Copa del Rey: Cornellá 0-2 FC Barcelona

Copa del Rey - 21. januar 2021

Ronald Koeman skulle torsdag aften forsøge at sætte sit hold op til kampen mod Cornellá fra Spaniens tredjebedste række. Copa del Rey har budt på nogle overraskelser og Barca fik det bestemt ikke let - men de gjorde det heller ikke let for sig selv, da Pjanic og Dembélé brændte straffespark i ordinær spilletid. Derfor måtte man ud i forlænget spilletid for tredje kamp i træk, hvor Dembélé denne gang blev matchvinder.

Neto, Mingueza, Araujo, Lenglet, Junior, Ilaix, Pjanic, Riqui Puig, Griezmann, Braithwaite og Trincao

46' Puig Dembélé
74' Ilxai Busquets
74' Trincao Pedri
101' Griezmann Konrad

- 0-1 92' - Dembélé
- 0-2 120+1' - Braithwaite

Barca blev domineret i de første fem minutter af kampen mod Cornellá, som kom ud med lyn og torden og forsøgte at fremtvinge et hurtigt muligt. De fik tre hjørnespark i løbet af ganske få minutter, men Barca bed fra sig og kom bedre med i kampen. Angrebene begyndte at rulle ned mod Cornellás mål, men Koemans tropper havde svært ved at skabe en decideret chance. Det var meget boldflytteri, dårlige afleveringer og generelt manglede der power i de afgørende situationer, men der kom allgievel en smule undervejs - blandt andet ved Trincao og Griezmann mens debutanten Ilaix appellerede for et straffespark. Det fik de dog ikke i første omgang - men kort inden pausen pegede dommeren på pletten.

Araujo var i forbindelse med et hjørnespark med oppe i Cornellás felt, og her blev han sparket ned og så pegede dommeren på pletten. Overraskende gik Pjanic til bolden til trods for at Griezmann og Braithwaite var på banen. Bosnierens forsøg blev dog flot reddet af keeperen og således fortsatte det med 0-0.Fra anden halvlegs start blev Riqui Puig pillet ud til fordel for Ousmane Dembélé. Den unge midtbanespiller havde da heller ikke spillet nogen stor kamp til trods for at han tydeligvis var ivrig efter at vise sig selv frem - måske for ivrig. Hans afleveringer sad ikke godt, han ledte for meget efter den gyldne aflevering hver gang og satte sig generelt set ikke igennem. I stedet kom Dembélé altså på banen, men det var Braithwaite, som var tæt på det første mål, da han forsøgte at styre en løs bold i nettet, men den blev blokeret.

Efter en times spil var det tæt på en Barca-føring, da Pjanic med flot overblik vippede et frispark over muren og i dybden til Griezmann, der forsøgte sig med en flugter første gang, men bolden gik over målet. Cornellá var dog ikke helt uden chancer og kort tid efter var de tæt på føringen, da Eloy samlede bolden op i bagrummet af feltet efter et indlæg. Her vippede han den op og knaldede til kuglen, men den sneg sig forbi målet. Som kampen gik mod sin slutning begyndte Cornellá pludselig at få flere løse chancer og kom lettere frem til dem mens Barca stadig havde problemer med at bryde Cornellás defensiv op.

På sidelinjen var Koeman alt andet end glad og man kunne tydeligt se på hans kropssprog, at det ikke gik efter hans plan. Barca var slet ikke farlige foran Cornellás mål, man fik ikke spillet sig igennem og Dembélés fart fik man ikke rigtig sat gang i. Med et kvarter igen valgte Koeman at ryste sine kort lidt, da Busquets og Pedri kom på banen for Ilaix Moriba og Trincao. Sidstnævnte gjorde ikke det store væsen af sig mens Ilxai Moriba fyldte meget på midten og virkelig lagde en god indsats for dagen.

Med 10 minutter igen fik Barca endnu en gylden chance, da Lenglet forsøgte at tæmme bolden inde i feltet, men en Cornellá-spiller brugte armen til at bremse bolden, og så fik Barca påny en chance fra 11-meters pletten. Pjanic havde brændt, så denne gang tog Dembélé sig af bolden, men han sendte et uhørt ringe forsøg afsted, som keeperen let kunne tage og så var det stadig 0-0. Braithwaite havde kort tid efter en gigantisk chance, men formåede på utrolig vis slet ikke at ramme målet. Det var bestemt ikke skarpheden, der blev lagt for dagen i en kamp, hvor Barca alle dage burde vinde komfortabelt.

Kort før lukketid samlede Pjanic bolden op på kanten af feltet og trykkede af, men selvom bolden blev rettet af, formåede keeper Ramirez alligevel flot at redde. Han havde stået en stor kamp og havde kæmpe ære af Cornellás præstation. Barca formåede ikke at score i de 90 minutter og så måtte man i forlænget spilletid - til trods for at Barca var tæt på i flere omgange. Der gik kun halvandet minut af den forlængede spilletid før Dembélé gjorde det, som ingen gør i Barca. Han trykkede af uden for feltet og så kunne keeper Ramirez ikke holde fast i bolden, som gik i mål. 0-1 og Barca var nu på vej videre i turneringen.

Netop som uret havde rundet 100 minutter kom Korad de la Fuente på banen for Griezmann og han skulle kun bruge et enkelt minut på at være tæt på at score, men igen reddede Ramirez flot.Cornellá kæmpede flot med selv i de døende minutter af den forlængede spilletid, men fik Estelles smidt ud kort før lukketid med gult kort nummer to efter et spark på Araujo. Cornellá kunne ikke svare igen, og i stedet scorede Braithwaite i sidste sekundt til 2-0 efter en omstilling, hvor Pedri lagde den af til danskeren, som først lavede skudfinten på en modstander før han lagde bolden i mål, og således vandt Barca altså opgøret og er nu videre i Copa del Rey. På søndag spiller de den syvende udekamp i træk mod Elche - men til den kamp kan der ikke komme forlænget spilletid, da det er i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder