Copa del Rey: Granada 3-5 FC Barcelona

Copa del Rey - 3. februar 2021

Barca dominerede totalt og skabte chancer i kampens indledning, men en fejl af Granada tillod hjemmeholdet at grave sig dybt ned og forsvare sig og da Umtiti fejlede igen i starten af anden halvleg, lod kampen til at være afgjort, da Barca aldrig rigtig ramte offensivt niveau i anden halvleg. Fra at vinde 4-0 på banen for få uger siden, var Barca uhyre tæt på et nederlag, men et comeback i de døende minutter sikrede Barca forlænget spilletid, hvor de kom i front med 3-2 før Granada svarede igen og siden gik kolde før Barca kunne spille sig videre med yderligere to mål og samlet 5-3.

Ter Stegen, Roberto, Araujo, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Trincao, Messi og Greizmann

57' Roberto Dest
63' Trincao Dembélé
63' Umtiti Braithwaite
76' Busquets Puig
106' Pedri De Jong

- 3-5 113' - Alba

Barca indledte kampen mod Granada i total dominans - både på bolden og i chancer. Der var knap nok spillet 10 minutter før gæsterne havde skabt tre store chancer ved Trincao, Messi og Araujo, men målet lod sig vente. Granada havde svært ved overhovedet at etablere spillet frem i banen og kom sjældent over midtbanen før de havde mistet den. Messi forsøgte sig også med et frisparksforsøg, som keeperen pillede oppe i det ene målhjørne. Puertas var dog stik mod spil og chancer tæt på at sende værterne i front, da Soldado snød offsidefælden og løb i dybden. Han tog ét træk ind i banen og sendte bolden ind i feltet, hvor Puertas i flyvende stil kun kunne heade bolden tæt forbi mål.

Barca fortsatte dog med at kontrollere kampen i offensiv stil og Araujo var på spil igen efter en halv times tid, da han forsøgte at pande Messis indlæg i kassen, men han fik ikke nok kraft på sit hovedstød. Minuttet efter var Granada heldige ikke at blive reduceret til 10 mand, da Messi slap bolden og lang tid efter smadrede Eteki hårdt ind i argentineren - fuldstændig uden at være i nærheden af bolden. En klar hændelsen, der kun havde til hensigt at bremse Messis fremløb og som før er set blive takseret til rødt. Det var dog kun gult. Mens Barca ikke kunne udnytte deres chancer, så udnyttede Granada en kæmpe fejl af Umtiti efter 33 minutters spil.

adnordic

I stedet for at sparke bolden ud af kommunen i en presset situation, valgte han at aflevere bolden kort. Men det blev opsnappet af Puertas, som fik foden på bolden før den strøg hen til Soro, som sparkede bolden videre fladt ind i det lille felt til Kenedy, der let scorede til 1-0 og så var Barca i problemer efter en forsvarsblunder, hvor bolden bare skulle sparkes langt væk i og med at Granada havde mange mænd fremme. Bare to minutter senere var det Araujo, som fejlede en tæmning hvorfor Kenedy kunne samle bolden op og storme ned mod målet. Araujo er dog hurtig og fik løbet Kenedy op, men Granada-manden fik driblet sig forbi Araujo og trykket af, men heldigvis for Barca forbi målet. To store fejl indenfor få minutter, som blot er to ekstra i rækken af mange forsvarsfejl i denne sæson.

Barca var ikke færdige med at dele gaver ud. Før der var spillet to minutter af anden halvleg fejlede Umtiti igen-igen, da han slet ikke var vågen på Soldado, som løb i ryggen på franskmanden på en lang aflevering op i banen, så han pludselig var alene med Ter Stegen. Her fik Solado let lagt bolden i mål til 2-0 og så synes semifinalen langt, langt væk fra Barca efter to grusomme fejl af Umtiti, som var flere meter inde på Granadas banehalvdel og dermed gav en gigantisk fordel for Soldado, som altså ikke kan dømmes offside såfremt han er på egen banehalvldel.

Kort tid efter gik Sergi Roberto i stykker igen til trods for at han netop er blevet meldt klar fra en skade. Han blev erstattet af Dest, som også kun lige er blevet meldt klar. Efter en times spil var det tæt på en Barca-scoring da Trincao kom igennem og trykkede af, men denne gang var heldet ikke med ham. Overliggeren reddede og sekunder efter blev han erstattet af Dembélé mens Umtiti blev skiftet ud med Braithwaite. En offensiv indskiftning af Koeman. Det kom der dog intet ud af - Barca manglede den afgørende aflevering og skarpheden i afslutningerne og med et kvarter igen kom Puig på banen for Busquets.

Med 10 minutter igen trykkede Messi af fra distancen, men bolden blev blokeret og Riqui Puig fulgte op med et nyt skud, som landede i position til at Griezmann kunne saksesparke bolden mod mål, men keeperen reddede flot og ud til Barcas 15. hjørnespark - som de intet havde fået ud af hele aftenen. Barca jagtede en reducering der ville skabe liv i kampen og det var tæt på ved Dembélé, som ramte overliggeren - men heldet ramte en anden franskmand, da Griezmann i akrobatisk stil styrede Messis aflevering i mål ved hjælp af keeperen. 2-1 med bare ét minut af den ordinære spilletid tilbage. Med 10 sekunder til uret ramte 90 minutter, reddede træværket igen for Granada, da Messi smadrede bolden på stolpen.

adnordic

Netop som kampen var tæt på at slutte, smed Messi en fantastisk bold ind i feltet til Griezmann, som headede bolden tilbage i feltet til Alba, der med hovedet pandede kuglen i mål til 2-2 og dermed fik Barca en ny mulighed i den forlængede spilletid selvom Luis Suárez var uhyre tæt på at afgøre det i sidste sekund, da han kom helt ind i feltet og alene med Ter Stegen bragede han bolden forbi.

Barca fortsatte med at dominere bolden totalt i den forlængede spilletid og skabte flere gode chancer, men franske Griezmann havde mere krudt i sig, da han netop som uret havde ramt 100 minutter hoppede op til Jordi Albas indlæg og pandede kuglen i kassen og så var Barca i front for første gang i kampen, da der nu stod 2-3 på måltavlen. Men det blev lynhurtigt gjort til 3-3, da dommeren og VAR vurderede, at Sergino Dest to minutter senere begik straffespark, som Vico sikkert satte i nettet og så måtte Barca igen forsøge at lave et comeback. Barca fortsatte dog med oprejst pande og forsøgte igen at tromle Granada ned, men det blev ved 3-3 til pausen.

Efter 106 minutters spil blev Pedri pillet ud for Clement Lenglet, men det ændrede ikke på, at Barca var totalt dominerede på Granadas banehalvdel, og da Messi trykkede af med højrebenet kunne keeperen ikke redde, og så kunne Frenkie de Jong dreje rundt om sin modstander og sparke returbolden i mål til 3-4 og så var Barca igen i front og på vej mod semifinalen. Granada gik for alvor flade i den forlængede spilletid og efter 113 minutter blev det endnu værre for dem, da Griezmann med en smuk ydersideaflevering fandt Jordi Alba, som på smukkeste vis flugtede bolden i mål til 3-5 og så var semifinalebilletten næsten sikret. To mål af Jordi Alba i samme kamp vidner om en vild affære denne aften.

Granada havde ikke energien til at svare igen og således fik Barca vendt et truende exit i pokalen til stor glæde og en plads i semifinalen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder