Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Getafe 1-0 FC Barcelona

La Liga - 17. oktober 2020
La Liga: Getafe 1-0 FC Barcelona

©


Barca havde en gylden mulighed for at rykke op i tabellen, da Real Madrid tidligere på lørdagen tabte, men spillet ude mod Getafe var skuffende og spillerne ramte aldrig topniveau. Kort inde i anden halvleg kom catalanerne bagud på et straffespark begået af Frenkie de Jong og så fik Barca travlt - og det hjalp dem ikke.

Barcelonas startopstilling
Neto, Roberto, Piqué, Lenglet, Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

62' Dembele Coutinho
62' Pedri Ansu Fati
80' Griezmann Trincao
80' De Jong Braithwaite

Mål
- 1-0 56' - Mata
Barca fik en kæmpe gave inden de gik på banen mod Getafe, da Real Madrid tabte til oprykkerne fra Cadiz med 1-0 hjemme. Dermed kunne Barca gå op på siden af Real Madrid med en sejr mod Getafe og stadig have en kamp i hånden inden El Clásico. Men først skulle de nedlægge madrilenerne fra Getafe, som ikke bare lagde sig ned.

Det var en blandet start, hvor bolden ofte skiftede ejermand men hvor Barca virkede farligst på grund af de offensive kræfter. Pedri virkede som en joker på banen, der sprudlede i offensiven, hvor Getafe ikke rigtig vidste hvordan de skulle lukke ham ned. Han lagde op til en kæmpe chance til Griezmann, da franskmanden efter en genial aflevering blev spillet alene med keeperen, men Griezmann sparkede bolden over målet og brændte den store chance. Messi var også tæt på at score, da Sergino Dest lagde bolden af til argentineren, som dog måtte se stolpen redde for værterne.

Getafe selv var også tæt på en enkelt gang, men Neto tog flot i mod og selvom han i en enkelt situation var tæt på at fejle, så spillede den brasilianske keeper en god første halvleg - men Koeman kunne ikke være tilfreds. Der manglede skarphed hos særdeles Ousmane Dembélé, som holdt for længe i bolden alt for ofte og typisk tabte den.

Koeman reagerede ikke i halvlegen til trods for at flere spillere spillede under niveau, og det endte med at Frenkie de Jong 10 minutter inde i anden halvleg begik straffespark, som Mata sikkert omsatte. 1-0 til Getafe og så havde Barca brug for et mirakel, da de spillede langt under niveau - og de har generelt set svært ved at spille mod modstandere, som ikke er bange for dem. Og det var Getafe på ingen måde. De mødte allerede catalanerne over midtbanen og stod yderst kompakt.

Ansu Fati og Philippe Coutinho kom på banen kort tid efter målet for en skuffende Dembélé mens også Pedri gik ud, som ellers havde gjort det udmærket. Spillet virkede rystende og fundamentet virkede ikke til at fungere optimalt selvom der af og til kom fine muligheder - men Getafe var stærke til at komme ned på plads i forsvaret. Med 10 minutter igen blev en skuffende Griezmann pillet ud til fordel for Trincao mens Braithwaite kom ind for Frenkie de Jong.

Med syv minutter igen blev Cucho sendt afsted med Lenglet i ryggen, men Cucho var den stærke i duellen og fik sendt et yderst kvalificeret skud afsted, som Neto reddede med hjælp fra overliggeren. I slutminutterne blev Roberto pillet fra banen og Riqui Puig kom ind, men det hjalp intet - Barca tabte kampen mod Getafe, som havde en friløber i sidste minut af ordinær tid, og tabte dermed en gylden mulighed, og igen må det siges, at catalanerne slet ikke er der, hvor de skal være. Med nederlaget bliver det ekstremt spændende mod Real Madrid, som også har deres problemer. Det bliver dermed to problemfyldte mandskaber, som mødes på Camp Nou om en uges tid.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder