Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Real Betis 2-3 FC Barcelona

La Masia - 7. februar 2021
La Liga: Real Betis 2-3 FC Barcelona

©


Det var en taktisk affære i første halvleg uden de store målchancer, udover en enkelt gigantisk chance til Lenglet, men i anden halvleg blev der i den grad åbnet op for sluserne, da Messi blev skiftet ind. Målene væltede ind - lykkeligt for Barca, da de endte med at snuppe sejren.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba, Pjanic, Busquets, Riqui Puig, Dembélé, Braithwaite og Griezmann

8' Araujo De Jong
57' Pjanic Messi
57' Puig Trincao
78' Busquets Umtiti

Mål
- 1-0 38' - Iglesias
- 1-1 60' - Messi
- 1-2 68' - Ruiz (Selvmål)
- 2-2 75' - Ruiz
- 2-3 87' - Trincao
Barca fik en rigtig trist start på opgøret, da Ronald Araujo kom til skade med sin højre ankel bare otte minutter inde i opgøret. Der var tale om et solouheld og han måtte derfor forlade banen og Frenkie de Jong kom i spil, som Koeman ellers gerne havde set fik sig en pause. Araujo har været blandt Barcas klart vigtigste spillere i denne sæson og derfor var det en trist nyhed for Koeman, da han måtte se sin forsvarsspiller forlade banen.

Kampen blev ikke spillet i noget hæsblæsende tempo som det typisk sker på Benito Villamarin med fuldt hus, men i stedet var det to taktiske hold, som ikke turde at satse for meget. Kampens største chance tilfaldt Clement Lenglet efter et indlæg fra Jordi Alba, men på forunderlig vis formåede franskmanden i en total fri position tæt på mål at heade forbi kassen. Det var næsten sværere at heade forbi end i mål. Kampen var ikke præget at de store chancer - eller afslutninger, men efter 38 minutter kom forløsningen for hjemmeholdet. Barca havde netop været i angreb da Betis satte gang i en kontra, hvor Mingueza først var fanget højt oppe så Betis kunne etablere i deres venstre side. Det endte med at bolden blev flyttet ind på midten og ud i højre side til Emerson, som let rundede Alba og smækkede en flad bold ind midt i feltet til Iglesias, som ingen havde tænkt sig at dække op og så kunne han let score til 1-0. Sergio Busquets var måske den største synder i hele opspillet og i sin manglende opdækning.I Barcas offensiv var det kun Dembélé, som kom med noget. Griezmann var isoleret på toppen og Braithwaite kom til kort på kanten, hvor han lynhurtigt blev dækket op ved hver boldberøring ligesom spilforståelse med Puig slet ikke sad i skabet. Barca havde set mest til bolden og havde flere angreb, men der blev ikke skabt chancer. Det udnyttede Betis altså til fulde ved målet. Fra anden halvlegs start blev Braithwaite pillet ud og ind kom Pedri. Danskeren havde da heller ikke haft optimale værktøjer, da han var isoleret ude på kanten og slet ikke havde sammenspil med Griezmann, som var langt fra Barcas nummer ni, som var tættere på sidelinjen end målet - og derfra scorer man ikke mål. Men det var naturligvis Koemans plan med ham.

Efter en lille times tid rystede Koeman posen, da han tog banens klart dårligste spiller ud i Pjanic og ind kom Lionel Messi. Trincao kom også ind for Riqui Puig, som virkelig forsøgte at slå igennem, men sammenspillet blandt de startende spillere i offensiven var ikke god og det betød også at Puig forgæves ledte efter de gyldne afleveringer. Hvis man har Messi på sit hold, så skal han spille. Det beviste han igen, da han bare to minutter efter sin indskiftning modtog bolden fra Dembélé, tog ét træk og huggede bolden fladt i mål til 1-1 og så var der balance i regnskabet igen. Dembélé trak godt med fokus fra Betis-spillerne, da han er en eksplosiv type og kan vende på ingen meter. Det åbnede op for en masse plads omkring Messi.

Det blev endnu bedre kort tid efter, da Messi med en genial aflevering fandt Alba i dybden. Venstrebacken forsøgte at finde Griezmann tæt under mål og det lykkedes også, men på mærkværdig vis formåede Griezmann at ramme bolden med hælen så den egentlig sprang modsat målet, men her stod Ruiz, som uheldigt sendte bolden i eget ned og så var Barca i front med 1-2 på måltavlen på Benito Villamarin. Sergio Busquets havde ikke spillet nogen stor kamp og efter 72 minutter blev han totalt sat af på kanten og han valgte at gå ned i tacklingen på kanten af feltet og tage det gule kort. Frisparket blev smækket ind i feltet, hvor Ruiz hoppede op og pandede kuglen i mål til 2-2. Her blev Barcas forsvar på dødbolde igen udstillet - og det var faktisk Busquets, som ikke formåede at komme op til bolden foran Ruiz.

Koeman tog konsekvensen af Busquets elendige kamp ved at pille ham ud og sende Samuel Umtiti på banen. Det var helt sikkert en kamp lige til glemmebogen for Barca-legenden. Lige efter udligningen lignede det mere 3-2 til Betis end til Barca, men det var Barca, som snuppede det næste mål, da Trincao efter en masse ihærdige defensive meter pludselig så sit snit til at stjæle en løs bold i feltet fra Ruiz og så huggede han den op i overliggeren og i mål til 2-3 og så var Barca atter engang i front. Betis forsøgte at skabe endnu en udligning, men det lykkedes ikke og således vandt Barca tre meget vigtige point, da Real Madrid i går vandt deres kamp og lagde presset over på Barca. Catalanerne er tilbage i Andalusien igen om få dage når de møder Sevilla i Copa del Reys semifinale.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder