Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Super Cup: FC Barcelona 2-3 Athletic Bilbao

Spansk Supercup - 17. januar 2021
Super Cup: FC Barcelona 2-3 Athletic Bilbao

©


Der var finale i den spanske Super Cup søndag aften, da Barca og Bilbao mødtes i Sevilla. Kampen var i sig selv en tam affære mellem to hold, som ikke var skarpe i offensiven og hvor der var mange frispark og dårlige boldberøringer. Griezmann åbnede til 1-0 før Oscar de Marcos udlignede kort tid efter. Men Griezmann dukkede op igen med et kvarter tilbage og scorede til 2-1. I sidste minut udlignede Bilbao og så skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

45' Dest Mingueza
88' Dembélé Braithwaite
88' Pedri Pjanic
97' Busquets Puig
105' Lenglet Trincao

Mål
- 1-0 40' - Griezmann
- 1-1 42' - De Marcos
- 2-1 77' - Griezmann
- 2-2 90' - Villalibre
- 2-3 94' - Williams
Barca åbnede Super Cup finalen fuldstændig blottet for identitet. De indledte ved at gå langt tilbage i banen og overlade initiativet til Athletic Bilbao og det lignede et hold fuldstændig uden offensive idéer. Kun én enkelt gang var man oppe i et farligt angreb uden at det overhovedet blev farligt, da den afgørende aflevering fra Dembélé var alt for sløv. Baskerne kom til gengæld heller ikke frem til noget udover et skud på mål, som Ter Stegen havde fint styr på. Catalanerne formåede slet ikke at sætte sig igennem og Messi lod ikke til at være klar til kampen, da han meget ofte gik rundt og var godt dækket og kom til kort når han endelig fik bolden. Det var en meget, meget taktisk og lukket affære. Der gik hele 38 minutter før Barca fik sendt en afslutning afsted, da Messi pludselig havde et par meter foran sig hvorfor han valgte at trykke af, men bolden gik over mål.

Det lignede på ingen måde, at der ville falde mål i første halvleg, men ud af det blå dukkede Griezmann op og gjorde det til 1-0. Griezmann selv lagde bolden ud til Dembélé, som snød alle ved at sparke bolden første gang tilbage i banen til Messi. Argentineren havde øje for Albas løb og sendte en sukkerbold i dybden mod baglinjen. Alba sparkede den straks fladt indover, hvor Messi ikke fik træf på kuglen, så den landede foran Griezmann, der straks bankede den i mål til 1-0. Men jublen var kort, da Bilbao udlignede lige efter. Her løb De Marcos bag ryggen på Alba, og så kunne han let prikke Williams konge-aflevering i kassen til 1-1 og så var det lige vidt.

Sergiño Dest havde haft skadesproblemer op til kampen og missede blandt andet semifinalen mod Real Sociedad, men var blevet vurderet klar til finalen. Desværre for ham holdt han kun 45 minutter, for da anden halvleg gik i gang var det Oscar Mingueza, som gik ud på banen mens Dest blev ude. Barcas pivringe spil fortsatte i anden halvleg, hvor midtbanen var ikke-eksisterende og angrebet blottet for idéer. Derfor kunne Bilbao udnytte en dum situation af Mingueza, da han slet ikke kunne tæmme en simpel bold hvorfor han siden begik frispark på Muniain. Frisparket blev sparket ind i feltet, hvor Raul Garcia steg til vejrs og pandede kuglen ind - men heldigvis for Barca blev målet annulleret for offside efter et tjek med VAR. Et wake up call til Barca, som slet ikke lignede et hold der ønskede at vinde finalen. Det var simpelthen en sløset omgang på i alle kæder.

Barca reagerede på ingen måde efter det annullerede mål og ingen tog initiativ. Bolden blev flyttet rundt og der var mange fejlafleveringer kombineret med dårlige driblinger, som ikke gav noget output. I stedet virkede Bilbao farlige hver gang de kom op omkring Barcas felt, da der slet ikke var afstemt noget i det catalanske forsvar. Kampen var inde i en fase, hvor Barca ikke kom med noget og hvor der gik længere mellem Bilbaos angreb. Men pludselig kom der fart på, da Alba blev sendt ned mod baglinjen og smækkede kuglen fladt ind i boksen til Griezmann, som for anden gang i kampen scorede. 2-1 til Barca med et kvarter igen og så var Barca ovenpå.

Barca forsøgte at holde i bolden i slutminutterne mens baskerne rørte lidt mere på sig i håbet om, at de kunne fremtvinge et mål og det kunne de. Og igen var det en dødbold, som Barca ikke kunne forsvare. I sidste minut sparkede Muniain bolden ind i feltet, hvor Villalibre bag Griezmann kunne sætte foden på og så stod der 2-2 på måltavlen og man skulle ud i forlænget spilletid - præcis som Barca var ude i mod Real Sociedad.

Den forlængede spilletid var kun få minutter gammel før baskerne kom i front. Mingueza havde spillet en uhyre dårlig kamp siden han kom på banen og da Muniain drev bolden frem valgte han fuldstændig at glemme alt om Williams og gå ind i presset hvorfor Muniain roligt kunne sende bolden hen til Williams, som siden bankede bolden i mål med hjælp fra stolpen. Koeman stod forstenet på sidelinjen og viste på ingen måde gejst eller forsøg på at motivere sine spillere. Barca fortsatte med at køre bolden rundt uden at blive farlige mens Bilbao konstant var farlige på omstillingerne og var tæt på at øge føringen, men catalanerne slap med skrækken og gik til pause bagud med en enkelt.

I det 110. minut fik Griezmann en stor chance, da Alba sendte bolden om i bagrummet, hvor franskmanden var totalt alene. I stedet for at pille bolden ned og sparke på mål, valgte han at flugte den kilometer forbi med sit højreben. I sidste minut fik Messi et direkte rødt kort for at slå sætte to arme i nakken på en modstander og efter VAR-tjek var dommeren ikke i tvivl. Det lykkedes ikke for Barca at kreere mere og derfor tabte de finalen med 3-2 efter forlænget spilletid.

I den kommende uge venter der en pokalkamp mod Cornellá, hvor Koeman kommer til at spare en masse spillere ovenpå to hårde kampe mod Real Sociedad og Athletic Bilbao.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder