ubehagelig tid, som klubben går i møde.

På samme tid hænger der et mistillidsvotum hængende over ledelsen, som vurderes til at skabe en mistillidsafstemning, da man mangler under 1.000 stemmer med over 3.700 tilbage. Om Bartomeu og co. får en aftale på plads med spillerne er altså altafgørende - men det forventes naturligvis at en aftale finder sted, da ingen i klubben kan få glæde af at spillere og medarbejdere falder på stribe.

Da spillerne tidligere i år blev bedt om at reducere lønnen, så valgte de faktisk at gå 73% ned i løn fremfor de aftalte 70%. Det gjorde de således, at samtlige medarbejdere i klubben fortsat kunne få løn mens de gik hjemme under Covid-19 og på den måde bibeholde deres job. Fodbolden er tilbage igen, men det er uden fans på lægterne og selvom der af og til er perioder, hvor man taler om at åbne op for x antal procent på lægterne, så er status, at man i Spanien ikke lukker folk ind på stadion i disse dage.

Barcas opgave lige nu er at få åbnet forhandlinger med samtlige spillere og medarbejdere i truppen for at sikre en aftale, som gør, at alle går ned i løn i klubbens interesse.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder