Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

I aften kan Dortmund tjene penge på Dembélé

La Liga - 13. februar 2021
I aften kan Dortmund tjene penge på Dembélé

© Getty Images


Hvis Ousmane Dembélé kommer i aktion mod Alavés i aften, så vil den helt store vinder være Dortmund. I denne tid kan alle klubber bruge penge og de færreste kan tåle at skulle bruge penge. Se bare Barca, som holdt igen med at styrke forsvaret i sidste måned, da man vurderede, at man hellere ville spare 8 millioner euro, som købet af Eric Garcia ville koste.

En af grundende er, at de mange aftaler under Josep Bartomeu giver anledning til at klubben konstant skal punge ud. Nu er turen komme til Dembélé, som kan indbringe Dortmund en skilling i aften. Barca kunne egentlig have hentet Dembélé for 90 millioner euro, men da Dortmund fandt ud af, at Barca netop havde modtaget 222 millioner euro for Neymar, hævede de naturligvis prisen. Det var i 2017.

Barca endte med at betale 105 millioner euro for Dembélé, men det kan stige til 135 millioner euro på grund af de aftaler, man har inkluderet i kontrakten - alt efter hvordan Dembélé og Barca præsterer.Blandt andet har Dortmund modtaget yderligere 10 millioner euro, da Barca to gange har kvalificeret sig til Champions League. Den variabel kunne kun udløses to gange hvilket er sket siden at franskmanden skiftede i 2017. Dermed er prisen steget til 115 millioner euro.

Desuden tjener Dortmund penge for hver gang, at Dembélé runder 25 kampe i Barca-trøjen og hvis han får spilletid mod Alavés i aften vil han have spillet 100 kampe i Barca-trøjen. Det er desuden her, at denne variabel udløber og den samlede pris vil i aften gå op på 125 millioner euro.

De sidste 10 millioner euro - for at få det totale beløb op på 135 millioner euro - er dog mere kompliceret end som så. Barca skal nemlig vinde Champions League to gange for at Dortmund kan glæde sig over yderligere 10 millioner euro. Man har ikke vundet turneringen siden 2015 og absolut ingenting tyder på, at man har hverken holdet eller kvaliteten til at gå hele vejen i denne sæson selvom håbet og ønsket altid vil være der.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder