La Liga: Barcelona 2-1 Real Sociedad

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 16. december 2020

Efter en heldig Barca-sejr på hjemmebane i sidste uge over Levante skulle holdet og træner Ronald Koeman onsdag aften dyste mod et ad de bedre hold i La Liga i denne sæson, hvor Real Sociedad var på besøg. Udeholdet havde alt at vinde og intet at tabe mod de mægtige catalanere, som jo ikke har virket frygtindgydende i denne sæson. Gæsterne manglende desuden to af deres bedste spillere i form af David Silva og Mikel Oyarzábal - noget som ikke svækkede de undertippede gæster som gik fra banen med oprejst pande efter et 2-1 nederlag til Barca, hvor værterne dominerede store dele af kampen.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Mingueza, Alba, Busquets, De Jong, Messi, Griezmann, Pedri og Braithwaite

66' Trincao Griezmann A.
67' Alena C. Busquets S.
74' Pjanic M. Pedri
79' Lenglet C. Mingueza O.

- 0-1 27' - Willian Jose
- 1-1 31' - Alba J.
- 2-1 43' - de Jong F.

FC Barcelona startede ud som lyn og torden hvor det nærmest lå i kortene at Barcas trænerbænk ville rejse sig i jubel mere end én gang i løbet af kampen - og mål kom der.
For efter blot 27 minutter fik udeholdet Robin Le Normand spillet kuglen på tværs af Barcas felt, hvor Willian José var fuldstændig fri foran hjemmeholdet tyske målmand, og så stod der 0-1 på Camp Nous måltavle.

Men blot fire minutter efter kom scoringen for Barca, hvor Jordi Alba krøllede læderet op i hjørnet efter en aflevering fra Antoine Griezmann inde i feltet, hvor Alba sporadisk dukkede op på den venstre kant og sparkede boldet i netmaskerne.

Målet fik vækket de hårdt kæmpende FC Barcelona som fik pasningsspillet til at flyde hurtigere og mere direkte, hvor den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite ellers havde mulighed for at sparke Barca i front, men hvor den tidligere Esbjerg-stjerne på forunderlig vis misbrugte en stor chance alene med målmanden kort tid efter målet via en aflevering af Lionel Messi.

Dog fik Frenkie de Jong, naturligvis efter en kort seance med VAR, godkendt sin scoring til 2-1 som betød at Barca kunne gå til pausen med en føring i baghånden.

Den store synder var dog Antoine Griezmann som i anden halvleg misbrugte den ene mulighed efter den anden, og som virkede ikke blot uheldig men decideret usikker foran kassen, hvor franskmanden brændte et af de største chancer i denne La Liga sæson.

Griezmann havde placeret sig på modstanderens målstreg og fik serveret en aflevering på et sølvfad komplet alene foran Real Sociedads mål - hvor udeholdets målmand nærmest havde opgivet af forsøge at redde bolden, eftersom Griezmann stod helt og aldeles alene men formåede alligevel at sparke bolden direkte i hænderne på målmand Alex Remiro - en gigantisk afbrænder som sandsynligvis vil kunne ses på Youtube efterfølgende.

Alt i alt en fin præstation af Blaugrana som fik de vigtige tre point på kontoen, men hvor der bestemt stadig er områder som kan forbedres, hvis Koemans tropper skal gøre sig selv forhåbninger om at slutte på de øverste pladser i denne sæson.