Mest læste denne uge

Skadet Busquets udgik i spansk skuffelse

Landskampe - 15. november 2020

De blev sparet i den seneste landskamp, men lørdag var både Sergio Busquets og Sergi Roberto i startopstillingen i Spaniens udekamp i Nations League mod Schweiz. Her skuffede spanierne gevaldigt - og er der én ting, som de har haft problemer med under Luis Enrique, så kom det i den grad til syne i aftes.

Kampen var blot 26 minutter gammel før Schweiz gjorde livet svært for Spanien, da Remo Freuler kom med frem i et angreb og fik dirigeret kuglen op i hjørnet. Dermed var Spanien presset til at gå frem i banen og skabe chancer og selvom de faktisk fik skabt chancer, så har de over en længere periode været ekstremt uskarpe når det for alvor gælder og det samme var tilfældet i aftes.

10 minutter inde i anden halvleg fik de en gylden chance for at slå igen, da man blev tildelt et straffespark. Sergio Ramos plejer at være uhyre skarp, men hans forsøg blev læst af Yann Sommer, som flot reddede forsøget. Med 1-0 på måltavlen fik Spanien mod slutningen ekstremt travlt. Med et kvarter igen måtte Busquets lade sig udskifte med Koke, da han i en forbindelse med en tackling kom til skade. Nu er spørgsmålet hvad diagnosen er og om midtbanespilleren må holde en pause.

Med 10 minutter igen fik Spanien en ny chance, da Nico Elvedi blev udvist og Spanien fik sig et nyt straffespark. Højst overraskende diskede Ramos op med et elendigt forsøg på en panenka, og han blev for anden gang i kampen snuppet af Yann Sommer.

Til trods for to brændte straffespark, så lykkedes det for Gerard Moreno at sendte et indlæg i kassen kort før tid og det blev Spaniens eneste mål hvorfor det sluttede 1-1 på St. Jakob Park. Samtidig vendte Tyskland 0-1 til 3-1 mod Ukraine og således topper tyskerne nu gruppe 4 med 9 point.