Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Granada 0-4 FC Barcelona

La Liga - 9. januar 2021
La Liga: Granada 0-4 FC Barcelona

© FC Barcelona


Inden kampen mod Granada fik Ronald Koeman en dårlig nyhed, da hans navnebror Ronald Araujo blev skadet under opvarmningen. Det betød, at Samuel Umtiti måtte træde ind i stedet og han kunne fra sin position se Barca smække tre bolde i mål i løbet af første halvleg og dermed blev storsejren grundlagt.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Dest, Mingueza, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

65' Messi Braithwaite
65' De Jong Pjanic
73' Pedri Puig
73' Dembélé Trincao
81' Dest Junior

Mål
- 0-1 14' - Griezmann
- 0-2 36' - Messi
- 0-3 43' - Messi
- 0-4 63' - Griezmann
Der gik kun et lille kvarter af kampen før Barca kom i front efter et mål af Antoine Griezmann. Busquets spillede bolden i modsatte retning end ind i boksen til Griezmann, men Soldados clearing var så skæv, at den gik direkte i fødderne på Griezmann, som sikkert scorede. Målet blev tjekket af VAR og her var konklusionen, at det blot var dårligt forsvarsspil af Soldado og derfor stod målet. 0-1 efter et kvarter. Et kvarters tid senere måtte både Umtiti og Dest ned i græsset, da de begge følte sig mærket og her var der specielt fokus på Samuel Umtiti, som har døjet rigitg meget med skader og derfor sjældent er i betragtning til en startplads. Han kom kun med på banen fra start her til aften som følge af Araujos skade. Heldigvis var de begge oppe kort tid efter.

Granada var tæt på at svare tilbage umiddelbart efter, da Puertas flot blev spillet igennem og var alene med Ter Stegen, men den tyske keeper reddede flot og linjedommeren hævede ligeledes sit flag op for offside efterfølgende. Barca sad mest på bolden, men Granada havde bestemt ikke gravet sig ned. De gik flot frem i banen og forsvarede sig ligeledes flot - men efter 36 minutter var der intet at gøre, da Griezmann drev bolden frem og da ingen gik ind i Messis bane, spillede franskmanden bolden videre til Messi, som tog et træk og følt lagde han kuglen op i hjørnet til 0-2 og på sidelinjen var det en tydeligt jublende Ronald Koeman - ligesom spillerne også jublede stort.

Kort før pausen kom målet til 0-3 også, da Ousmane Dembélé blev sendt i dybden af Messi, men mens at franskmanden forsøgte at finde spilmuligheder, blev Pedri fuldstændig motiveret nedlagt af Eteki på kanten af feltet og så fik Barca et gratis frispark på den måde. Den tog Messi sig af og i bedste stil sparkede han bolden under muren og i mål til 0-3 hvilket var slutresultatet i første halvleg. Kort inde i anden halvleg var det tæt på 0-4, da Frenkie de Jong drev bolden frem og pludselig fik en masse plads, som han forsøgte at udnytte, men hans skud gik over målet. Her skulle han som minimum have ramt indenfor træværket med den plads, som han fik tildelt.

Efter en times spil kom målet til 0-4 så, da Dembélé smart vippede bolden ind til Griezmann i feltet. Franskmanden pillede den elegant ned med venstrebenet og klappede den siden ind med højrebenet og dermed gik han op på to mål og én assist i kampen. I samme øjeblik blev Messi og De Jong pillet ud til fordel for Braithwaite og Pjanic. Det var udelukkende for at spare deres kræfter i et tætpakket program. Det var tæt på 0-5 i det efterfølgende angreb, da Busquets flot fandt Alba, som pillede bolden ned og forsøgte med et knaldhårdt spark op mod hjørnet, men bolden sneg sig lige præcis forbi den ene opstander.

Med små 20 minutter igen kom der et sjældent syn, da Pedri gik ud og ingen anden end Riqui Puig kom på banen. Ham har der været talt rigtig meget om, da Koeman ikke har tænkt sig at bruge ham i sit projekt, men i denne kamp var resultatet så komfortabel - samtidig med at man har udlejet Aleña - at det handlede om at spare kræfterne hos de faste startere. Pedri gik ud og Puig kom ind. Desuden gik Dembélé ud og ind kom Trincao. Med et kvarter igen drev Puig bolden frem og med en god aflevering fandt han Braithwaite, som kom ind foran Vallejo og dermed ville have direkte skud mod mål, men Vallejo bremsede danskeren og så måtte dommeren have fat i det røde kort. Granada blev således reduceret til 10 mand og Barca fik et frispark på kanten af feltet, som Pjanic i Messis fravær tog sig af. Bosnieren skød dog lige i muren.

I slutminutterne af opgøret var der ingen tvivl om, at planen var at kontrollere bolden og køre den rundt i egne kæder for på den måde at spare kræfter på forsvar og lange tilbageløb. Barca øgede boldbesiddelsen til 65% og uden de store problemer blev sejren kørt hjem og dermed går catalanerne op på 34 point og snupper således tredjepladsen tilbage fra Villarreal. Man er nu to point bag Real Madrid, som dog spiller senere i aften ude mod Osasuna.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder