Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Eksklusivt Messi-interview: Åben og ærlig

Nyheder: Af Sajad Koftan - 28. december 2020
Eksklusivt Messi-interview: Åben og ærlig

© Marca


Det spanske medie LaSextaTV fik endelig, søndag aften, offentliggjort det eksklusive interview med FC Barcelonas legende, Lionel Messi, hvor argentinerens fremtid jo stadig er et stort spørgsmåltegn for fodboldverden, men hvor troldmanden fik åbnet op overfor det spanske medie.

Mediet har i ugevis udgivet korte klip med Messi, hvor Barca-kaptajnen taler om attitude på banen, træner-rokader og passionen på banen. Nu har mediet dog løftet sløret for alle detaljerne i den eksklusive samtale hvor verdensstjerne giver den gas, mildeste talt, og hvor der bliver sat ord på den ekstremt usikre periode, som catalanerne går gennem.

Nedenfor har vi samlet alle Messis kommentarer fra hele interviewet.

Messis kærlighed til Barcelona og fodbolden

- Da jeg var barn var det kun fodbold-realterede gaver som jeg ønskede mig til jul. En trøje, et par støvler eller en fodboldtrøje - alt omhandlende fodbold. Mine forældre gjorde alt hvad de kunne for at gøre mig glad.

- Jeg elsker Barcelona. Det er mit liv og nærmest en kærlighedshistorie for mig. Jeg har boet her i længere tid end jeg har boet i Argentina.

- Da jeg kom til klubben var jeg en meget genert ung mand, som udelukkende fokuserede på min træning, min skoel og kampene.

Messis ord skifter herefter en anelse tone, da snakken nu omhandler Barca nuværende sæson og om Messis egne kampe på og udenfor banen.

- Jeg har det okay idag. Det tog noget tid før jeg fandt mig selv igen. Jeg har meget på at kæmpe om trofæer i denne sæson.

- Det er svært at komme tilbage til den styrke som vi var i, da vi er í en meget svær situation. Det er svært for alle lige nu.

Herefter blev han spurgt ind til sit personlige forhold til klubben og om glæden er forsvundet i Barca.

- Jeg er faktisk ligeglad med hvad folk mener og tænker. Alle har ret til deres egne holdninger.

- Jeg har været igennem meget med klubben på det seneste, som har været meget hårdt for mig personligt. -

- Jeg har været meget nedtrykt og grædt en del, men ikke pga det sportslige, men grundet andre omstændigheder som jeg ikke vil ind på her i detaljer.

- Mange konkluderer for hurtigt uden at kende fakta eller detaljer. Folk tror desværre på det, da disse mennesker bringer nyhederne på tv og på nettet.

- RMC er eksempelvis et medie som bringer mange fake news til befolkningen og ikke alle har et filter på.

Messi om sin familie

- Min far var meget støttende og hjalp mig igennem, så jeg i sidste ende besluttede at blive i Barca.

- Han lod det være helt op til mig selv. Han talte tit om den mavefornemmelse man har og min stod fast i Catalonien.

- Omkring mine børn så elsker jeg at bruge min tid med dem. Jeg nyder virkelig når jeg spiller fodbold med dem. Jeg bliver et bedre menneske af at være iblandt dem.

- Min søn Thiago er genert, ligesom jeg selv jo er til en vis grad. Han kan ikke lide at være i rampelyset, selvom han jo har vænnet sig til det.

- Mateo er en helt anden. Han nyder al opmærksomheden.

At være afkom af historiens bedste fodboldspiller placerer et naturligt pres på Messi-sønnernes skuldre - noget som også generer drengene i skolen, hvor lærerne jo også forsøger at skabe ekstra tætte realtioner til Messis børn - udelukkende for at komme i kontakt med Barcas mest scorende nogensinde.

- Thiago er jo genert og han kan ikke lide når lærerne spørger ind til mig, og jeg forstår min søn.

- Mine børn er afhængige af Youtube og vores iPad.

Efter en kort snak om børnene blev Messi spurgt ind til sin opvækst.

- Vi var ikke fattige i Argentina men nærmere middelklassen. Vi havde det godt, men bestemt ingen luksus.

Om Diego Maradonas pludselige død

- Jeg var derhjemme da jeg hørte om Maradonas død. Min far sagde det til mig og så fulgte jeg med på tv.

- Jeg kunne bare ikke fatte det.

- Trøjen som jeg havde på for at ære Maradona havde jeg fået som fave fra The Old Boys i Argentina.

- Jeg vil ikke tale om politik og Maradonas forhold til Fidel Castro, men jeg vil blot det bedste for mit land. Jeg vil kun have at mennesker er glade og har det godt.

Om Bartomeu, Bayern-kampen og transfer-sagaen

Barcelona blev som bekendt splittet ad med 8-2, i en enkelt kamp vel at mærke i CL, mod de tyske mestre fra Bayern Munchen. For alle i og omkring klubben var det et absolut lavpunkt for hele holdet rent mentalt.

- Det var forfærdeligt hvad der skete. At tabe 8-2 er surrealistisk og uforståeligt. Vi vidste at kampen ville blive udfordrende, men ikke at det skulle ende sådan.

- Jeg hader inderligt at tabe. Når jeg taber, så kan jeg godt komme til at sige og gøre ting, som jeg senere fortryder. Jeg siger kun disse ting i ren vrede i selve øjeblikket.

Snakken om FC Barcelonas nu fratrådte præsident, Josep Bartomeu, startede lettere komisk eftersom Messi referede til Bartomeu som "Nobita" - en kendt japansk karikatur fra en tegnefilm.

- Jeg har aldrig gjort grin med Bartomeu omkring Nobita, men nogle på holdet gjorde, sagde Messi med et smil, inden superstjernen skiftede til mere alvorlig karakter, hvor snakken nu omhandlende løgnene omkring frikøbsklausulen.

- Jeg ville gøre tingene formelt og officielt på en god måde. Jeg har forklaret Bartomeu i et halvt år at jeg ønskede at skifte væk fra Barca, men han gad ikke lytte til mig.

- Efterfølgende prøvede han at sætte mig i et dårligt lys ved at tale nedladende om mig, for at få mig til at fremstå som skurken i en eller anden film.

- Bartomeu løj om mange ting. Jeg vil ikke gå i detaljer om hans løgne og det gjorde jeg heller ikke før dette interview.

Messi blev spurgt ind til grundlaget for at han ville forlade klubben og om han søgte hjælp hos en psykolog til at kunne håndtere det enorme pres på ham selv og familien i denne periode.

- Jeg følte at det var overstået. Min tid var forbi. Mine børn ville ikke forlade Barcelona, men jeg følte at det var det rigtige at gøre.

- Set i bakspejlet burde jeg have været hos en psykolog, men jeg kom aldrig afsted. Flere i min inderkreds insisterede at jeg skulle, men jeg gjorde det aldrig.

I denne hektiske konflikt kunne sagen sagtens have endt i retten mellem Messi og Bartomeu - noget som Messi nægtede at gøre overfor den klub som han elskede.

- Jeg fik at vide af alle advokaterne at jeg ville vinde sagen hvis den endte i retten. Men jeg ønskede ikke at vi skulle ende foran en dommer.

- Sådan skulle min periode ikke slutte.

Om sin egen fremtid

Her kom snakken hurtigt til at handle om de Barca-folk som ville have solgt Messi, hvis det stod til dem - heriblandt Barcas præsidentkandidat, Carles Tusquets, som havde samme holdning.

- Han prøver nok at forberede sig selv på det kommende valg, men der er ingen mening i at tale om fortiden, så lad os tale om fremtiden, insisterede Messi.

En del rygter, tanker, forlydenheder og meninger florerer omkring Messis fremtid - uden grund, mener hovedpersonen selv.

- Jeg har ikke været i kontakt med en eneste klub udover Barcelona.

- Hvis Xavi bliver den kommende træner, så ved jeg ikke om jeg fortsætter eller prøver noget nyt. Vi må se til den tid.

- Jeg ved heller ikke om Neymar kan få mig til at blive, hvis han pludselig skifter tilbage hertil, smilede Messi.

- Det bliver enormt indviklet og dyrt.

Herefter siger Messi noget som alverdens medier formentlig vil tolke på forskellige måder.

- Neymar har sagt at han meget gerne vil spille sammen med mig igen og ikke at det skal være i Barcelona, hvorefter intervieweren præsenterer Messi for to rejseguides - en til Paris og en anden til Manchester, nærmest i et forsøg på at få nogle konkrete sandheder på bordet fra verdensstjernen.

- Nej nej, dem beholder du bare, fik Messi afvist.

Skifter du til Real Madrid en dag ?

- Aldrig i livet. Helt udelukket.

- Jeg gør altid hvad min mavefornemmelse og mit hjerte fortæller mig.

- Jeg kan ikke fortælle jer noget om fremtiden, da jeg ikke ved noget om fremtiden.

- FC Barcelona er en del af mig nu. Jeg vil altid, selv når jeg stopper som aktiv, være en del af klubben. Klubben er større end mig og alle andre.

- Hvis jeg skulle forlade Barca, så bliver det på den bedste måde for alle parter.

Om Luis Suarez og Antoine Griezmann

Luis Suarez chokerende skifte væk fra sin ven Lionel Messi, chokerede mange i fodboldverdenen.
Den uruguarske landsholdsstjerne havde rundet de 33 år og er klubbens tredjemest scorende nogensinde- Alligevel kunne Ronald Koeman ikke bruge den giftige angriber.

- Hvad man gjorde med Suarez glemmer jeg aldrig. Den måde han smuttede på. Han skiftede til en rival helt gratis. Jeg var i chok.

Rygterne har ligeledes svirret omkring et dårligt forhold mellem den franske landsholdsstjerne, Antoine Griezmann, og Messi selv - noget som troldmanden afviser stadig skulle være et problem idag, selvom flere medier har hævdet at de to stjerner kolliderede med hinanden efter at franskmandens agent talte nedladende om Messi.

- Jeg har et fint forhold til Griezmann idag, uden problemer.

- Vi drikker sammen og hygger. Der er ingen problemer der.

Om Ronald Koeman, Pep Guardiola, og den nuværende sæson

Sommeren 2020 stod i ændringernes tegn hos Barca..
Ivan Rakitic, Artuto Vidal, Nelson Semedo og Luis Suarez forlod klubben, mens man gik folk ind som Pedri og Fransisco Trincao - noget som også blev belyst under interviewet.

- Jeg vidste at tiden var til forandringer. Min tid var forbi, tænkte jeg.

- Koeman gør et godt arbejde. Det er meget svært for der er en del unge spillere, men vi udvikler os stille og roligt nu.

Corona og nedlukning flere steder har også betydet at Barca nogle gange spiller op til tre kampen om ugen - noget som Messi var meget utilfreds med.

- De bekymrer sig kun om TV kontrakter og sponsorater. De tænker ikke på spillerne. Vi spiller om søndagen og om onsdagen og nogle gange om fredagen og lørdagen. Det handler mere om økonomi end om fodbold efterhånden.

- Vi er fodboldspillere. Vi spiller og træner. Heldigvis nyder jeg stadig fodbolden, selvom man nemt kunne tro at man blev udnyttet af magthaverne bag disse aftaler.

Til januar er der præsidentvalg hvor nærmest samtlige Barca-fans håber på en sejr til enten Joan Laporta eller Victor Font, som begge vil have Messi som deres frontmand i deres perioder.

- Forhåbentligt kan vi komme på rette spor igen med en ny præsident og dyste med om titlerne.

En ny træner er også kommet på tegnebrættet, hvor Xavi igen nævnes som den nye revolution i klubben på trænerbænken - samt har Pep Guaradiolas navn været oppe at vende. Pep er Messis foretrukne.

- For mig er Pep den absolut bedste derude. Han er en helt speciel person, som får dig til anskue livet og fodbolden fra perspektiver, som du aldrig havde forestillet dig.

- Jeg taler altid med Pep om mange ting, kun omhandlende hans liv i England og hvordan det går i Manchester.

Herefter nåede interviewet til vejs ende hvor mediet jo fik spurgt Messi ind til de sårbare punkter i livet - noget som Leo kommenterede på med et smil på læben, inden de begge takkende hinanden for snakken.

- Men tak Jordi. Det har været et lorte-år for alle, så forhåbentligt bliver det bedre, sluttede Messi af inden der blev uddelt krammere i studiet.
Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder