La Liga: FC Barcelona 5-2 Real Betis

La Liga - 7. november 2020

Barca har fået en dårlig start på La Liga og lørdag var der brug for en sejr for at følge med de øvrige tophold, da Real Betis kom til Camp Nou. Lionel Messi startede ude for at få et hvil, men han kom på banen i anden halvleg og var involveret i en masse mål. 1-1 stod der ved pausen, men Barca sikrede sig de tre point i en kamp, hvor Mandi fik rødt kort for Real Betis.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Griezmann og Ansu Fati

45' Ansu Fati Messi
66' Dembélé Trincao
78' Griezmann Braithwaite
86' Busquets Pjanic

- 5-2 90' - Pedri

Blot fire minutter inde i opgøret var det tæt på 1-0, da Dembélé flot pressede Betis til en fejlaflevering, som Ansu Fati opsnappede. Med et forrygende overblik fandt han en totalt nøgen Griezmann i feltet. Bolden lå perfekt til hans venstreben, men franskmanden ramte ikke målet. En kæmpe chance, som skulle have været konverteret til et mål. Få minutter senere var Betis tæt på, da et hjørnespark blev smækket ind i hovedet på Carvalho, som flot headede mod mål, men Ter Stegen viste storspil og reddede flot. Real Betis fik efterfølgende bedre fat om kampen og fik skabt nogle muligheder, men det var Barca, som først fik bolden i nettet. Griezmann modtog bolden i en god position og spillede den straks ud til Dembélé, der drev bolden ind i feltet og med en skudfinte satte han sin modstander af og kanonerede kuglen i kassen med venstrebenet. Et forrygende mål af Dembélé og en assist af Griezmann, som havde været livlig i offensiven i kampens indledning.

Antoine Griezmann fik en ny, stor chance efter 26 minutter, da Ansu Fati prikkede bolden videre til Pedri, som genialt spillede bolden videre med hælen til Griezmann, som pludselig var fri, da ingen havde set den aflevering komme fra Pedri. Men Griezmanns hug gik på stolpen. Efter en halv time stormede Ansu Fati ind mod et indlæg fra Jordi Alba, men Mandi valgte at tackle Ansu Fati inde i feltet og dommeren havde ikke andet valg end at pege på pletten. Messi har været sikkerheden selv fra pletten hele sæsonen, men da han startede på bænken, var det Griezmanns tur til at forsøge sig. Desværre blev han totalt læst af Claudio Bravo, som flot reddede forsøget fra franskmanden.

Det lignede længe en pauseføring til Barca, men efter 47 minutter smækkede Tello et indlæg ind i feltet, som blev rettet af af Roberto således at Piqué ikke kom frem til den, og så hoppede kuglen videre til Sanabria, som bankede kuglen ind bag en chanceløs Ter Stegen. Bare sekunder senere fløjtede dommeren af og derfor blev alt totalt vendt ved pausen: Barca gik skuffede til pause efter at have brændt straffespark og netop lukket et mål ind, mens Betis kunne gå til pause med selvtillid efter deres sene mål.

Til trods for at Barca fik en dårlig slutning på første halvleg, så fik de en flyvende start på anden halvleg, da Messi kom ind og straks var involveret i et mål. Jordi Alba sendte en god aflevering ind i feltet og mens Messi tiltrak tre mand, hoppede han over bolden og lod den trille videre til Griezmann, som kunne score i det tomme net til 2-1. Fantastisk set af Messi, som godt nok ikke fik en assist, men som uden tvivl var manden bag målet. Efter en time tog kampen en drastisk ændring, da Mandi bremsede et skud på mål inde på stregen med armen. Dommeren var ude på sidelinjen og kigge situationen igennem, og her valgte han at give Mandi det røde kort og dømme straffespark. Nu var Messi kommet på banen og derfor tog han sig af sparket - og det gjorde han uden problemer. Han bankede bolden op i det ene målhjørne uden chance for Bravo og så stod der 3-1 og samtidig var Barca en mand i overtal.

Til trods for at Barca var i overtal og sad mest på bolden, så skulle der kun ét angreb til før Barcas defensiv igen lignede en omgang søndagsbold. Piqué var fuldstændig ude af position og alt for langsom i sit indgreb og så tog Moreno bolden med og alt, alt for let gik han forbi Lenglet inde i feltet og spillede den bagud til Loren, som sikkert sparkede bolden i mål. Loren var slet ikke dækket op, Piqué var langt efter og Lenglet blev rundbarberet. Det var på ingen måde højt niveau af Barcas defensiv. 3-2 på Camp Nou og så var spændingen tilbage igen. Med små 10 minutter igen fik Martin Braithwaite endelig lov til at komme ind da han erstattede Griezmann.

I kampens slutfase spillede Messi med ude i højre side, hvor han fandt Sergi Roberto. Højrebacken havde set ud af øjenkrogen, at Messi var løbet i dybden, så Roberto valgte at spille den videre til Messi med hælen. Argentineren trak bolden med ind mod mål og med et kanonhug smadrede han kuglen op i nettaget til 4-2 og dermed fik han åbnet kontoen for mål scoret i åbent spil. Bare sekunder senere fik Messi bolden i nettet til 5-2, men VAR annullerede for offside, da Pedri netop var kommet i offside i opbygning. I samme øjeblik gik Busquets ud og Pjanic kom på banen.

Netop som uret havde rundet 90 minutter scorede Barca igen, da Roberto smækkede bolden fladt indover til Braithwaite, som dog ikke nåede frem til den, men bagerst stod Pedri klar, og han scorede sikkert til 5-2. De to hold forsøgte at score flere mål, men kampen sluttede 5-2 til Barca - blandt andet efter en stor redning igen af Ter Stegen til sidst - og dermed fik Barca tre tiltrængte point - men de får næppe ro, da forsvaret igen var noget rod. Det skal Koeman helt sikkert stå på mål for til næste pressemøde. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder