La Liga: Atletico Madrid 1-0 FC Barcelona

La Liga - 21. november 2020

Efter to ugers tid med landskampe var det lørdag aften hverdag for Barca igen, da de på udebane mødte Atletico Madrid. Her skulle catalanerne bruge en sejr for at kravle op fra deres 10.-plads i tabellen, men motivationen og spillet hang ikke sammen. Barca var ikke gode og formåede nærmest ikke at skabe noget på en aften, hvor Koeman igen måtte se skuffende til ude fra sin position som træner. Det var ikke en god præstation fra Barca og de tabte 1-0 i en yderst vigtig kamp.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Pjanic, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

57' Pedri Coutinho
62' Piqué Dest
83' Pjanic Braithwaite
83' Griezmann Trincao

- 1-0 45+3' - Carrasco

Allerede efter to minutter var Griezmann tæt på at score mod sin tidligere arbejdsgiver, da Dembélé tog et flot træk ned mod baglinjen og smækkede kuglen ind i det lille felt, hvor Griezmann fik foden på. Bolden gik dog tæt over Oblaks mål. Saul var dog tæt på at score i den anden ende to minutter senere, da hans langskudsforsøg blev skubbet til hjørnespark af Ter Stegen. Efter små 11 minutter slap Pedri pludselig sin markering i form af Llorente, som modtog en bold ind i feltet. Herfra trykkede han af, men han måtte se overliggeren redde for Barca. Uhyre tæt på den første scoring denne aften på Wanda Metropolitano.

Herefter begyndte det mere at være spil om bolden fremfor chancer i de to ender. Man så ikke rigtig noget til hverken Ter Stegen eller Oblak. Bolden blev spillet rundt i rækkerne til den blev mistet, og så forsøgte modstanderen at slå til, men der manglede skarphed hos begge hold. Barca dominerede bolden, da Atleticos primære tilgang var at stille en defensiv betonblok op, men madrilenerne spillede trods alt frisk til og forsøgte at skabe noget frem i banen, men det var ikke meget, som de kom med - det var det dog heller ikke fra Barca. Messi var lukket ned, Griezmann bevægede sig rigtig godt, men formåede ikke at få noget ud af det mens Pedri mest af alt bidrog med et stort løbarbejde, men tekniken på bolden manglede at følge med

Efter 41 minutter blev Barcas angriber-problem totalt udstillet. Messi tog et forrygende løb ind i Atleticos felt og fik en lige så god aflevering fra Alba. I en halv-spids vinkel savnede han en regulær 9'er inde midt for mål, men der var ingen. Så han blev nødt til at skyde selv, og her var Oblak hurtigt nede og fik reddet. Der blev lagt tre tillægsminutter til første halvleg og det kom Atletico Madrid til gode, da Piqué dummede sig, ved at spurte op på en høj bold, som han slet ikke fik kontrol over. Bolden sprang ud til Correa, og så havde Carrasco en motorvej foran sig, da Piqué havde solgt sit forsvar totalt. Ter Stegen stormede frem i håbet om at kunne nå bolden, men Carrasco fik prikket kuglen forbi keeperen og lagde siden bolden ind i det tomme mål langt ude fra. En kold spand vand i hovedet på Barca, som da også havde spillet en ganske elendig første halvleg.

13 minutter inde i anden halvleg skulle Lenglet have udlignet, da Messi smækkede bolden ind i feltet, hvor Lenglet kom godt op og knaldhårdt fik han sat hovedet på bolden, men han manglede præcision, da kuglen sad lige i favnen på Oblak. Kort tid efter kom Piqué til skade med knæet og måtte forlade banen. Her kom Dest på banen i stedet ligesom Coutinho kort forinden fik comeback efter sit skadesfravær. Han kom ind for Pedri, som havde spillet en skuffende kamp med mange boldtab og knap så meget kreativitet i offensiven. Med Piqués skade betød det, at De Jong faldt ned i midterforsvaret ved siden af Lenglet mens Roberto rykkede op på midtbanen og Dest ind på sin favoritposition på højrebacken.

Barca havde haft brug for en rigtig 9'er igennem hele kampen og først med syv minutter igen fik Braithwaite lov til at komme ind, da han erstattede Pjanic mens Trincao erstattede Griezmann. Der var dog ikke tid nok til at de kunne sætte et præg på kampen og det hele sluttede med 1-0 til Atletico Madrid i en kamp, hvor Barca aldrig for alvor blev farlige eller fik lagt et tungt pres. Atletico Madrid var hele tiden ovenpå og selvom Barca arbejdede hårdt, så lykkedes det ikke og catalanerne tabte dermed et kæmpe skridt om at kravle op i tabellen. I stedet er man i skrivende stund bare fire point fra nedrykningsstregen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder