Champions League: Juventus 0-2 FC Barcelona

Champions League - 28. oktober 2020

Der var lagt op til et brag af en kamp i Torino onsdag aften, da Juventus tog imod Barca. Det var to hårdtramte mandskaber, som skulle dyste og mens der var flere VAR-kendelser, som annullerede flere Juventus-mål, så var der til tider også flot spil. Dembélé scorede efter et kvarter og Messi øgede i overtiden på et straffespark.

Neto, Roberto, Araujo, Lenglet, Alba, Pjanic, De Jong, Pedri, Griezmann, Messi og Dembélé

45' Araujo Busquets
67' Dembélé Ansu Fati
89' Griezmann Junior Firpo
90' Pedri Braithwaite

- 0-1 14' - Dembélé
- 0-2 90' - Messi (Straffespark)

Barca startede som lyn og torden, da de var tæt på et hurtigt mål efter bare to minutter og i begge situationer var Miralem Pjanic manden bag. Først fik han en god aflevering fra Messi før han trykkede af fra 30 meters afstand. Keeperen kunne kun halvklare og returen smed Messi ind i feltet. Bolden dumpede ned i feltet, og aggressiv kom Pjanic ind og vandt bolden og trillede den siden ud til Griezmann, som huggede den på stolpen. En stærk start af catalanerne. Pjanic var dog ved at ødelægge den gode start, da han to minutter senere spillede en svag bold ind i eget felt, som Morata opsnappede. Hans førsteberøring var dog lige tilpas dårlig, så Lenglet kunne tackle bolden ud af feltet.

Efter et kvarters spil var der glæde i Barca-lejren, da Dembélé ud af det blå tog et par træk, lavede skudfinten og knaldede kuglen mod mål efter en vanvittig tværaflevering af Messi. Her var Dembélé så heldig, at den ramte en Juve-spiller og strøg i en blød bue op i det ene målhjørne til 0-1 og så var kampen for alvor åben. Blot minuttet efter havde Morata bolden i mål, men efter VAR-gennemgang blev det annulleret for offside. Efter 23 minutter var det uhyre tæt på 0-2, da Griezmann kom i en så god position, at han trak både Demiral og Bonucci med sig således at der var et kæmpe rum bag ham. Her spillede han den tilbage til Messi med hælen og i en god position trykkede argentineren af, men bolden gik forbi den ene stolpe.

Efter en halv time havde Juventus atter engang bolden i nettet og igen var det Morata, som nærmest var ene mand i feltet - men Barcas forsvar er så ramt, at de end ikke samlet set kunne stoppe Morata, som her bankede et indlæg i mål uden chance for Neto, men igen gik VAR ind og dømte offside og således forblev det 0-1 på måltavlen. Jordi Alba var tæt på at svare igen, da Pedri ikke nåede frem til Griezmanns tværaflevering i feltet og i stedet gik den igennem helt over til en totalt umarkeret Alba, som dog ramte bolden så dårligt, at han ikke fik den indenfor målrammen. Kort tid efter skulle målet have været der. Barca erobrede kuglen på midtbanen og Messi satte fart og tiltrak sig to mand således at Dembélé var fri. Franskmanden modtog bolden og lavede igen skudfinten - denne gang på målmanden, men der var ikke nok plads til at sparke på mål, så han fandt Griezmann, der af totalt uforståelige grunde valgte ikke at skyde på mål men i stedet kigge efter Messi og så nåede Juventus ned på plads og fik clearet.

Fra anden halvlegs start skete det, der ikke måtte ske. Ronald Araujo var ramt fra første halvleg og kom derfor ikke ud efter pausen og da Umtiti er ude med skade og Piqué med karantæne, måtte Busquets på banen og Koema sendte dermed noget overraskende De Jong ned i forsvaret ved siden af Lenglet og Roberto. Anden halvleg var kun 10 minutter gammel, da Alvaro Morata scorede et offside-hattrick. Han fik nemlig igen sendt bolden i mål efter et indlæg, men Lenglet var lige præcis kommet foran angriberen, som dermed lå i offside. VAR tjekkede og efter meget lang tid kunne dommerne i VAR-vognen endelig se den klare offside.

Med et kvarter igen fik Griezmann igen en gylden chance, da Busquets spillede en bold op i banen til Messi, som straks sendte den ud til Griezmann, der kom fri med Szczesny, men franskmanden skød bolden forbi og viste igen tegn på, at han bare ikke er hvor han burde være selvom han overordnet set havde spillet en fin kamp. Med fem minutter igen tabte Juventus meget af håbet, da Demiral fik sit andet gule kort på et kvarter og måtte forlade banen. Det skete i en situation, hvor han drev bolden frem men tog et for langt træk og siden fjernede benene på Pjanic. Boldbesiddelsen havde kampen igennem været meget lige mellem de to hold, men Barca havde klart flest skud. De fik også et skud i slutningen, da Ansu Fati blev nedlagt i feltet og så var der straffespark, som Messi sikkert scorede på. 0-2 og således kunne Barca trække sig med en sejr og tre vigtige point. Det betyder, at catalanerne går op på seks point for to kampe mens Juventus bliver på tre point efter to kampe. Martin Braithwaite kom på banen for Pedri i overtiden, men nåede ikke at gøre det store væsen af sig - det var dog tæt på, da Ansu Fati fik en kæmpe chance, men valgte afleveringen til Braithwaite, som gik udover baglinjen. I den anden kamp spillede Dynamo Kiev 2-2 ude mod Ferencvaros og de begge to har dermed ét point for to kampe, da de tabte deres indledende kampe til henholdsvis Juventus og Barca. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder